label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. március 05.
Valutaváltó irodába törtek be Kolozsvár belvárosában
Alig három héttel a Monostor negyedi bankrablás után keddről szerdára virradóan a Macrogroup Kft. Szentegyház / Iuliu Maniu utcai valutaváltó irodáját fosztották ki ismeretlen tettesek. Akkor fegyveres rablásról, ezúttal „csak” az éj leple alatt elkövetett betörésről van szó: az iroda zárva volt a bűncselekmény elkövetésekor, így senki sem tartózkodott benne. A történtekre egyébként csak tegnap reggel derült fény, amikor a tettesek már messze lehettek. A délelőtt folyamán a környéket ellepték a rendőrök és kriminalista szakemberek – előbbiek a többórás helyszínelés során arra a következtetésre jutottak, hogy a tettesek jól tudták, mit csinálnak, hiszen elvágták a biztonsági kamerák és a riasztó kábeleit, majd a páncélszekrénynek az eredeti kulcsával kinyitották a széfet és a benne lévő összes pénzt elvitték. Becslések szerint a kár eléri a 200 ezer lejt, nem kizárt, hogy korábbi, próbaidős alkalmazott a tettes.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az állam biztosítja a hőszigetelési költségek felét
Állami költségvetésből finanszírozzák ezután a tömbházlakások hőszigetelési költségeinek 50 százalékát, 30 százalékát a helyi közigazgatási hatóságok fizetik, míg a lakótársulásoknak 20 százalékkal kell hozzájárulniuk a munkálatokhoz – hozta meg a döntést a kormány tagnap kiadott sürgősségi rendeletével. A lakótársulásokra jutó 20 százalékot is állhatják a polgármesteri hivatalok, amennyiben tanácsi határozatban megállapodnak a lakóközösségekkel az összeg visszatérítésének módjáról.

[Napirenden] Kihelyezett üléseket tartanak az RMDSZ frakciói
Az RMDSZ havonta kihelyezett frakcióüléseket fog szervezni, amelynek első helyszíne Kovászna megye lesz – jelentette be tegnap bukaresti sajtóértekezletén Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

[Napirenden] Ellenzik a sportórák számának csökkentését
Monica Iacob-Ridzi ifjúsági- és sportminiszter ellenzi a sportórák számának csökkentését az iskolákban, arra hivatkozva, hogy a romániai gyerekek és fiatalok egészségügyi állapota az ülő életmód következtében így is folyamatosan romlik.

[Napirenden] Együttműködtek a Szekuritátéval
A Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Bizottság (CNSAS) elnöke, Csendes László a sajtónak kijelentette: huszonkilenc, még tevékenységét folytató bíróról bizonyosodott be hogy együttműködtek a volt titkosszolgálattal. Ezzel kapcsolatban a Romániai Bírók Országos Egyesülete úgy véli: a romániai jogi rendszerből ki kell hulljanak ezek az emberek.

[Napirenden] Szász hallani sem akar a választás lehetőségéről
Viharosnak ígérkezik a Magyar Polgári Párt (MPP) március 14-re Gyergyószentmiklósra összehívott Országos Tanácsának az ülése. Két hét sincs az eseményig, és egyre inkább kiéleződni látszanak a nézeteltérések a párt elnöke, Szász Jenő és a tisztújítást szorgalmazó tábor között. Az MPP elnökének legutóbbi nyilatkozata szerint Szász nem támogatja az utóbbi megejtését, szorgalmazva, hogy a március 14-i ülésen a párt jelenlegi vezetésének szavazzanak bizalmat a résztvevők. Megbízható források szerint az MPP elnöke hatalmának megőrzése érdekében bármit képes megtenni, mindezt a kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi megyei küldöttgyűlésen történtek is alátámasztják. Hasonlóképpen a gyergyói szervezetben történt pálfordulás is erre enged következtetni: miközben nemrég még azt szorgalmazták, hogy a polgári párt élén vezetőcserére van szükség, legutóbbi ülésükön bizalmat szavaztak Szász Jenő jelenlegi pártelnöknek.

[Napirenden] After School program a jövő tanévtől?
Jónak találta Pásztor Gabriella, az Oktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium tanácsosa (volt oktatásügyi államtitkár) Ecaterina Andronescu szociál-demokrata (PSD) oktatásügyi tárcavezető kedden késő délután elhangzott javaslatait.

[Napirenden] Az igazságszolgáltatás kezére került Năstase
A képviselőház plénuma tegnap megvonta Adrian Năstase volt miniszterelnök mentelmi jogát, így a korrupcióellenes ügyészek szabad kezet kaptak a vizsgálat folytatására. A „Tamara néni” és a „Zambaccian II” név alatt hírhedtté vált két iratcsomó esetében a volt kormányfőt megvesztegetéssel és kenőpénz elfogadásával egyaránt vádolják.

[Kult-Túra] Erdélyi magyar parasztságról az EMÉ-nél
Varga László marosvásárhelyi nyugalmazott református lelkész tartott előadást március 3-án, kedden este az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadótermében, az Erdélyi Magyar Ifjak szervezésében, Az erdélyi magyar parasztság felemelkedése a román megszállás idején címmel.

[Kult-Túra] „Akik nem tanulnak a múltból, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt”
– Tessék elképzelni egy olyan világot, amelyben a parlamentek törvényt hoznak arra vonatkozóan, hogy egyeseket el kell különíteni a társadalomtól, és miután ezeket a személyeket anyagi javaiktól megfosztják, halálgyárakba szállítják, végül pedig kivégezik őket – mondta Tibori Szabó Zoltán Az észak-erdélyi holokauszt földrajzi enciklopédiája című kötet kedd esti bemutatóján. A budapesti Park Könyvkiadó és a kolozsvári Koinónia közös kiadásában megjelent művet a kolozsvári Tranzit Ház Malom/Bariţiu utca 16. szám alatti székhelyén ismertették, a Szabadság főpublicistája, a könyv egyik szerzője és szerkesztője mellett pedig Gyímesi Éva, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem professzora és Visky András író, a Koinónia Kiadó igazgatója volt jelen.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 717
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap