label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. január 21.
Beiktatták Barack Obamát, a 44. amerikai elnököt
Beiktatták hivatalába kedden Washingtonban Barack Obamát, az Egyesült Államok 44. elnökét; ő az első afroamerikai, aki erre a posztra került. Az elnöki eskü 35 szavas szövegét John G. Roberts, a legfelsőbb bíróság elnöke mondta előre Obamának a Capitolium nyugati oldalán rendezett ünnepségen. Obama az eskütételkor arra a Bibliára helyezte kezét, amelyet XIX. századi elődje, a rabszolgaság intézményének Amerikában véget vető 16. elnök, Abraham Lincoln használt 1861-ben, s amelyet elnöki beiktatási ünnepségen azóta sem használtak. A Bibliát a hivatalba lépő elnök felesége, Michelle Obama tartotta.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] PONTOSÍTÁS
Lapunk január 20-i, keddi lapszámában helytelenül jelent meg az európai parlamenti választások időpontja. Erre nem tavasszal, hanem június 7-én kerül sor. Ugyanakkor pontosítunk, hogy a 2007-es novemberi parlamenti választásokon az RMDSZ részéről mandátumot szerzett Frunda György és Sógor Csaba, Frunda György visszalépése nyomán pedig Winkler Gyula lépett a helyébe.

[Napirenden] Letette az esküt Liviu Dragnea
Tegnap délután letette a hivatali esküt a belügyminiszteri tárca vezetői tisztségének betöltésére Liviu Dragnea, azt követően, hogy Traian Băsescu államfő aláírta kinevezését.

[Napirenden] Újabb vizsgálat Năstase ellen
Második alkalommal állítja bíróság elé a Korrupcióellenes Hatóság (DNA) Adrian Năstasét (képünkön, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét. Năstaset ezúttal azzal vádolják, hogy pártelnöki minőségét felhasználva jutott hozzá különböző pénzekhez és javakhoz, illetve juttatott hozzá ezekhez másokat is. Mint kiderült, az ő bankszámlájára kerültek azok a pénzek, amelyeket négy évvel ezelőtt különböző cégek az állami építkezési felügyelőség által meghirdetett A minőség trófeája nevű pályázatra fizettek be, ő pedig ezekből fizette ki 2004-es kampányának költségeit. A rendezvényen való részvételért 5 millió régi lejt kértek el magán- és 15 milliót jogi személyektől, összesen pedig 67 milliárd régi lej gyűlt össze.

[Napirenden] Tőkés László az MPP-lista élén?
A júniusi európai parlamenti választásokon a Magyar Polgári Párt (MPP) nem mond le az önálló indulás lehetőségéről, ugyanis Székelyföldnek és az erdélyi magyarság autonómiatörekvéseinek szüksége van az europarlamenti képviseletre – hangzott el hétfőn, a párt Székelyudvarhelyen tartott országos elnökségi ülésén. Az MPP képviselői reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Tőkés László még egy mandátumot vállal Brüsszelben. A püspök személyét garanciának tartják arra, hogy az erdélyi magyarság továbbra is hatékony és tisztességes európai képviselettel rendelkezzen. Egyúttal Tőkést az MPP lista vezetésére is felkérték, a további helyeket pedig széleskörű támogatásnak örvendő „nemzeti lista” számára kívánják felkínálni, amelyben az erdélyi magyarság érdekeit szem előtt tartó, konszenzusos alapon kiválasztott jelöltek, nem pedig pártpolitikai megfontolások szerinti személyek szerepelnének.

[Napirenden] Markó a kisebbségek kollektív jogaiért
Markó Béla, az RMDSZ elnöke nem tekinti prioritásnak az alkotmány módosítását, annak ellenére, hogy az RMDSZ is azt az álláspontot képviseli, hogy szükség lenne rá.

[Napirenden] RMDSZ–MPP egyeztetés Kolozsváron
Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs megyei szervezete szerdán megbeszélést folytat a kolozsvári időközi választások kérdésében. László Attila, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke, megerősítve a hírt, kérdésünkre elmondta: olyan helyzetről van szó, amikor jó minél több véleményt megismerni, minden politikai szereplővel konzultálni, felméréseket készíteni. Az MPP-vel való megbeszélés is ennek a része, illetve ezt szolgálja az a szerdai lakossági fórum is, amelynek a témája a polgármesterjelölt-állítás kérdése – szögezte le Kolozsvár alpolgármestere.

[Napirenden] Még mindig kelendő a líceum
Közzétették a Megyei Humánerőforrás és Oktatási Tanácsadási Központ (CJRAE) által tavaly november végén eszközölt, a nyolcadik osztályosok továbbtanulási opcióira vonatkozó közvélemény-kutatás eredményeit.

[Napirenden] Nicoară a liberálisok polgármester-jelöltje
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Marius Nicoară jelenlegi liberális szenátort (volt Kolozs megyei tanácselnököt) találta alkalmasnak arra, hogy polgármesterjelölt legyen. Călin Popescu Tăriceanu, a PNL elnöke tegnap azért látogatott Kolozsvárra, hogy jelen legyen a párt polgármester-jelöltjének kijelölésénél. A Szociáldemokrata Párt (PSD) hivatalosan még nem nevesítette meg jelöltjét, de a kiszivárgott hírek szerint Teodor Pop Puşcaş a legesélyesebb. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete ma, szerdán délután 6 órától lakossági fórumot szervez a Pro Iuventute székházban, hogy kikérje a kolozsvári magyarok véleményét, állítson-e vagy sem a megyei szervezet polgármester-jelöltet a február 15-én esedékes időközi választáson. Tăriceanu nem szalasztotta el az alkalmat, hogy bírálja a Boc-kormányt és a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) polgármesterjelöltjét, Sorin Apostut. (Részletek az 5. oldalon)

[Napirenden] Egymást vádolják autópálya-ügyben
Tegnap Radu Berceanu szállításügyi miniszter Kolozs megyébe látogatott, hogy személyesen győződjön meg az észak-erdélyi autópálya építésének állapotáról.

[Napirenden] Aláírásgyűjtés az adattárolás ellen
Annak ellenére, hogy még az elmúlt év novemberében szavazták meg azt a törvényt (2008/298. törvény), amelynek értelmében minden telefontársaság hat hónapon keresztül köteles megőrizni a telefonhívások adatait (kivel és honnan beszélünk, a hívó és a hívott fél címét és telefonszámát), a teljes körű nyilvánosságra és közfelháborodásra a hatályba lépés „előestéjén” került sor: hétfőn és tegnap is (az életbe lépés napján) fő hírként tárgyalták, az interneten pedig körlevelek formájában küldték az egymás utáni tájékoztató, tiltakozó leveleket. Kedden meg is kezdték az aláírásgyűjtést az interneten (www.petitieonline.ro) egy olyan beadványra, amelyet a kormány elé akarnak terjeszteni, kérve a jogszabály érvénytelenítését. A tiltakozásban az Alkotmány 28. szakaszára hivatkoznak, amely szerint a levelek, sürgönyök, egyéb postai küldemények, a telefonbeszélgetések és más törvényes kommunikációs módszerek titkossága sérthetetlen.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:549
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1910
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap