label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. január 10.
Ambiciózus terveket valósítana meg idén a városvezetés
Hivatalosan is bejegyzésre került a kolozsvári metropolisz-övezet, januártól már ennek keretében pályázhatnak a hozzá tartozó települések. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esélyük van projektjeik, terveik megvalósítására. Van tehát remény arra, hogy végre elkészül Kolozsvár terelőútja, kiépül a villamos vonal Gyalu és Nemeszsuk között, és a kisebb települések felfejleszthetik infrastruktúrájukat a kolozsvárihoz. A megyeközpont is több támogatáshoz jut a szervezet tagjaként, így talán befejezheti a tavalyra tervezett, de kivitelezetlen projektjeit, sőt, azokat is, amelyeket a polgármesteri hivatal az idei prioritások közé sorol. A villamos vonalra a pályázatot már februárban benyújtják, majd a belváros tehermentesítése is megoldódhat, hiszen az alagút megépítése is tervben van. De nemcsak a városvezetés, hanem a magánbefektetők is jelentős beruházásokra készülnek: új negyedek, felhőkarcolók, mall-ok építését tervezik.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Parlamenti irodákat nyitott Kötő József
Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének székhelyén (Fürdő/Cardinal Iuliu Hossu, utca 21. szám) megnyílt Kötő József parlamenti irodája. Az ügyfeleket hétfőn, szerdán, csütörtökön 10–12 óra között; kedden, pénteken 16–18 óra között a képviselő szakértője, Duy Erika-Andrea fogadja, aki a rendkívűli eljárást igénylő ügyekben, illetve kérésre egyezteti a képviselővel való személyes találkozást. Minden kérelmet megvizsgálnak és írásban megválaszolnak.

[Napirenden] Maradnak az RMDSZ-es politikusok?
Az RMDSZ több államtitkára a kormányváltás után is folytathatja a munkát abban a minisztériumban, ahol eddig dolgozott – írta az Új Magyar Szó internetes oldalán. A lap úgy tudja, hogy Demeter András művelődési, Niculescu Tóni külügyi, Pásztor Gabriella oktatási, Markó Attila kisebbségügyi és Péter Zsuzsa igazságügyi államtitkár marad meg más beosztásban – a jelenlegi munkahelyén. Többségük csak a kinevezésére vár a minisztériumok új vezetőitől.

[Napirenden] EP-s nemzeti listát kezdeményez Tőkés
Tőkés László püspök, EP-képviselő (képünkön) budapesti irodájában tartott évkezdő sajtótájékoztatót 2009. január 9-én. A sajtóiroda tájékoztatása szerint egy rövid, a Kárpát-medencében élő nemzetrészeket is számba vevő kitekintést követően Tőkés László hangsúlyozta: az új év egyben új lehetőséget is jelent – új kezdetet kell jelentenie. „Egyfelől a nemzet egészét is érintő erkölcsi válságból kell kilábalnunk, amelyről Sólyom László köztársasági elnök is szólt újévi beszédében” – ebben a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke szerint nagy szerepet kell vállalniuk történelmi egyházainknak. Másfelől túl kell lépni a szűkös pártpolitikákon, fejtette ki az erdélyi magyarok európai képviselője, és nemzetpolitikában kell gondolkodni. Ezen munkálkodik a maga rendjén a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) is – fűzte hozzá.

[Napirenden] Romániába várják az IMF-et
Bukarestbe várják a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségét, amely felmérné Románia makrogazdasági állapotát, és megkezdené a tárgyalásokat készenléti megállapodás előkészítésére, a fizetési és a költségvetési mérleghiány fedezése érdekében, írta pénteki számában a Ziarul Financiar.

[Napirenden] Boc: nem hátrál meg a kormány
Nem kíván módosítani a 203-as sürgősségi kormányrendeleten a kabinet! – jelentette be Emil Boc. A nagy felháborodást kiváltó intézkedésnek egyetlen betűje sem változik – adta a közvélemény tudtára a miniszterelnök tegnap. Boc elmondta: visszautasít minden olyan vádat, miszerint a közhivatalokban munkát vállaló nyugdíjasok bérhalmozása alkotmányellenes volna, ez a rendelkezés igenis összhangban van a taláros testület egy korábban hozott döntésével. Ismételten elmondta: nem a tanárokat, orvosokat, nyugdíjasokat, színészeket, gondozókat akarták nehéz helyzetbe kényszeríteni, de valahogy véget kell vetni a közpénzek pazarlásának.

[Napirenden] Bővített hatáskörök az elnöknek?
Szerdán teszi közzé az ismert jogászokból álló elnöki bizottság az Alkotmány módosítására vonatkozó javaslatát. A bizottságot Traian Băsescu kérte fel, hogy fejtse ki véleményét ebben a témában. Az államfő elmondta: felhívta a szakemberek figyelmét, távol áll tőle az elnöki rendszer bevezetésének gondolata.

[Napirenden] Markó Béla: növekedhetnek az etnikumközi feszültségek
– Az RMDSZ-t aggasztja, hogy ellenzékbe kerülvén, az etnikumközi feszültségek növekedhetnek Romániában. Bár egyelőre még elszigetelten, de aggasztó jelek máris vannak: Nyárádszeredában az ortodox egyház az önkormányzat és a lakosság ellenkezése dacára teljesen indokolatlanul és meggondolatlanul erőlteti egy ortodox templom törvénytelen építését a város főterén, de hasonlóan aggasztó a madéfalvi eset is, ahol a Siculicidiumra való hagyományos megemlékezést követően a rendőrség szintén törvénytelenül eltávolíttatta a magyar nemzeti színű zászlókat, feszültséget keltve a lakosság körében – mondta Markó Béla szövetségi elnök pénteken, Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

[Napirenden] Választások Kolozsváron február 15-én?
Február 15-én lehetnek az időközi polgármester-választások Kolozsváron. A hír a kormány pénteki üléséről szivárgott ki, és azt hivatalos források is megerősítették a Mediafax hírügynökségnek.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1624
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap