label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. október 15.
Incidensek nélkül zajlott a tegnapi CFR-U mérkőzés
Kolozsvár (sport)életét kedden a labdarúgó Román Kupa tizenhatoddöntőjében rendezett városi rangadó, az U FC–CFR 1907 mérkőzés uralta. A májusi csendőrverés után a rendfenntartó erők alaposan felkészültek a diákcsapat fanatikus szurkolói megfékezésére, a rendőrök száma meghaladta a 480 főt. A szurkolók hétfőn visszautasították a hatósági felszólítást, hogy eredeti tervükhöz képest máshol – a Horia Demian Sportcsarnok előtt -– gyülekezzenek. Az U-drukkerek ragaszkodtak a korában megállapított útvonalhoz: a Deák Ferenc utcából indultak és a belvároson haladtak keresztül. A forgalmat félig megbénította a felvonulás, ám ennél komolyabb baj szerencsére nem történt: az indulásnál elpukkant egy-két petárda, menetközben pedig egy füstbomba. A diákcsapat lelkes és hangos támogatói a városháza előtt néhány percre megálltak, és hangosan azt kiálltották: Stadiont! Stadiont! Eközben a CFR-drukkerek a Napoca szálló előtti téren gyülekeztek, zavargásokra részükről nem kellett számítani.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Ceauşescunak nem volt pénze külföldön
Nicolae Ceauşescu nem rendelkezett titkos külföldi bankszámlával, derül ki annak a szenátusi szakbizottságnak a jelentéséből, amely az ügy kivizsgálásával foglalkozott. A felsőház plénuma tegnap 97 szavazattal, 13 ellenszavazattal és 58 tartózkodással fogadta el a vonatkozó jelentést.

[Napirenden] A nemzetbiztonságot is kikezdte a kampány
A kampány közeledtével ismét eldurvult a Traian Băsescu államfő és a kormány közötti politikai háború. Tegnap az államfő félbeszakította a Legfelső Védelmi Tanácsnak az ülését, amely a nemzetbiztonság szempontjából fontos állami intézmények költségvetését lett volna hivatott elfogadni. Băsescu döntését azzal indokolta, hogy a kabinet nem tájékoztatta őt részletesen például a belügyminisztérium költségvetéséről, és kiderült, hogy az intézmény szeptemberben több mint 2 ezer autó megvásárlásáról írt alá szerződést. Ezek között például 392 Dacia Logan gépkocsi is szerepel, amelyeknek a felszerelése háromszor több pénzbe került, mint maga az autó.

[Napirenden] Văcăroiu a Számvevőszék új elnöke
A szenátus pénzügyi és költségvetési szakbizottsága tegnap jóváhagyta Nicolae Văcăroiu kinevezését a Számvevőszék élére. Mindezt a parlament együttes ülése is megerősítette, Văcăroiu mandátuma kilenc évre szól.

[Napirenden] Vagyonosok toplista-versengése
Lényegesen különböznek egymástól azok a toplisták, amelyeket a Capital és az Adevărul állított össze a leggazdagabb románok vagyonáról.

[Napirenden] Összeköthetik a magyar–román gázvezetéket
Jövő év végére összeköthetik a román és a magyar gázhálózatot, a villamosenergia-rendszereket már idén év végétől megosztja egymással a két ország – jelentette be a magyar kormányszóvivő. „Akár már 2009 végére megvalósulhat a gázvezetékek összeköttetése. Itt lényegében a Szeged–Arad gázvezeték megépítéséről van szó” – mondta Budai Bernadett. Hozzátette, hogy az erről szóló megállapodást már nyáron aláírták a két ország gázszállító cégei. Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa az MTI-nek hangsúlyozta: pártja támogatja a gázhálózatok összekötését. „Közép-Európa kapcsolati hálójának kiépítése alapvetően biztonsági kérdés, ezért támogatjuk mind a horvát, mind pedig a román irányba történő együttműködési próbálkozásokat” – hangsúlyozta a politikus.

[Napirenden] Tudta mit cselekszik az „amstetteni rém”
Beszámítható állapotban követte el tettét a róla készült pszichiátriai vélemény szerint Josef Fritzl, az „amstetteni rém”, aki huszonnégy éven át fogságban tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette saját lányát.

[Napirenden] Hat ponttal vezet Obama
Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt hat ponttal vezet republikánus párti riválisa, John McCain elnökjelölttel szemben egy nappal az utolsó nyilvános vita előtt – ez derült ki a Reuters/C-SPAN/Zogby kedden közzétett felméréséből.

[Napirenden] Sarah Palin tüntetőknek nézte saját híveit
Tüntetőknek nézte saját híveit Sarah Palin, az amerikai republikánus párt alelnökjelöltje. Palin és John McCain elnökjelöltre mintegy három órát várt a tűző napon a 20 ezer főnyi hallgatóság a Richmond International Riceway óriási parkolójában, így jócskán akadtak olyanok, akik a színpadtól legalább száz méterre voltak és nem hallottak semmit a beszédekből.

[Napirenden] Berlusconi szétszedte a pódiumot a Fehér Házban
Különös incidens zavarta meg hétfő este a Fehér Házban a Silvio Berlusconi olasz kormányfő tiszteletére rendezett fogadást: amikor a Cavaliere pohárköszöntője végén ”örökké barátok maradunk!” szavakkal George Bush amerikai elnök megölelésére készült, nagy buzgalmában szétszedte a pódiumot, amelyről beszélt. Az olasz-amerikaiak által ünnepelt Columbus Day vendégeinek általános meglepetésére az emelvény felső része leszakadt a talapzatról. Az olasz miniszterelnök azonban megmentette a helyzetet: erősen a kezében tartotta a leszakadt fadarabot, amelyen azért működtek a mikrofonok, és így be tudta fejezni beszédét. Helyzetfelismerését a közönség jóízű nevetéssel és nagy tapssal jutalmazta, az általános rokonszenv-nyilvánításhoz Bush elnök is csatlakozott, miután magához tért első megrökönyödéséből.

[Napirenden] Kormányalakítási tárgyalások Ausztriában
Előreláthatóan jövő hétfőn kezdődnek a kormányalakítási tárgyalások az osztrák szociáldemokraták (SPÖ) és a néppárt (ÖVP) között. Remélik, hogy nem ismétlődik meg a 2006-os eset, amikor több mint száz napig tartottak az egyeztetések.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 820
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap