label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. november 11.
Vita a helyi tanácsban a kolozsvári Főtér átadásáról
Annak ellenére, hogy a napirendi pontok között nem szerepelt, mégis a Főtér átadása vált a Kolozsvári Helyi Tanács tegnapi ülésének fő témájává. Múlt szerdán több RMDSZ-es városi tanácsos is részt vett azon a tiltakozáson, amelyet a város magyar lakossága szervezett, amiért a megnyitó rendezvényről hiányoztak a magyar vonatkozású programpontok. A tanácsülés elején Sorin Apostu polgármester bejátszott egy telefonbeszélgetést, amivel bizonyítani akarta, hogy meghívta a magyar tanácsosokat a Főtér átadási ünnepségére. A telefontársaságtól kikért hangfelvétel mellett a tanácsosoknak küldött sms-ek listáját is bemutatta. Csoma Botond RMDSZ-es tanácsos válaszában a magyar közösség sérelmének adott hangot, felszólalása vitát váltott ki az önkormányzati képviselők körében. A képviselő elmondta: a magyar szervezetek valóban kaptak meghívót a Főtér múlt szerdai átadására, ez viszont semmit sem változtat Apostu és emberei sértő hozzáállásán.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Előterjesztheti a Boc-kormány a költségvetési-tervezetet
A képviselőház kedden módosította a kormány megszervezését és működését szabályozó törvény 26. szakaszát. Ennek értelmében lehetőség nyílt arra, hogy a Boc-kabinet a parlament elé terjessze a 2010-es költségvetési tervezetet. A kezdeményezést két tartózkodás mellett fogadta el a képviselőház. A tervezetet a szenátusnak is meg kell szavaznia.

[Napirenden] A parlament előszobájában várakozik a Negoiţă-kormány
A parlament nem jelölte ki kedden, hogy melyik nap fog szavazni a Liviu Negoiţă miniszterelnök-jelölt által javasolt kormányról. A képviselőház és szenátus házbizottságai össze se ültek, mert Mircea Geoană, a felsőház elnöke szabadságon van. Ő a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje, és a november 22-i választást megelőző kampány miatt három nap pihenőszabadságot vett ki.

[Kult-Túra] Elhunyt Gheorghe Dinică
Az ismert színművész tegnap reggel hunyt el a bukaresti Floreasca kórházban, ahova október 22-én utalták be, súlyos betegen. Gheorghe Dinică 1934 január elsején született Bukarestben, 1961-ben diplomázott a fővárosi Színház és Filmművészeti Egyetemen, Dina Cocea osztályában. A Kis Színházban debütált, majd a Komédiaszínház, a Bulandra színház, az Odeon és a Nemzeti Színház tagja volt. Több mint 60 filmben játszott, a közönség kedvencei közé tartozott.

[Kult-Túra] Örmény filmnapok Kolozsváron
Örmény filmnapokat szervezett november 9. és 11. között a Romániai Örmények Egyesületének Kolozsvári Fiókja, a Romániai Örmény Nagykövetség és a Városi Művelődési Ház. – A filmnapok lehetőséget teremtenek arra, hogy megmutassuk a kolozsváriaknak az örmény kultúrát – mondta el a hétfői megnyitón az Örmény Köztársaság bukaresti nagykövete, akinek örmény nyelvű beszédét a Romániai Örmények Egyesületének egyik tagja fordította román nyelvre.

[Kult-Túra] Lendületet adó régészhétvége
Közel száz, a Kárpát-medence valamennyi szegletéből összesereglett magyar régész, és mintegy ötven régészhallgató vett részt az elmúlt hét végén a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban rendezett 7. Magyar Régészeti Konferencián. A romániai magyar régészközösség reprezentatív szakmai testülete, a Pósta Béla Egyesület, az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a házigazda intézmény közös szervezésében tartott, óhatatlanul szakmai jellegű, ám bárki számára hozzáférhető tanácskozást Sztáncsuj Sándor, a Székely Nemzeti Múzeum régésze, a konferencia egyik szervezője vitathatatlan sikernek nevezte. – Rendszerint új lendületet kölcsönöz mindannyiunknak egy ilyen szakmai találkozás, és nem volt ez másként ezúttal sem. Jó volt szembesülni mindazokkal a munkákkal és eredményekkel, amelyeket a kollégák sorakoztattak fel, az ő sikerük az egész szakma sikere – fogalmazott a sepsiszentgyörgyi szakember.

[Kult-Túra] Hányadik oldalon következik be a haláleset?
Brown atya (Gilbert Keith Chesterton), Sherlock Holmes (Athur Conan Doyle), Philip Marlowe (Raymond Chandler), Hercule Poirot és Miss Marple (Agatha Christie) bűnfelderítései is megelevenednek, sőt, a Lőrincz L. László által megformált, állampolgárságát tekintve angol, származását illetően azonban magyar „bogarász”, Leslie L. Lawrence kalandjai is az olvasó elé tárulnak a sepsiszentgyörgyi születésű Miklós Ágnes Kata első kötetének lapjain. A Komp-Press Kiadónál idén megjelent Bűnös szövegek – Bevezetés a detektívtörténetekbe című könyvet tegnapelőtt, a Bulgakov Kávéház szombaton felavatott François Bréda Irodalmi Pincéjében tartott Bretter-körön mutatták be, a szerzőt Balázs Imre József irodalomtörténész, a Korunk folyóirat főszerkesztője faggatta.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ha valakit, akárki legyen az, meg akarunk ismerni, fokonként, óvatosan kell hozzá közelednünk, nehogy elfogultan, tévesen ítéljünk, amit később aztán igen nehéz jóvátenni, elsimítani.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Kirekesztés
A kizárólagosságok korát éljük a politikában. A pártok hallani sem akarnak kompromisszumról. E logika szerint az ellenfélnek nem lehet figyelembe venni a javaslatait. Aki ellenünk van, az nem tehet figyelemre méltó javaslatot. Mert ha netán mégis tesz, akkor ugyan segíthet a közügynek, de a vesztes mégis az a párt lesz, amely sportszerűen beismeri, hogy más fejéből is pattanhatnak ki jó ötletek. Itt tartunk húsz évvel a rendszerváltás után.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 379
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap