label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. október 24.
Székelyföldön tárgyalt Magyarország és Románia elnöke
Ötnapos magánlátogatásra érkezett tegnap délután Erdélybe Sólyom László. A Magyar Köztársaság elnöke a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtérről Markó Béla hivatalába hajtatott, ahol az RMDSZ elnökével folytatott rövid megbeszélést. Sólyom László csütörtök este Csíkszeredában Traian Băsescu államelnökkel tárgyalt. A két államfő részt vett és beszédet mondott az 1956-os forradalom mártírjainak emléke előtt tisztelgő rendezvényen, amelyre a csíkszeredai magyar főkonzulátus melletti ’56-osok terén került sor. Mindkét politikus a nemzet egységének fontosságára hívta fel a figyelmet – más-más perspektívából. Ide az ünneplő csíkszeredaiak fáklyákkal vonultak át a város főteréről. Sólyom László koszorút helyezett el a Gloria Victis emlékműnél. A látogatás első napja nemzeti ünnepi fogadással és magyarországi kitüntetések átadásával zárult. A magas magyarországi vendég a következő napokban Székelyföld számos települését keresi fel.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Obama szoros amerikai–magyar stratégiai viszonyt szorgalmaz
Az Egyesült Államok és Magyarország közötti szorosabb stratégiai viszonyt, valamint a két nép mélyebb barátságát szorgalmazta az elkövetkező évek viszonylatában Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt az 56-os magyar forradalom 52. évfordulója alkalmából az amerikai magyaroknak írott üdvözletében.

[Napirenden] Megemlékezések 1956 mártírjairól
Budapest több helyszínén emlékeztek meg közjogi méltóságok, politikusok és 56-os szervezetek a forradalom és a szabadságharc 52. évfordulójáról, és adóztak kegyelettel a mártírok emlékének csütörtökön. Debrecen fideszes polgármestere az 1956-os megemlékezésen Gyurcsány Ferenc távozását sürgette. A fővárosi rendezvényeket többen füttyszóval, kormányellenes mondatokat skandálva próbálták megzavarni. Több embert előállítottak a rendőrök.

[Napirenden] Ünnepi összeállítással emlékeztek
Több rendezvény keretében emlékeztek meg tegnap Kolozsváron az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 52. évfordulójáról. ’56, te lelkünkben lángoló címmel szervezett emlékműsort az 56-os Bajtársi Társaság, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Magyar Polgári Párt Kolozs megyei szervezete, a Világszövetség Erdélyi Társasága, az Erdélyi Magyar Ifjak, a Magyar Ifjúsági Tanács és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet Csép Sándor, az MPP Kolozs megyei elnöke rendezésében.

[Napirenden] Autópálya 11 és fél év múlva?
Meglehetősen sötét forgatókönyvet vetített előre a Bechtel amerikai óriásvállalat egyik vezetője. Eszerint a Bechtel jelenlegi munkaerő-kapacitásával csak 11 és fél év múlva lesz képes befejezni az észak-erdélyi autópályát. Ozger Inal, a Bechtel igazgató-helyettese nyilatkozott a Ziarul Financiar című gazdasági napilapnak, amelyből kiderül, hogy a dolgozók számának jelentős növelésével készülhet el 2013-ra az észak-erdélyi autópálya.

[Kult-Túra] Az óriás törpe kalandjai Kolozsváron
Csipike, az Erdő közepén, az Óriásnagy Bükkfa törzsében élő törpe kalandjaiba kapcsolódhattak be a Puck bábszínházba látogatók csütörtökön délben. A VII. „Puck” Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiváljának negyedik napján bemutatott magyar nyelvű előadáson jelenlévők a Fodor Sándor meseregényéből készült Csipike című bábelőadást tekinthették meg.

[Kult-Túra] Ma nyílik Kolozsvár első multiplex mozija
Mától nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a kolozsvári Iulius Mall-ban megépített Cinema City multiplex mozi. Kolozsvár első ilyen jellegű filmszínháza 10 teremben összesen 1670 férőhellyel várja a közönséget, derült ki a helyszínen tegnap megtartott sajtótájékoztatón.

[Kult-Túra] A természetes életöröm jegyében
A hagyományhoz híven reneszánsz és barokk szerzők művei szerepeltek a kolozsvári Flauto Dolce kamaraegyüttes szerda esti koncertjén a Néprajzi Múzeumban. Már belépéskor elkápráztatott az a pompásan elrendezett asztal, amely köré a négy előadóművész – Mihaela Maxim (szoprán), Szabó Mária, Tóth Ágnes és Majó Zoltán a fuvolacsalád hangszeres előadóművészei – letelepedtek.

[Kult-Túra] XLII. Zenei Ősz
A 2008-as Zenei Ősz keretén belül az Ars Nova kortárs zenei együttes 40-ik életévét, Max Eisikovits 100 éves születési évfordulóját, majd október 21-én Adrian Pop zeneszerzőt ünnepeltük. Oda-vissza ható családias hangulat uralta az eseményt, amelynek házigazdája maga a zeneszerző volt. Köszöntőjében elmondta, hogy „otthon érzi magát ennyi ismerős arc között”, és a családias hangulat fenntartásához maga is hozzájárult, minden elhangzó mű előtti magyarázataival, humoros megjegyzéseivel. Azt is megtudtuk, hogy e szerzői est gondolata már évekkel ezelőtt megfogant, mert „szokás, hogy egy kerekebb évszámhoz közeledő zeneszerző zenével ünnepelje meg az effajta alkalmakat”. Tulajdonképpeni kivitelezésére csupán most került sor, amikor – egy kivételt leszámítva – az elmúl két-három év „terméséből” tárt elénk a zeneszerző.

[Kult-Túra] Újra szól a régi nóta
Haranglábi népdal-válogatás bemutatójának szolgált helyszínül kedd este a Heltai Alapítvány Mikó/Clinicilor utcai táncterme.

[Kult-Túra] KISHIREK

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 444
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap