label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. április 16.
A válság pozitív hatása: zuhanó ingatlanárak az egész országban
Ami az ingatlanfejlesztőknek rossz vagy akár katasztrofális hír, az a lehetséges vásárlóknak égi manna: Románia egész területén jelentősen csökkentek az ingatlanárak. Míg egyes elemzők árzuhanásról beszélnek, mások abban reménykednek, hogy az ország gazdasága fellendül, s a vásárlók is hajlandók lesznek többet költeni lakásvásárlásra. A www.imobiliare.ro ingatlanközvetítő, illetve piaci elemző portál szerint az elmúlt hónapokban az egész országban valósággal összeomlott az ingatlanok piaca: olcsóbbak lettek a lakások a fővárosban, illetve Románia nagyvárosaiban. Kolozsváron például, a Raport Darian jelentése szerint, akár 10–12 ezer euróval csökkent a kommunizmus alatt épített, régi lakások ára, az ingatlanfejlesztők által létrehozott lakónegyedekben pedig a négyzetméterenkénti ár 100–200 euróval esett vissza. Egyesek úgy vélik, hogy a folyamat az elkövetkező hónapokban elmélyül, és a lakások őszire még olcsóbbak lesznek.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Háttér
Băsescu hűséges pártját, a Demokrata-Liberális Pártot (PD-L) maga Băsescu kergeti vesztébe – hangzik el egyre gyakrabban a sötét jóslat. Köztudott: Elena Băsescu függetlenkénti indulása az europarlamenti választásokon alaposan megosztja nem csak a PD-L támogatóinak körét, hanem magát a pártot is.

[Napirenden] Kedvező törvények az egyházaknak
Két, az állam által is elismert felekezeteknek kedvező törvénytervezetet szavazott meg tegnap a képviselőház. Máté András Levente képviselő lapunknak elmondta: az első törvény úgy módosítja a 2001/82-es rendeletet, miszerint az egyházak a művelődés- és vallásügyi minisztériumhoz eljuttatott pályázat útján juthatnak pénzhez templomok, kegyhelyek, felekezeti tanintézetek javítására, illetve építésére. Ugyanakkor a jogszabály azt is leszögezi, hogy ezentúl a kivitelezési tervek elkészítését is támogathatja a szaktárca. A pályázáshoz szükséges dokumentáció letölthető a szaktárca honlapjáról.

[Napirenden] Sólyom: alkotmányos Bajnai megválasztása
Az új miniszterelnök, Bajnai Gordon megválasztása ellen semmiféle alkotmányos kifogás nem emelhető – jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Bajnai Gordon miniszterelnökkel a Sándor-palotában.

[Napirenden] Megkezdték a szavazatok újraszámlálását
Moldovában megkezdték az április 5-i parlamenti választásokon leadott szavazatok újraszámlálását szerdán. Mintegy húszezer ember vesz részt a voksok átszámlálásában, amelynek eredményét pénteken jelentik be. Az ellenőrzés folyamatában részt vesznek nemzetközi megfigyelők és a politikai pártok képviselői, kivéve a parlamentbe bejutott három ellenzéki pártot, a Liberális Pártot, a Moldovai Liberális Demokrata Pártot és a Mi Moldovánk nevű pártszövetséget. A szavazatok újraszámlálásáról vasárnap hozott döntést az alkotmánybíróság Vladimir Voronin államfő kérésére.

[Napirenden] Egyszerűbben szerezhetnek román állampolgárságot a moldovaiak
Könnyebben és gyorsabban kaphatnak román állampolgárságot a moldovaiak, miután szerdán a román kormány erről szóló sürgősségi rendeletet fogadott el. Traian Băsescu államfő szerint 800 ezerre – egymillióra tehető körülbelül azoknak a moldovaiaknak a száma, akik a chişinăui nagykövetségre román állampolgársági kérelmet nyújtottak be. Az államfő már két évvel ezelőtt is szorgalmazta az eljárás egyszerűsítését, ami az Európai Unió ellenkezését váltotta ki. Vélhetően most sem arat sikert Nyugat-Európában a román intézkedés, hiszen az integrációs szervezet attól tart, hogy moldovaiak tömegei lepik el majd a gazdagabb uniós tagállamokat.

[Napirenden] Aranyérem I. Károly születésnapjára
Károly román király születésének 170. évfordulójára arany pénzérmét adott ki a Román Nemzeti Bank (BNR) a gyűjtők örömére.

[Kult-Túra] TIFF-ajánló
Többszörösen díjazott dokumentumfilmek, zenés thrillerek, látványos rendezői debütök: csak néhány ötlet a nyolcadik alkalommal sorra kerülő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) kínálatából. Oscar-díjas filmek, neves fesztiválokon díjazott alkotások, országos bemutatók, sokkoló hatású produkciók, tabu-filmek, megható történetek, remek színészi alakítások: mindez megtalálható a TIFF 2009 programjában, amelyet idén is Mihai Chirilov, a fesztivál művészeti igazgatója válogatott.

[Kult-Túra] Mediawave – nemzetközi seregszemle
1969 és a szexuális forradalom lesz az egyik speciális téma az idei Mediawave fesztiválon; az április 25. és május 2. között Győrött megrendezendő nemzetközi filmes és zenei seregszemlén csaknem hetven versenyfilmet vetítenek, s ugyanennyi koncert szórakoztatja majd a vendégeket – mondta a győri programismertető sajtótájékoztatón a fesztiváligazgató.

[Kult-Túra] Színházi uniós közgyűlés Wroclawban
Wroclawban tartotta közgyűlését április 4-én és 5-én az Európai Színházi Unió, amelyen négy új színházat és két egyéni tagot fogadott soraiba, valamint újabb, két évre szóló mandátumra megválasztotta Alexandru Darie jelenlegi elnököt. A kolozsvári magyar színházat Visky András dramaturg, művészeti aligazgató képviselte.

[Kult-Túra] Két kultúra egymásra találása
Egri András és Vdovkina Anastasia zománcművészeti kiállítását nyitották meg kedden délután a Művészeti Múzeumban (Bánffy-palota). A művészházaspár és kislányuk mellett a múzeum részéről Călin Stegerean és Ana Mirea volt jelen, a kiállított munkákat pedig Németh Júlia méltatta.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 636
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap