label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. október 20.
Somodi István olimpiai ezüstjére emlékeztek a 100. évfordulón
Kolozsvár kiemelkedő sportegyéniségének, dr. Somodi István olimpiai ezüstérmének százéves évfordulóján emlékeztek meg a kiváló magasugróról, edzőről és egyesületvezetőről a kincses város egykori olimpikonjai és sportkedvelők is. Az Apáczai Csere János Baráti Társaság és az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) rendezte megemlékezésen mintegy ötven résztvevő – többek között a Somodi család sarja, Barbul Mónika – koszorúval és virággal, illetve imával és köszöntő beszéddel tisztelgett a Házsongárdi temetőben az egykori atléta, valamint Somodi András volt műkorcsolyázó sírjánál. Ezt követően dr. Szikora Katalin, a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem tanszékvezető docense a magyar olimpia hőskoráról, míg Killyéni András sporttörténész Somodinak a kolozsvári és az olimpiai mozgalomban betöltött szerepéről tartott előadást az EME székhelyén. A megemlékezésen bemutatták Killyéni András legújabb könyvét, és felavatták a Somodi Emlékalbumot is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Megoldódni látszik a gyógyszerkrízis
Az egészségügyi miniszter és a Nemzetközi Gyógyszer-gyártók Romániai Szövetsége megegyeztek az orvosságok behozatali árának újraszámításáról úgy, hogy az se a társadalombiztosítás költségvetésére, se az ártámogatott gyógyszerek költségére ne legyen kihatással.

[Napirenden] Obamát támogatják az amerikai magyarok
Barack Obamát, az amerikai demokrata párti elnökjelöltet támogató csoport alakult az Egyesült Államokban magyar etnikai szervezetek vezetőségi tagjaiból – tájékoztatta az MTI-t szombaton Újvági Péter, a csoport vezetője. „Azért alakítottuk meg ezt a csoportot, hogy az amerikai magyarság körében támogassuk a demokrata jelöltpárost” – mondta el az ohiói Toledóban élő Újvági Péter, aki hatodik éve képviselő az állami törvényhozásban, a Demokrata Párt tagja.

[Napirenden] Sólyom–Băsescu találkozó
Sólyom Lászlóval találkozik jövő héten Csíkszeredában a román államfő – jelentette be Markó Béla szombati marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint az RMDSZ elnöke október 23-án Marosvásárhelyen találkozik a magyar államfővel, aki ezt követően Csíkszeredába utazik, ahol Traian Băsescuval folytat megbeszéléseket. Sólyom László ötnapos magánlátogatása során több székelyföldi települést keres fel, s részt vesz az 1956-os magyar forradalom évfordulója alkalmával szervezett megemlékező ünnepségeken is.

[Napirenden] Markó kötelezővé tenné a magyar nyelv oktatását
Az RMDSZ-nek töretlenül az az álláspontja, hogy a vegyes lakosságú vidékeken be kell vezetni a magyar nyelv kötelező oktatását a román diákok számára.

[Napirenden] RMDSZ-MPP-s egyeztető tanács
Kolozs Megyei Magyar Egyeztető Tanács létrehozását kezdeményezi az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs megyei szervezetének több képviselője. A szerkesztőségünkbe eljuttatott dokumentumot aláírók – Csép Sándor, Eckstein-Kovács Péter, Gergely Balázs, László Attila, Molnos Lajos és Sándor Krisztina – leszögezik: tekintettel a Kolozs megyei magyarság közös céljaira, tiszteletben tartva politikai alakulataik önazonosságát és saját célkitűzéseik megfogalmazásának, illetve érvényesítésének a jogát, a jóhiszeműség, a pluralizmus és az együttdolgozás akarásának jegyében kezdeményezik a tanács létrehozását.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] Néprajzos konferencia és szakmabeliek találkozója
A néprajzosok találkozója ezelőtt három évvel kezdődött, tanszéki konferenciára pedig először kerül sor, ennek célja a néprajzos elődök „keresése” és a romániai magyar néprajzkutatás jeles alakjainak bemutatása – mondta a kolozsvári néprajzkutatás 110. évfordulója alkalmából a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Néprajz és Antropológia Tanszéke és a Kriza János Néprajzi Társaság által szervezett konferencia köszöntőjében Keszeg Vilmos tanszékvezető.

[Kult-Túra] Gryllus Dorka színészi arcai
Ismételten jól döntöttek azok, akik szombat este is a Filmtettfesztet választották, hiszen egymás után három olyan magyar filmet nézhettek meg a Győzelem moziban, amelyben a fiatal, de annál tehetségesebb, jelenleg Németországban élő Gryllus Dorka szerepel, ráadásként pedig a vetítések közötti szünetben a művésznővel is találkozhattak. Az este folyamán Dorka elsőként Fehér Esztert alakította az Alföldi Róbert által idén rendezett Nyugalom című filmben, majd Melinda alakját jelenítette meg a 2007-es, Novák Erik-féle Zuhanórepülésben. A harmadik levetített film szintén a tavalyi év termése, a Török Ferenc rendezte, 24 óra alatt játszódó Overnight, amelyben a filmszínésznő Anikó szerepét öltötte magára.

[Kult-Túra] „Egy aprócska kalapocska...” Macskafogó húsz évvel ezelőtt és ma
Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak pénteken a Győzelem moziba látogatók, hiszen a VIII. Filmtettfeszt harmadik, retró napján egymás után nézhették meg az 1986-os Macskafogót, illetve annak második részét, a tavaly készült Macskafogó – A sátán macskája című filmet.

[Kult-Túra] Hibajavítás
A szombati lapszám Művelődés rovatában megjelent Nyolc nap a Szentföldön (I.) c. cikk utolsó bekezdése helyesen: „A Szentföldre látogató – legyen az vallásos zarándok, művészetkedvelő turista vagy a régi történelem iránt érdeklődő kíváncsi ember, vagy akit a jelen problémái és kiváló teljesítményei érdekelnek – nagyon sok mindennel találkozhat ebben a hosszúságában ugyan nagy (420 km!), de szélességében nagyon keskeny (20 és 116 km között) országban, ami lenyűgözi.” A szerző szíves elnézését kérjük.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 837
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap