label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. október 08.
Költséges, ugyanakkor szükséges a tömbházak hőszigetelése
A Közmunkaügyi Minisztérium, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, illetve a Lakóközösségek Országos Szövetségének a vezetőségével találkoztak tegnap délben a dési, az aranyosgyéresi és a kolozsvári lakóközösségek gondnokai. A témát a tömbházak hőszigetelésére vonatkozó kormányzati program képezte. Kiderült: annak ellenére, hogy az imént említett tárca közbenjárásával immár két éve zajlik a hőszigetelési program, a gondnokok többsége csak részleges információkkal rendelkezik a kérdésről. Volt néhány olyan résztvevő is, aki hallomásból értesült a programról, mások viszont részletekbe menő kérdésekkel bombázták a minisztérium igazgatóját, Emil Boc kolozsvári polgármestert és egyik helyettesét, Sorin Apostut. Annak ellenére, hogy két évvel ezelőtt László Attila akkori városi tanácsos közbenjárására indult a program, önhibáján kívül az RMDSZ-es alpolgármester nem volt jelen az értekezleten.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] A romániai holokauszt áldozataira emlékeztek
Ünnepi ülésen emlékezett a bukaresti képviselőház a hazai holokauszt áldozataira. Romániában az 1940-es években – amint azt az Elie Wiesel által vezetett bizottság öt évvel ezelőtt készített jelentésében megállapította – 280 és 380 ezer közöttire tehető azon személyek száma, akik az Antonescu-kormányzat által meghozott zsidó- és romaellenes intézkedések nyomán, embertelen körülmények között elpusztultak, vagy pedig pogromok és tömeggyilkosságok során megöltek.

[Napirenden] Markó hazaküldené a törvényhozókat
Markó Béla azt reméli, hogy a törvényhozók minél hamarabb elkezdenek kampányolni, és hazamennek „terepmunkát” végezni. Az RMDSZ elnöke szerint így akadályozható meg, hogy a törvényhozói testület újabb, a gazdaság stabilitását fenyegető intézkedéseket hozzon.

[Napirenden] Kongresszus összehívását sürgetik az MPP-ben
Lemondott a Magyar Polgári Pártban (MPP) betöltött alelnöki tisztségéről Árus Zsolt. „A hír igaz” – erősítette meg a Szabadság értesülését a polgári párt politikusa, aki a kongresszus elodázásával indokolta döntését.

[Napirenden] Ismét felfüggesztették tisztségéből Pisót
Elképzelhető, hogy az Erdélyi Történeti Múzeum hányatott sorsú igazgatója, Ioan Piso történész professzor újból a bírósághoz fordul, mivel a Művelődés- és Vallásügyi Minisztérium egyik közelmúltban hozott döntése alapján Pisót megint felfüggesztették igazgatói tisztségéből. A szaktárca azzal érvel, hogy Pisónak be kellett volna mutatnia az intézmény vezetésére vonatkozó menedzsmenti projektet. Az igazgató szerint viszont erre azért nem kerülhetett sor, mivel az első felfüggesztést követő bírói határozat után a szaktárca nem kötött Pisóval menedzsmenti szerződést.

[Napirenden] Kormányfői nászajándék: menesztették Adomniţeit
Miközben Bukarestben több ezren vonultak tegnap utcára tisztességes béreket követelve, Călin Popescu Tăriceanu menesztette tisztségéből Cristian Adomniţei oktatási minisztert, helyébe Anton Antont, az Országos Kutatási Ügynökség elnökét javasolta – közölte Camelia Spătaru kormányszóvivő. Anton Anton kijelentette, kedden reggel találkozott Călin Popescu Tăriceanu kormányfővel, aki felajánlotta neki, hogy vegye át az oktatási tárca vezetését, ő pedig elfogadta az ajánlatot. Kiszivárgott hírek szerint a döntést Ludovic Orban szállítási miniszter erőszakolta ki a PNL vezetőségének hétfői ülésén, amelyen Adomniţiei lemondását követelte. Román hírforrások szerint a miniszter visszahívásában az is közrejátszott, hogy a sajtó nyilvánosságra hozta: a hétvégén rendezett esküvőjére Adomniţei a belügyminisztérium helikopterével utazott, hogy ne késsen túl sokat az eseményről.

[Kult-Túra] Ismét vendégszereplésen a THÉ-trupp
A THÉ-trupp Egyetemi Irodalmi színpad a Fortunatus, Melusina, Genofeva. Internazionale erzählstoffe in der deutschen und ungarischen Literatur der Frühen Neuzeit című tudományos tanácskozásra kapott meghívást Egerbe. A konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola Komparatisztika, Germanisztika és Magyar Irodalomtudományi Tanszéke az aacheni Műszaki Főiskola Germanisztikai Intézetével, a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetével és a Grimmelshausen-Gesellschaft e.V.-vel együtt szervezi.

[Kult-Túra] Lelki táplálék kicsiknek
Máig ható élményként él bennem az első zeneóvodai foglalkozás. De nem csak az első, hanem a másodikra, a harmadikra, s a sokadikra is úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna. S hogy miért, arra csak most jöttem rá, miután elolvastam a S. Toduţa Zenelíceum zeneóvodába való, Kodály Zoltánt idéző felhívását: „A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható”. Ez a semmi mással nem pótolhatónak kíván méltó keretet adni a zenelíceum, amikor újraindítja zeneóvodáját.

[Kult-Túra] XLII. Kolozsvári Zenei Ősz
A koncertek, kamaraestek sorsa, hogy általában este kerül sor az ilyen jellegű rendezvényre. Olyankor, amikor ember legyen a talpán, aki a napi talpalás, lótás-futás után nem hullafáradtan rogy le a hangversenyterem egyik székére, hogy Haydn-muzsikát hallgasson.

[Kult-Túra] Nem tétlenkedik az Amaryllis Társaság
Ősszel sem pihen a kolozsvári reneszánsz hagyományokat ápoló Amaryllis Társaság, amelynek tiszteletbeli elnöke, László Bakk Anikó számolt be lapunknak a közelmúlt és a közeljövő eseményeiről.

[Kult-Túra] Gazdag hangversenyévadi kínálat a zeneakadémián
Bár a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia székhelygondjai nem oldódtak meg, mi több, egyre határozottabban körvonalazódik, hogy el kellene hagyniuk az ingatlant, október 9-én kiadvány-bemutatóval társítva kezdik el az idei, szám szerint 44. hangversenyévadot. Ami pedig a bemutatásra váró kiadványt illeti, hét év szünet után megjelenik a Zenetudományi írások 22. kötete –, közölte Gabriel Banciu rektorhelyettes.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 369
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap