label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. január 17.
MKT: elhalasztották a döntést a polgármesterjelölt-állításról
A Megyei Küldöttek Tanácsának péntek délutáni gyűlésén a különfélék között kapott helyet az a fontos kérdés, miszerint állít-e a megyei RMDSZ polgármesterjelöltet Kolozsváron a február 15-re kitűzött időközi választáson. A közel száz küldött nagyon gyorsan határozott arról, hogy a döntéshozatal még túl korai. Ezért László Attila megyei elnök a jövő csütörtökre hívta össze a kolozsvári RMDSZ-kerületek elnökeit, a városi tanácsosokat, s majd csak akkor döntenek a jelöltállításról. A megbeszélést követően László Attila a sajtónak elmondta: amennyiben jövő héten úgy döntenek, hogy az RMDSZ állítson jelöltet a februári polgármesteri választásokon, akkor az egyik esélyes Csoma Botond jogász, az Állami Vagyonügynökség jelenlegi igazgatója. A megyei küldöttgyűlésen elhangzott László Attila elnöki beszámolója, kiértékelték a 2008-as évi választásokat megyei szinten, s elfogadták a megyei szervezet idei költségvetését.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Költségvetési ülés a kormányban
Traian Băsescu is jelen volt azon a kormányülésen, amelyen az idei költségvetésről tárgyaltak. Miután megrajzolták a 2008-as év gazdasági keresztmetszetét, vázolták a 2009-es évi költségvetés főbb pontjait. Azaz támogatni fogják új munkahelyek létesítését, valamint a közép- és kisvállalatokat, további infrastrukturális befektetéseket eszközölnek szállításügyi, mezőgazdasági, környezetvédelmi és oktatásügyi téren, elésegítik az uniós források lehívását, s kiemelt figyelmet fordítanak a kisjövedelmű és kisnyugdíjas személyekre. A gazdasági növekedést 2,5 százalékra, a költségvetési deficitet pedig 2 százalék körülire tervezik.

[Napirenden] Törzsök: a román–magyar együttműködés a „magyar kártya” kijátszását is kiküszöbölheti
Miközben térségünkben mindenki pénzügyi és gazdasági válságról beszél, az elmúlt időszakban Románia és Magyarország közös európai uniós tagsága, akárcsak a térségfejlesztésen alapuló együttműködés olyan egészséges folyamatoknak kedvezett Romániában, amelyek mára szükségtelenné tették a „magyar kártya” kijátszását – mondta csütörtökön Bukarestben Törzsök Erika.

[Napirenden] Prefektusokat és alprefektusokat cserélne a kormány
Hamarosan megnevezi a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) azokat a személyeket, akik az egykor liberális, illetve RMDSZ-es színekben megválasztott prefektusokat és alprefektusokat váltják majd a megyék élén. A jelek szerint a kormánypártokat az sem zavarja, hogy ezek, a tisztségeket – az EU követelményeinek megfelelően – két éve immár pártfüggetlen köztisztségviselők töltik be, akiknek politikai alapon történő eltávolítása nem csak idehaza, hanem Brüsszelben is ellenérzéseket kelthet. Ismeretes, 2007-ben valamennyi prefektusnak le kellett mondania a párttagságáról és versenyvizsgán bizonyítania, hogy alkalmas a tisztségre. Tegnap a PSD azt indítványozta: a prefektusi tisztségeket ismét politikai kritériumok alapján jelölt személyek tölthessék be.

[Napirenden] Együttműködés a gyermekek biztonságáért
Együttműködési megállapodást kötött az iskolák, iskolások biztonsága érdekében a Kolozs Megyei Rendőrség, a Kolozs Megyei Csendőrség, a megyei tanfelügyelőség valamint a helyi tanács. A megelőzés érdekében minden iskolának stratégiát kell kidolgoznia a hatóságokkal való együttműködésre. A rendőrség 2008-as évi mérlege szerint Kolozs megyében az iskolák közelében elkövetett bűncselekmények száma 22%-kal csökkent 2007-hez képest, de még mindig történtek olyan esetek, amikor például Kolozsvár belvárosi iskoláinak közelében, sőt, kapujában kisiskolásokat támadtak meg és raboltak ki ugyancsak kiskorúak. A most induló program célja megelőzni azt, hogy a diákok bűnözőkké, illetve bűncselekmények áldozatává váljanak, további cél pedig a bűnözést elősegítő körülmények megszüntetése. Sok iskolát már felszereltek biztonsági kamerákkal (képünk), és az iskolakapukat is zárják.

[Napirenden] Adósságokat törlesztett László Attila
Nem tétlenkedett László Attila alpolgármester az alatt a néhány nap alatt, ameddig a tisztségéről lemondott Boc és a szabadságát töltő Apostu hiányában a várost vezette: aláírta a Márton Áron szobor és az 1956-os emlékmű, illetve a Sapientia kolozsvári kara új épületének felállításához szükséges építkezési engedélyt. Ismeretes, az Emil Boc vezette adminisztráció nem vállalta a jóváhagyások politikai következményeit.

[Kult-Túra] Rendezvény a magyar kultúra napjára
Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Ezen a napon nemcsak Kölcseyre emlékezünk (1823. január 22-én fejezte be Himnusz című versét), hanem értékek bemutatásával, közvetítésével alkalmat is keresünk az ismerkedésre, az elmélkedésre. Minden kultúra kapcsolat! Természeténél fogva folyamatosan átad és magába olvaszt – a magyar kultúra gazdagságát most sokféleségében, kapcsolatteremtő, értelmező erejében látjuk.

[Kult-Túra] Tra-ford, avagy a fordítás tere
A Tra-ford tér elnevezésű román–magyar / magyar–román műfordítói programot mutatták be csütörtökön este az Insomnia kávéházban. A kolozsvári Helikon és Tribuna irodalmi lapok egy közös programba kezdtek tavaly, amely szerint párhuzamosan és folyamatosan jelennek meg a román és magyar szerzők lefordított művei. A közös tér lényege, hogy a lapok ugyanabban a hónapban közlik a fordításokat. Egyidejűleg jelennek meg a Helikonban a román szerzők, a Tribunában pedig a magyar szerzők művei.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Amikor elmegyek valamely országba, nem azt vizsgálom, vajon jók-e ott a törvények, hanem azt, hogy végrehajtják-e a meglévőket, mert jó törvények mindenütt akadnak.

[Kult-Túra] Holnap,

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 361
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap