label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. március 06.
Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli a Kolozsvári Rádió
Ünnepi hét elé néz a Kolozsvári Rádió, mivel március 9-től 15-ig a rádió fennállásának ötvenötödik évfordulójára emlékeznek: 1954. március 15-én délután 4 órakor szólalt meg először a területi stúdió egy órás magyar és egy órás román adással. Az e célból megrendezett sajtótájékoztatón Florin Zaharescu igazgató, Rostás-Péter István főszerkesztő-helyettes és Maksay Magdolna osztályvezető tájékoztatott nem csak az ünnepi rendezvényekről, hanem az elkövetkező időszakban megvalósítandó tervekről, elképzelésekről. Az ünnepi héten március 9-én és 10-én nyílt napokat rendeznek felnőtteknek, március 11-én és 12-én pedig a rádió szerkesztősége által megfogalmazott meghívásnak eleget tevő iskolások látogatnak el a Donát úti stúdióba. Pénteken 18 órától ünnepi közönségtalálkozót tartanak a Kolozsvári Rádió nagytermében, ahol bemutatkoznak a magyar szerkesztőség munkatársai, s díjazzák a Cifra Palota gyermekműsor rajzpályázatára érkezett alkotásokat is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Vádat emeltek Mitrea ellen
Az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) vádat emelt Miron Mitrea volt szállításügyi miniszter ellen, akit megvesztegetéssel vádol. Mitrea mellett Irina Jianu is a bíróság elé kerül vádlottként.

[Napirenden] Román–lengyel stratégiai partnerség
A két ország stratégiai partnerségi viszonyának kialakításáról szóló nyilatkozatot írt alá tegnap Traian Băsescu román államfő lengyel kollegájával, Lech Kaczynskival Varsóban. Băsescu szerint lengyelországi látogatásának legfontosabb politikai hozadéka ennek a nyilatkozatnak az aláírása. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a két ország között létezik olyan sok közös pont, ami természetessé teszi a stratégiai partnerséget.

[Napirenden] Világbanki javaslatok a román hatóságoknak
A Világbank azt javasolja a román hatóságoknak, rövidtávon korlátozza a bérek emelését, függessze fel az alkalmazásokat, és készítsen el egy több évre érvényes tervet a bérpótlékok eltörléséről, hangsúlyozva, hogy koherens bérstratégia hiánya miatt a szakszervezeteknek szélsőséges követeléseik vannak.

[Napirenden] Putyin: leállhat az Európának szánt gáz szállítása is
Az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat (SZBU) csütörtökön a Naftogaz Ukrtranszgaz elnevezésű leányvállalatánál jelent meg házkutatást tartani. Vlagyimir Putyin csütörtökön felhívta az Európai Bizottság és az európai országok fogyasztóinak figyelmét, hogy a Gazprom újra leállíthatja az Ukrajnának szóló szállítást.

[Napirenden] Újabb magyar tiszteletbeli konzulátusok
Két tiszteletbeli konzult nevez ki hamarosan Budapest – jelentette be tegnap a bánsági látogatáson tartózkodó Füzes Oszkár magyar nagykövet. A temesvári tiszteletbeli konzulátus vezetője Pánczél Zoltán, a Fornetti Románia igazgatótanácsának elnöke lesz, Aradon még keresik az erre alkalmas személyt – idézi a Mediafax a bukaresti magyar nagykövetet.

[Napirenden] Monica Macovei a PD-L listavezetője?
Monica Macovei (képünkön) volt igazságügyi miniszter lehet a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) európai parlamenti listavezetője, amennyiben elfogadja a párt felkérését. Hírügynökségi jelentések szerint Traian Ungureanu újságíró neve is felmerült, mint lehetséges jelölt. Nemrég a PD-L Dâmboviţa megyei szervezete bejelentette: Theodor Stolojant támogatják, hogy vezesse a PD-L listáját. Ezek mellett más nevek is felmerültek, mint például Alina Mungiu-Pippidié, aki a Romániai Akadémiai Társaság (SAR) elnöke, Cristian Preda elnöki tanácsosé, Elena Băsescué, az államfő lányáé és több jelenlegi EP-képviselőjé.

[Napirenden] Ma iktatják be az új unitárius püspököt
Az Erdélyi Unitárius Egyház püspökének beiktató zsinati ülésére kerül sor ma, március 6-án 11 órakor a belvárosi unitárius templomban. Az új püspök, Bálint Benczédi Ferenc lapunknak adott interjújában elmondta: tervei között fontos szerepet játszik a belső építkezés, valamint a szakemberek bevonása az egyházi munkába.

[Napirenden] Markó: Mi vagyunk kormányon…
Az RMDSZ továbbra is fokozott figyelmet fordít Kovászna megye és az egész Székelyföld fejlesztésére: a szövetség nemrég Traian Băsescu államfővel is tárgyalt, akivel megállapodott abban, hogy a szervezet, ellenzéki helyzete ellenére, együttműködik az illetékes minisztériumokkal annak érdekében, hogy a gazdasági válság közepette is folytatódjon a magyarlakta régiók támogatása, Székelyföld további fejlesztése, modernizációja – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök csütörtökön, a Kovászna megyei Árkoson, az RMDSZ parlamenti frakcióinak kihelyezett ülésén. Markó bejelentette: az RMDSZ több vezető politikusa a napokban tárgyalt az államfővel, amelyen leszögezték, hogy a szövetség nem ért egyet a székelyföldi területi autonómiaigény jogosságát megkérdőjelező államfői kijelentésekkel, de egyetértés volt a decentralizáció szükségességét illetően.

[Napirenden] Anyaság és újságírás a 21. században
Március 8-a közeledtével a férfiak jobban oda szoktak figyelni a szebbik/gyengébbik nemre: virágot és különféle ajándékokat vásárolnak nekik, esetleg finom ebéddel vagy vacsorával lepik meg őket. Hiszen ez a nap más, mint a többi, és szeretnék, hogy legalább ilyenkor könnyebb legyen a dolguk. Sajnos olyan világot élünk, amelyben nincs időnk kellőképpen odafigyelni egymásra, ennek következményeit nap mint nap tapasztalhatjuk, ha csak az egyre gyakoribb válásokra gondolunk. A család és a karrier összeegyeztethetősége nem könnyű egy olyan világban, amikor mindannyiunknak folyamatosan küzdenünk kell a megélhetésért. Bármilyen szakmát is válasszon egy nő, meg kell küzdenie azokkal a hátrányokkal, amelyekkel sok esetben egy férfinak nem kell szembesülnie. A különböző „szakemberi vélemények” után szerkesztőségünk hölgytagjai vallanak a család és a karrier összeegyeztethetőségéről.

[Kult-Túra] Tatárok az Ön lakásában
E heti, a Csíki Székely Múzeummal közösen szervezett versenyünkön dekoratív falinaptárt nyert: Sebestyén Csaba (Méhes u. 129.), Tellmann Éva (Micuş sétány 6.) és Dávid Zoltán (Gr. Alexandrescu u. 55.). A naptárak hétfőtől vehetők át szerkesztőségünkben, naponta 10-16 óra között. Jövő héten belépőket, a következőn ismét naptárakat sorsolunk ki.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 742
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap