label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. október 17.
Visszaküldte a parlamentnek az államfő a kutatási törvényt
Szeptember végén úgy tűnt, hogy a hóstáti gazdák föld nélkül maradnak, mert a parlament megszavazta a tudományos kutatással foglalkozó állomások helyzetére vonatkozó törvényt, amely közel 172 hektárban állapította meg a kertészeti kutatóállomás területét, ahol tudományos munkát folytathatnak. Ekkor az elkeseredett hóstátiaknak az ügyvédek azt tanácsolták, hogy pereljék be a városi és a megyei földosztó bizottságot, valamint az Állami Vagyonalapi Ügynökséget. Másrészt pedig az körvonalazódott, hogy az RMDSZ-politikusok járjanak közben azért, hogy Traian Băsescu államfő küldje vissza a képviselőház által már elfogadott törvényt a parlamentnek újbóli megvitatás céljából. Ez utóbbi törekvés sikerrel járt: Románia Alkotmánya 77. cikkelyének 2. bekezdésére hivatkozva az államfő nem hirdette ki a törvényt, hanem visszaküldte azt a parlament két házának. Az RMDSZ Kolozs megyei politikusai pozitívan értékelték ezt a fejleményt.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] MENESZTETT RENDŐRFŐPARANCSNOK
Menesztette tisztségből a kormányfő Gheorghe Popát, a román rendőrség főparancsnokát. Cristian David tárcavezető azt kifogásolja, hogy Popa nem kezelte helyesen azt a közbeszerzést, amely a rendőrséget újabb gépkocsikkal szereli fel, ugyanis a több mint 300 újonnan vásárolt Dacia Logan esetében a járművek felszerelése háromszor többe került, mint maga a gépkocsi.

[Napirenden] Az óvatosság híve Băsescu
Traian Băsescu államfő nem válaszolt Brüsszelben arra az újságírói kérdésre, amely a tanárok fizetésének ötven százalékos emelésére vonatkozott, de az általános gazdasági helyzetet értékelő nyilatkozatából ismét arra lehet következtetni, hogy nem fogja kihirdetni a törvényt.

[Napirenden] Tegnap jelent meg
a hivatalos közlönyben az a kormányrendelet, amelynek értelmében a bukaresti kabinet 400 ezer eurót hagyott jóvá a Mátyás király szoborcsoport restaurálására. Az emlékmű rendbetételének költségeit a két kormány fele-fele arányban állja. A közös finanszírozásról szintén a korábbi együttes kormányüléseken született megállapodás.

[Napirenden] Konkrét tervek a román–magyar kormányülésen
Nyolc-tíz szándéknyilatkozat, egyezmény elfogadása várható a jövő héten Szegeden sorra kerülő magyar–román együttes kormányülésen. Ezek közül a legkonkrétabbak közé tartozik az egészségügyi szolgáltatások kölcsönös igénybevétele, valamint az oktatási és kutatási oklevelek elismerése.

[Napirenden] Jó állapotban a temesvári felkelés vérbefojtói
Jó egészségi állapotban van mind Mihai Chiţac, mind Victor Athanasiu Stănculescu nyugalmazott tábornok, akiket szerdán fogtak el, és szállítottak a jilavai börtön kórházába.

[Napirenden] Veszteségek a Nokiánál
Az év harmadik negyedében a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége, a Nokia harminc százalékos nyereségveszteséget könyvelt el. Ugyanakkor öt százalékkal csökkent az eladások száma is. Az Agerpres hírügynökség értesülései szerint 2008. júliusától szeptember végéig tartó évnegyedben a finn telefongyártó nettó nyeresége 1,09 milliárd euró (azaz 2,7 milliárd dollár) volt, ez pedig 1,56 milliárd euróval kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti érték. Az eladások nettó értéke pedig 12,2 milliárd euróval (azaz 16,6 milliárd dollárral) csökkent. A jelzett időszakban 118 millió Nokia-mobiltelefont adtak el. Mint ismeretes, a finn mobiltelefon-gyártó cég idén nyitotta meg a Kolozs megyei Zsukon fióküzemét.

[Napirenden] „Minden szavazatra szükség lesz”
Alig két héttel kampánynyitás előtt bemutatkoztak tegnap az RMDSZ Kolozs megyei szenátor- és képviselőjelöltjei. Kolozs megyében az RMDSZ színeiben összesen tizennégyen méretkeznek meg a november 30-i parlamenti választásokon. Az új választási rendszernek köszönhetően a lehető legtöbb szavazatot kell begyűjteni ahhoz, hogy az RMDSZ parlamenti mandátumhoz jusson a megyében.

[Kult-Túra] Sikeres gitárest, csekély érdeklődéssel
Homonnai Varga András gitárművész tartott előadói estet szerdán este a Bulgakov kávézó emeletén. A hangverseny a már szinte egy éve tartó gitárest-sorozatok keretén belül zajlott, ezt tavaly a Bástya-kávézóban kezdték el, majd ennek megszűnése után a Bulgakovba költöztették.

[Kult-Túra] Őszi Könyvvásár a Főtéren
Nem túl szerencsés helyszín most egy könyvvásár számára a Főtér: a falak eltakarják a standokat, így a könyvbarátoknak meglehetősen nehéz kitalálniuk, mi is zajlik a színfalak mögött. Az Őszi Könyvvásár tehát október 18-ig várja látogatóit, és jó hír, hogy ezúttal magyar könyvekből sincs hiány. Bőséges a választék a Bagoly könyvesbolt, a Kriterion és a Korunk Komp-Press standjánál.

[Kult-Túra] Embert, papot és barátot köszöntöttek
A Kolozsváron és környékén jól ismert, 70. életévét betöltött Jakab Gábor plébános tiszteletére emlékkönyv látott napvilágot, Örökérvényű igazságok címmel, amelyet szerda délután a Kolozs-Dobokai Főesperesi Kerület és a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület szervezésében a Szentegyház utcai díszteremben ismerhetett meg a közönség. A kötet nem róla, hanem neki szól, sokan írták annak tanulmányait és líraibb részeit.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 819
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap