label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. december 14.
Felnőtté vált a 20. születésnapját ünneplő Szabadság
„Ha ma visszatekintünk, megállapíthatjuk, hogy az elmúlt két évtizedben átestünk a Szabadság gyermekkorán és annak valamennyi betegségén, sőt, a kamaszkorán is túl vagyunk már, és a december 23-án 21. életévébe lépő lapunk még a régi számítás szerint is felnőtté válik. Joggal várhatja el tehát olvasóközönségünk, hogy a lap ehhez méltó módon viselkedjék a jövőben: megkomolyodva, de ugyanakkor érdekfeszítően és derűsen is szolgálja tovább „a nagyérdeműt” – fogalmazott Tibori Szabó Zoltán, a Szabadságot kiadó Minerva Művelődési Egyesület elnöke a lap huszadik születésnapja alkalmával vasárnap délelőtt szervezett ünnepségen. A rendezvény sajtótörténeti kiállítással kezdődött, majd ünnepi műsor következett, amelynek során fellépett a Bogáncs és a Holló együttes, továbbá ünnepi beszédek hangzottak el, nem utolsósorban pedig a jelenlévők megismerkedhettek a szerkesztőség tagjaival.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az RMDSZ a PNL nélkül is kormányra tör
Elképzelhető akár a Demokrata Liberális Párt (PD-L) és az RMDSZ alkotta szűk körű kormánykoalíció létrehozása is – jelentette ki Markó Béla, a szövetség elnöke, miután vasárnap immár harmadszor találkozott a PD-L vezetőivel. Markó ezzel a kijelentéssel először ismerte el a nyilvánosság előtt, hogy számolnak a liberálisokkal kötött politikai együttműködési megállapodás felbontásának a lehetőségével. Ennek a dokumentumnak a leglényegesebb pontja ugyanis leszögezi, hogy a két párt együtt vesz részt egy következő kormánykoalícióban. Legutóbb pénteken tárgyalt egymással a PD-L és az RMDSZ vezetősége.

[Kult-Túra] Kiosztották a Látó nívódíjakat
Idén tizenkilencedik alkalommal osztotta ki a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége a lapban publikált szerzők közül válogatva évzáró nívódíjait. Tizennyolc év alatt több mint 50 alkotó vehette át a vers, próza, esszé és debüt kategóriában az elismerést.

[Kult-Túra] Kriterion Koszorú Gálfalvi Zsoltnak
A Kriterion Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy híven az alapító elnök és a kitüntetést indítványozó Domokos Géza szellemi örökségéhez, az idén Gálfalvi Zsolt marosvásárhelyi irodalomkritikusnak, szerkesztőnek adományozza a Kriterion Koszorút. Az alapítvány esztendőről-esztendőre olyan, a romániai magyarság szolgálatába állított életművet jutalmaz, amelyet a cselekvő közösségszeretet, az európai nyitottság és a demokratikus gondolkodásmód jellemez.

[Kult-Túra] Osztrák koprodukciós film nyerte az Európai Filmdíjat
Az osztrák Michael Haneke A fehér szalag (Das weisse Band) című filmje nyerte az Európai Filmdíjat szombaton éjszaka. A csaknem két és fél órás fekete-fehér dráma az első világháború kitörése előtt egy észak-németországi kis faluban játszódik, és annak középpontjában a gyermeknevelés módszereiből fakadó erőszak áll. Az osztrák filmrendező valósággal tarolt, a díjak közül Haneke ugyanis a legjobb európai rendezőnek illetve a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat is megkapta. Az osztrák-német-francia-olasz koprodukciós film májusban már Arany Pálmát nyert a 62. Cannes-i Filmfesztiválon.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Kint is bent is nagy vacogás,/ringassuk hát a Gyermeket,/nem válthat meg már semmi más,/csak a jóság, a szeretet./Szép hitedet ne veszítsd el,/nem élhetünk üres szívvel!

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Kolozsvári néző
Árverésre bocsátották Sztálin bal fülét – hallgatom a Kossuth rádió reggeli hírműsorában, kevéssel a romániai államelnök-választás második fordulója, a hivatalos eredményhirdetés után, ám továbbra is a bizonytalanságok napjaiban. Noha Mikus Sándor híres, pontosabban hírhedett, az 1956-os forradalomban ledöntött Sztálin-szobrának nyolc kilós darabocskájáról van szó, mégis kérdezni merem: milyen jelentése lehet ennek a jellegzetesen kelet-közép-európai hírnek a 2009-es év (decemberi) Romániájában? Mit mond ez a füldarab nekünk, akik az éppen húsz éve remélt rendszerváltás temesvári-bukaresti-kolozsvári-marosvásárhelyi (és más erdélyi városokbeli) történéseire emlékezünk? Hát persze, saját – még nem kőbe álmodott – fülünkkel kellene figyelnünk, hallanunk, a megkövesedett fülek azonban itt járnak közöttünk…

[Körkép] Fesztivál – Adventi Gyermekfesztivál és Sokadalom 2009: nem lehet megunni!
Reggel 10 órára talán még nem jöttek el annyian, mint az előző években, röviddel később azonban a már megszokott tömeg hömpölygött az Apáczai Csere János Elméleti Líceum folyosóján, valamint első és második emeleti termeiben: idén is több száz családot vonzott a Szabadság napilap, az Életfa Családsegítő Egyesület és az Ifjúsági Keresztyén Egyesület közös rendezvénye, az Adventi Gyermekfesztivál és Sokadalom. December 12-én, szombaton ismét kisgyermekes családok népesítették be az iskolát, a tantermek pedig kicsit mesevilággá alakultak át erre a napra.

[Sport] FORMA–1
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki döntése értelmében a 2010-es Forma–1-es szezonban megváltozik a versenyenkénti pontozás: az első 10 helyezett kap pontot, a futamgyőztes 25 egységgel, a második 20-al, a harmadik pedig 15-el gazdagodik. A módosítási tervezetet az autós gyorsasági világbajnokságot irányító Bernie Ecclestone vezette F1-es bizottság terjesztette elő, a FIA Világtanácsa pedig a versenyzők létszámának növekedésével indokolta a határozat meghozatalát. Jövőre ugyanis 13 csapat 26 pilótája küzd majd a vb-sorozatban.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 532
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap