label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. május 22.
Összefogás a magyarellenes intézkedések megszüntetéséért
A romániai intézmények magyar nemzetiségű tisztségviselőinek elbocsátása ellen emelte fel szavát csütörtökön Kolozsváron tartott közös sajtóértekezletén Orbán Viktor és Tőkés László. A két politikus, többek között, szóvá tette a kolozsvári magyar feliratok ügyét is: Tőkés László szerint tűrhetetlen az, hogy éppen Erdély fővárosában ne szerepeljenek magyar feliratok a műemlékeken. A Fidesz elnöke azért érkezett Erdélybe, hogy elkísérje Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökét, a Magyar Összefogás Listájának vezetőjét az európai parlamenti választási kampányára. A korteskörút négy állomást érintett, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy után tegnap Illyefalvára és Kolozsvárra érkeztek, majd Szatmárnémetiben zárták a programot. Orbán Viktort elkísérte erdélyi útjára Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője és Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának Fideszes elnöke is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] KORTESHÍRADÓ
Politikai talkshow-ra várják az érdeklődőket pénteken este 20 órától a Bulgakov kávézóba (Búza/Inocenţiu Micu Klein utca 17.). Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szervezésében sorra kerülő beszélgetés résztvevői Szilágyi Zsolt EP-képviselőjelölt, a Magyar Összefogás Listájának negyedik helyezettje, valamint Eckstein-Kovács Péter elnöki tanácsos, az RMDSZ Szabadelvű Platformjának vezetője. A moderált beszélgetés végén a jelenlévők kérdéseire válaszolnak a meghívottak.

[Napirenden] RÖVIDEN

[Napirenden] Írország: rendszeresen bántalmazták a gyerekeket
Rendszeresen bántalmazták, szexuálisan zaklatták és megalázták a gyerekeket Írországban a katolikus egyház által fenntartott árvaházakban és javítóintézetekben a múlt század évtizedeiben – derül ki egy kormányzati bizottság szerdán közzétett jelentéséből.

[Napirenden] Átadták Apostunak az aláírásokat
A Civil Elkötelezettség Mozgalom és a Transindex képviselői tegnap átadták Sorin Apostunak azt a 22 500 aláírást tartalmazó ívet, amelyet a magyar feliratok műemlékeken való elhelyezésének ügyében gyűjtöttek össze. A kolozsvári polgármester átvette a petíciót és aláírta az íveket annak ellenére, hogy előző nap kijelentette: nem áll szándékában ezt megtenni. Amikor Horvát Ádám, a Civil Elkötelezettség Mozgalom elnöke átadta a dokumentumokat, a városvezető azt ígérte, megtárgyalják az ügyet a helyi tanácsban és a kulturális minisztériummal is egyeztet.

[Kult-Túra] Tavaszi könyvvásár Kolozsváron
Akár 70 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatunk könyveket a Francia Kulturális Központ által a Mátyás-ház előtti téren szervezett tavaszi könyvvásáron. Az immár hagyományossá vált vásár tegnap délelőtt 10 órakor kezdődött, szombat délutánig tart, ez idő alatt pedig több romániai könyvkiadó kínálatából válogathatunk. A magyar kiadók közül a Kriterion, a Koinónia és a Korunk Komp-Press képviselteti magát. A Komp-Press esetében újdonságnak számít, hogy az ő standjuknál Ajtay Ferenc Kolozsvár környékének kirándulóhelyei című kötetének nemrégiben kiadott változatát is megtaláljuk.

[Kult-Túra] Írószövetségi díjak 2008
Csütörtökön délben átadták a Romániai Írószövetség kolozsvári fiókjának 2008-as évi díjait. A kisebbségi irodalmi díjat (Clujul literar minorităţi) Cseke Péter egyetemi tanár kapta, a budapesti Magyar Napló Kiadó által megjelentetett A magyar szociográfia erdélyi műhelyei című kötetéért. A 2008-as év Kisebbségi Könyve díjat (Cartea anului Minorităţi) Karácsonyi Zsolt, a Helikon folyóirat főszerkesztő-helyettese kapta Mihai Măniuţiu A sintér emlékiratai. Scardanelli (Spune Scardanelli) és Filip Florian Kis ujjak (Degete mici) című műveinek fordításáért. Az első műfordítás a pozsonyi AB-ART, a második pedig a budapesti Magvető Kiadó gondozásában jelent meg.

[Kult-Túra] Elkezdődtek a Barokk Napok
A Bánffy-palota földszinti termeiben megrendezett fotókiállítás megnyitójával kezdődtek kedd délután az V. Barokk Napok. „A Barokk Bonyodalom című fotópályázatra beérkezett képeket egy szakemberekből álló zsűri bírálta el, a díjazásra viszont vasárnap kerül majd sor” – nyilatkozta Fekete András főszervező, a Katolikus Egyetemi Lelkészségtől.

[Kult-Túra] Emléktábla avatás Horváth István századik születésnapján
Horváth István magyarózdi származású író, költő 100. születésnapja alkalmából emléktáblát avattak tegnap délután a Görögtemplom utcai családi háznál.

[Kult-Túra] Jadviga párnájától a Milotáig
Népes közönség gyűlt össze szerdán délután a Kolozsvár Társaság székházában, hogy Závada Pállal, a Magvető Kiadónál 1997-ben megjelent Jadviga párnája című nagysikerű regény szerzőjével találkozzon. A Korunk Akadémia rendezvénysorozatának ez volt a harmadik mozzanata, márciusban Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval, április végén pedig Oravecz Imre költő, műfordítóval tölthettünk el egy-egy kellemes estét. A házigazda szerepét ezúttal Balázs Imre József irodalomtörténész, a Korunk főszerkesztője mellett Selyem Zsuzsa irodalmár töltötte be.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 800
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap