label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. december 10.
Szabálytalanságok a gázszolgáltató új nyomtatványaiban?
Október végén, illetve november elején, amikor az egyéni gázórával rendelkező lakosok kézbe vehették esedékes gázszámlájukat, két egyforma típusnyomtatványt és egy értesítést találtak a borítékban, miszerint az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) a 77-es számú, 2009. szeptember 10-én kibocsátott rendelete alapján új szerződést kell kötni az egyéni fogyasztókkal, akiket arra kértek, hogy a kézbesítést követő 15 napon belül küldjék vissza a kitöltött szerződés egy példányát. Az új szerződés egyik számottevő újdonsága az, hogy a fogyasztók választhatnak: havi önleolvasó rendszer alapján fizetik ki majd ezt követően a gázfogyasztásukat, vagy átállnak a vállalat által javasolt új rendszerre. A szerződésnyomtatványt elolvasva a szemfülesebb fogyasztók már észleltek néhány pontatlanságot, illetve szabálytalanságot, és a Területi Fogyasztóvédelmi Biztosi Hivatalhoz (CJPC) fordultak, amely jogosnak találta az ügyfelek panaszát.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Sütiverseny

[Napirenden] Adventi gyermekfesztivál 2009
Még csak kettőt kell aludni, és szombaton benépesül az Apáczai-líceum, ahol délelőtt 10 órától kezdődik és este 8 óráig tart az idei Adventi Gyermekfesztivál és Sokadalom. Az Életfa Családsegítő Egyesület, a Szabadság és az Ifjúsági Keresztyén Egyesület által közösen szervezett rendezvény változatos kézműves tevékenységekkel, bábelőadásokkal, adventi és karácsonyi énekléssel és rengeteg játékkal várja a gyermekeket és az őket elkísérő szülőket, ezekről a programpontokról a héten már többnyire beszámoltunk lapunkban.

[Napirenden] KÜLFÖLDÖN IS TERJESZKEDNE VÂNTU
Magyarországon is televízióadót akar indítani Sorin Ovidu Vântu médiamágnás, aki reméli, hogy már a jövő évben megvalósulhat a beruházási terve. A Realitatea-Caţavencu médiabirodalom fő részvényese kifejtette: terjeszkedni akar a Moldovai Köztársaság, Magyarország és Szerbia audiovizuális médiapiacán is. Vântu mindhárom országban elsősorban televíziót akar alapítani. Magyarországon és Szerbiában a Realitatea TV politikai és a The Money Channel gazdasági-pénzügyi hírtelevíziók jellemzőit ötvöző új adót inditana. Reméli, hogy a két országban legkésőbb 2011-ig megnyithatja a saját televízióját.

[Napirenden] Băsescu megbékélést sürget
Traian Băsescu szerdán felelősségre és nyugalomra intett valamennyi politikai erőt, és kérte, hogy az ország prioritásait helyezzék előtérbe, emellett sürgette „a politikai osztály megbékélését”. A jelenleg még első mandátumát töltő államfő felhívása egyelőre nem talált visszhangra, hiszen csak az RMDSZ jelezte: hajlandó lenne együttműködni a demokratákkal egy kormánykoalíció megalakítása érdekében. A liberálisok továbbra is ragaszkodnak a miniszterelnöki tisztséghez, mi több a demokratákkal nem hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni, amíg az Alkotmánybíróság nem dönt a választás végeredményéről.

[Kult-Túra] Sugárzóna
Váta Lóri Kolozsvárra szerződött! Tudtam én már korábban is, de csak most, hogy látom, az Ördögök főszerepét játssza, most hittem el igazán. Az előadást különféle okok miatt még nem néztem meg, viszont pörögni kezdett bennem a Váta-film. Először a Godspellben láttam Bocsárdi rendezésében – a hamlet.ro-n nem találom az előadást, de olyan tizenhárom éve lehetett. Nagyon jó volt a produkció is, Váta is benne. Akkor éreztem meg először, hogy van egy társulat, amely felér a kolozsvárival. Kompakt, pontos, szabad előadás volt az, Pálffy Tiborra emlékszem még név szerint, de éppen az volt a csodálatos, hogy mindenki, együtt nyújtott feledhetetlent és éppen azért, mert együtt nyújtotta.

[Kult-Túra] Eseményekben gazdag Koinónia Karácsony
Kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat a szerdán délután megtartott Koinónia Karácsonyon: a kiadó székhelyén, a kolozsvári Mărginaşă utca 42. szám alatt zajló rendezvény mindenki számára „kötelező” része – Balázs Imre József, Demény Péter és Zágoni Balázs legújabb köteteinek bemutatója – után a zsúfolásig megtelt első emeleti helyiségből a gyermekek a szomszédos terembe vonultak át, ahol diavetítéssel kedveskedtek nekik a szervezők. A felnőttek eközben a Kincses képeskönyv sorozat harmadik részével, Voicu Bojan fényképalbumával és két vaskos kiadvánnyal, Zakariás Erzsébet moldvai csángó népmeséket tartalmazó kötetével és a Mihail Sebastian által a második világháború előtti években írt Naplójával ismerkedhettek meg. A könyvbemutatók után a Koinónia-ház földszintjén felavatták a Könyvtér névre keresztelt helyiséget.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ahol a szabadság a rend, /mindig érzem a végtelent.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Liberális dilemmák
Minden szem a liberálisokon: sok múlik azon, hogy a Crin Antonescu vezette PNL mit játszik az elkövetkező hetekben, milyen választ ad a demokrata-liberálisok ajánlatára, amely a jobboldali erők (újbóli) szövetkezéséről, új többség létrehozásáról, PD-L – PNL kormányról szól. A tegnapi tanácskozások a párton belüli érdekellentéteket szították fel csupán, a megosztottság még inkább nehezíti a PNL helyzetét. Márpedig a jelenlegi politikai válság megoldásának a kulcsa a liberálisoknál van. Az időhúzásos technika, hogy várjuk csak ki a szavazatok – helyenkénti – újraszámlálását, mert hátha mégsem Băsescu az elnök, legfennebb arra jó, hogy a párt vezetősége lélegzetvételnyi időt nyerjen, amíg tisztázódnak egy kicsit a zavaros vizek. (Hiú ábránd.)

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 580
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap