label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. május 08.
Pusztítás a Főtéren: kivágták a fákat, kiásták az élősövényt
Építőtelepi hangulat fogadta azokat, akik csütörtökön délelőtt a Főtéren jártak: a körbepalánkolt rész mögött az Iridium Kft. és a Rosal köztisztasági vállalat munkásai hozzáláttak a radikális átalakítási munkálatokhoz. Molnos Lajos városi tanácsos a Szabadságnak azt nyilatkozta: törvénytelennek tartja azt, hogy a Főtér átrendezési munkálataihoz anélkül láttak hozzá, hogy a városi tanács jóváhagyta volna őket. Ezzel szemben kollégája, Csoma Botond lapuknak megjegyezte: mindenki számára világos volt, hogy a Főtér átrendezési terve a fák kivágásáról és a zöldövezet megszüntetéséről szól. Ugyanezt állítják a tervet készítő Planwerk Kft. szakemberei is, akik hangsúlyozzák, hogy elképzelésüket láttamozta és jóváhagyta valamennyi illetékes helyi és országos bizottság. Mi több, a Planwerk szerint a Kolozsvári Városi Tanács is elfogadta a Főtér átrendezésére vonatkozó tervet, sőt, finanszírozta azt.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Együtt a rendőrök is erősebbek
A Belügyminisztérium keretében, 2007-ben alakult meg a Rendőrügynökök Országos Szakszervezete, amelynek tegnaptól Kolozs megyei területi irodája is van. Ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a délelőtti szakszervezeti ülésen megválasztott vezetők, valamint Iulian Surugiu, az országos szervezet elnöke. Utóbbi elmondta: hasonló eseményre még nem hívták meg a sajtót, mindeddig zárt ajtók mögött -zajló, és egyetlen, szinte kommunistának mondható érdekvédelmi szervezet vezette-tömörítette országosan a rendőrség alkalmazottait. A rendőrügynökök szakszervezete – amelynek egyik jelmondata az „együtt erősebbek vagyunk” –, szerepében tér el attól: hangja és arca kíván lenni, nem pedig vezetője a rendőröknek. Az országban egyébként már 12, a kolozsvárihoz hasonló területi szakszervezeti irodát hoztak létre, bár mindeddig csupán ezer ügynök csatlakozott a szindikátushoz.

[Napirenden] Ismét aszfaltoznak az autópályán A hatóságok megint késleltetik a munkát
A meleg beállta lehetővé tette, hogy április 15-étől folytatódjanak az aszfaltozási munkálatok az észak-erdélyi autópálya 2B, azaz Aranyosgyéres–Gyalu szakaszán, mintegy 15 kilométeren – áll a kivitelező Bechtel vállalat által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben, amely szerint az aszfaltozás erőltetett menetben folyik november-decemberig, a tél beálltáig.

[Napirenden] Jóváhagyta az EU az 5 milliárd eurós hitelt
Az Európai Unió csütörtökön hivatalosan is jóváhagyta a Romániának nyújtandó 5 milliárd eurós hitelt, amely a román pénzügyi és tőkepiacra nehezedő nyomás enyhítését célozza.

[Napirenden] Felére csökkent két évtized alatt a szavazási kedv
Fokozatosan elvesztették bizalmukat a politikusokban a román szavazók az elmúlt két évtizedben, közömbössé váltak a politikával szemben, körülbelül a felére csökkent a voksolni hajlandó polgárok száma – olvasható a bukaresti Közpolitikai Intézet (IPP) tegnap bemutatott tanulmányában.

[Napirenden] Nem lesz magyar felirat a műemlékeken
Kolozsvár műemlékeinek a számbavételéért és a restaurálási prioritáslista megállapításáért együttműködési szerződést kötött a városháza a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Karával. Első lépésként hat turisztikai útvonalon összesen 135 műemléket vettek be a programba. A kulturális minisztérium nyilvántartása szerint Kolozsváron 363 műemléképület van, ebből 43 A kategóriás, vagyis a nemzeti örökség része. Megtudtuk: a program keretében nagyszebeni mintára többnyelvű ismertető táblát helyeznek el minden műemléken, s a felirat három – román, angol és francia – nyelven lesz olvasható.

[Napirenden] Rövid hír

[Napirenden] Tízmillió eurós befektetés a tarnicaitónál
A Kolozs Megyei Tanács és az ennek alárendelt Szamos Vízügyi Társaság vezetősége tegnap sajtótájékoztatón ismertette a tarnicai vízkivételi torony működésének elkezdését, amely jobb és több ivóvizet eredményez a kolozsváriaknak. A tízmilliós beruházás – amelynek nagy részét, azaz 7,5 millió eurót uniós forrásokból fedeztek – voltaképpen egy 69,8 millió eurós befektetés része. A tarnicai avatáson jelen volt az építő Strabag konszern igazgatója, Peter Kirsch, a gyalui polgármester, Dumitru Sfârlea, valamint Gál András, a francia Sogreah szaktanácsadó cég magyarországi munkatársa, aki két éve folyamatosan figyelemmel követte a munkálatokat. Képünkön a gyalui polgármester, Peter Kirsch Strabag-igazgató, a Szamos vízügyi társaság igazgatója, valamint Szász Ferenc projektmenedzser indítja el a vízkivételi tornyot.

[Kult-Túra] Kollégiumi napok
Szombat reggel a Kovács Tibor iskolalelkész által tartott iskola-bemutatóval és a IX. osztályba felvételizőknek való felkészítővel folytatódnak a kollégium napjai.

[Kult-Túra] Szem- és fültanúként a csíksomlyói búcsúról
A Kolozs-Dobokai Főesperesi Kerület millenniumi rendezvényei keretében mutatták be kedden Jakab Gábor: Húsz éve „szabadon” Csíksomlyón. Pünkösdi búcsúk 1990–2009 között című könyvét. A húsz év történetét képeskönyv formájában állította össze a szerző. A kötet két részből áll: Pünkösdi búcsú Csíksomlyón és Pünkösdi Lélek. A kiadványban szerepel továbbá Márton Áron püspök 1949-ben elhangzott történelmi jelentőségű csíksomlyói beszéde, a húsz éves időszakban elhangzott szentbeszédek, valamint a Keresztény Szóban és a Vasárnapban megjelent, Csíksomlyóval kapcsolatos írások. A kötetet Jakab Gábor elmélkedései zárják.

[Kult-Túra] Lélektől lélekig ható üzenetek
A Bánffy-palota falai rég nem láttak méreteiben és minőségükben a mostanihoz hasonló, nagyszabású kiállítást – mondta Németh Júlia műkritikus szerdán délután, a 2004-ben megalakult F1 képzőművészeti csoport tárlatának megnyitóján. A csoport hat művésze közül hárman Erdélyből települtek át Magyarországra, az ő alkotásaikat is megtekintheti a kolozsvári közönség. A kiállítás megnyitóján Călin Stegerean, a Művészeti Múzeum igazgatója és Németh Júlia mellett Szilágyi Mátyás főkonzul, a kiállítás védnöke, László Attila, Kolozsvár és Porga Gyula, Veszprém város alpolgármestere, illetve Ioan Sbârciu szenátor, a kolozsvári Képzőművészeti Egyetem professzora vett részt.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:549
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1915
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap