label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. június 04.
Lakótelep épül a természetvédelmi terület közelében
Egyre gyakrabban hívták fel az illetékes civil szervezetek, a hatóságok és a közvélemény figyelmét nem csak a környezetvédők, vagy a természetvédelmi területek felügyelői, hanem a rendszeresen túrázó kolozsváriak is a megyeszékhely körüli kirándulóhelyek, védett területek, erdők veszélyeztetett helyzetére. A polgármesteri hivatal, illetve a hazai és külföldi befektetők törekvése, hogy a lehető legjobban kiszélesítsék a beépíthető területeket, ellentétbe kerül a különböző környezetvédő szervezetek, a természetjárók érdekével. Utóbbiak a védett zónák, sajátos növényzetet és állatvilágot magába foglaló kisebb vagy nagyobb rezervátumok felügyeletét és kiszélesítését szeretnék elérni. Ezek az érdekellentétek mutatkoztak meg szerdán a polgármesteri hivatal által a Kolozsvári Szénafüvek Természetvédelmi Területet érintő építkezés ügyében tartott lakossági fórumon is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Felerősítheti a szakadási vitákat az EP-választás
A koalícióból való kilépést szorgalmazza Marian Vanghelie, a Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti szervezetének elnöke, aki szerint a PSD-nek fel kell bontania koalíciós megállapodását a demokratákkal az európai parlamenti választások után. Ez a nyilatkozat is tükrözi, hogy a kormányon lévő Demokrata Liberális Párt (PD-L) és a szociáldemokraták között hosszabb ideje feszültség lappang.

[Napirenden] Sertésinfluenza: újabb eset Romániában
Hatra nőtt az új influenzás betegek száma Romániában, miután szerdán egy bukaresti fiatalemberről is bebizonyosodott, hogy szervezetét a H1N1 vírus fertőzte meg. A férfi annak a 28 éves hölgynek az ismerőse, aki az Egyesült Államokból tért haza betegen. Az eddig új influenzás beteggé nyilvánított személyek közül valamennyi bukaresti lakos. Amint arról lapunk is tudósított, kedden egy kolozsvári középiskolás diák esetében is felmerült az új vírussal való fertőzés gyanúja. A diák is az Egyesült Államokból érkezett haza a múlt héten. A szerdán közzé tett vizsgálatok eredményei azonban nem igazolták az új vírus jelenlétét a szervezetében.

[Napirenden] Törvénykönyvek: még nincs döntés a felelősségvállalásról
A kormány tegnap elhalasztotta a döntést arról, hogy felelősségvállalással terjeszti a parlament elé a büntető és polgári törvénykönyvet. A civil szféra által ellenzett gyorsított törvényhozási eljárást a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) sem támogatja.

[Napirenden] A „XXII. évszázad autópályáját” építi a Bechtel és a kormány
Miközben a kormányfő és a közlekedési miniszter továbbra is azt állítja, hogy az idén elkészül az észak-erdélyi autópálya Torda és Gyalu közötti 42 kilométeres szakasza, az amerikai Bechtel vállalat vezetősége szerint ehhez kisebb csoda szükséges. Az utóbbi hetekben noha felgyorsult az autópálya nyomvonalán lévő telkek felszabadítása, a közművesítés elköltöztetése még mindig késik.

[Napirenden] Tiltakozó felvonulás és kampányzáró
Az állami intézmények magyar tisztségviselőinek tömeges leváltása ellen tartottak tiltakozó felvonulást és gyűlést több ezer résztvevővel szerdán Marosvásárhelyen. A megmozdulás az RMDSZ–EMNT európai parlamenti jelöltjeinek kampányzáró rendezvénye is egyben. A tüntetésen, amely lapzártakor még javában tartott, nagy számban képviseltetik magukat a két szomszédos székely megye – Hargita és Kovászna – küldöttei. „Erdélyt nem lehet visszaadni, ugyanis Erdély a románok és a magyarok közös tulajdona, tehát a magyaroknak is megvan benne a maguk része – mondta beszédében Markó Béla szövetségi elnök.

[Kult-Túra] Partnerség a múzeum és az opera között
Partnerséget kötött a Művészeti Múzeum és a Román Opera, melynek célja egyrészt az opera népszerűsítése, másrészt a múzeum siralmas állapotára való figyelem felkeltése. A legalább egyéves egyezség kezdő momentuma az a június 16-án este nyolc órától kezdődő operaelőadás, (Rossini: A sevillai borbély), melyet szabadtéren, a Bánffy-palota kertjében tartanak majd meg. Közreműködnek: Mihaela Işpan mezzoszoprán (Rosina) a bukaresti operaházból, Darius Colţan tenor (Almaviva gróf) és Ioan Vrăsmaş basszus (Don Bartolo). Vezényel: Horváth József.

[Kult-Túra] Erdélyi kiadók a 80. Ünnepi Könyvhéten
Erdélyi kiadók is jelen lesznek Budapesten a ma kezdődő 80. Ünnepi Könyvhéten. A kolozsvári Koinónia, Kriterion, Polis, illetve Komp-Press kiadók mellett jelen lesz a marosvásárhelyi Mentor, a csíkszeredai Pro Print, illetve Pallas Akadémia is. A 80. Ünnepi Könyvhéten 105 kiadó standját találhatják meg az érdeklődők, 356 könyvújdonsággal szolgálnak, és több éjszakai rendezvény és utcabál is színesíti a programot.

[Kult-Túra] Magyar nap a TIFF-en
Lakatos Róbert Bahrtalo! (Jó szerencsét!) és Tompa Gábor Kínai védelem című filmje mellett több erdélyi magyar rendező kisjátékfilmjét tekinthette meg a közönség tegnap, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében zajló magyar napon. A Hotel City Plazában tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatón Hajdu Szabolcs magyarországi, Lakatos Róbert és Tompa Gábor kolozsvári rendezők mellett Basa Annamária és Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársai is jelen voltak.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Szeretném életemet arra szentelni, hogy a világ rólunk alkotott véleménye a helyes irányban változzék, és hogy egyáltalában legyen rólunk vélemény a világban. Úgy érzem, van elég erőm ahhoz, hogy csatlakozhassam azokhoz, akik mindenáron ezen fáradoznak országunkban.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 337
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap