label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. szeptember 05.
Tanévkezdésig országszerte ezer iskolabuszt adnak át
Mától egészen tanévkezdésig az Oktatás- és Kutatásügyi Minisztérium újabb ezer iskolabuszt ad át – nyilatkozta csütörtökön Cristian Adomniţei tárcavezető. Adomniţei felkérte a helyi hatóságokat, járjanak közbe azért, hogy az iskolaigazgatók vagy a vidéki települések polgármesterei minél hamarabb birtokukba vehessék az újonnan vásárolt iskolabuszokat. A tanügyminiszter kitért az egészségügyi engedéllyel nem rendelkező iskolák helyzetére is. Bár tudomása volt arról, hogy ennek hiánya az ivóvíz- és a csatornarendszer bevezetése elmulasztásának tulajdonítható, arra kérte az önkormányzatokat: támogassák az iskolákat a működési engedély megszerzésében, illetve az ehhez szükséges munkálatok elvégzésében. Ugyanakkor minden prefektusi hivatalnak – a neki alárendelt intézményekkel közösen – aktívan be kell kapcsolódnia az iskola-felújítási munkálatok ellenőrzésébe, ezek szeptember 11-ig ismertetik az ellenőrző tevékenység eredményét.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Cheney elítélte a grúziai orosz beavatkozást
Az amerikai alelnök szerint Oroszország grúziai beavatkozása törvénytelen kísérlet volt a kaukázusi ország határainak megváltoztatására, és emiatt kérdésessé válik, hogy Moszkva megbízható nemzetközi partner-e. Dick Cheney Tbilisziben tartott sajtótájékoztatóján mondta ezt, miután tárgyalt Miheil Szaakasvili grúz elnökkel.

[Napirenden] Kitekintő
Az amerikai Republikánus Párt St. Paul-i konvencióján hivatalosan jóváhagyta John McCain elnökjelöltségét, helyi idő szerint szerda este. A küldöttek név szerint szavaztak. A voksolás előtt Sarah Palin, akit McCain a hétvégén nevezett meg alelnökjelöltjének, megtartotta első országos beszédét, amelyben szenvedélyesen támadta bírálóit és Barack Obamát, a Demokrata Párt elnökjelöltjét.

[Napirenden] Rangsoroló küldöttgyűlés az RMDSZ-nél
László Attila, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke összehívja 2008. szeptember 6-ra a szenátor- és képviselőjelöltek rangsoroló küldöttgyűlését. Helyszín és időpont: Kolozsvári Polgármesteri Hivatal Nagyterme, 10.00 óra.

[Napirenden] Tankönyv a kommunizmus történetéről
Szeptember 10-én mutatják be az első, a romániai kommunizmus történetét feldolgozó tankönyvet – tájékoztatott a Kommunizmus Bűncselekményeit Vizsgáló Intézet. A napokban képzik ki azt a harminc tanárt, aki választott tantárgyként oktatni fogja ezt a tantárgyat kilencedik és a tizedik osztályokban. Elsősorban azokra a történelemtanárokra esett a választás, akik a kommunizmus időszakát kutatták, és ezen a téren eredményeket is fel tudtak mutatni. A tanároknak továbbképzésen kell részt venniük, amelyet az intézet munkatársai szerveznek és vezetnek le, név szerint Stelian Tănase és Neagu Djuvara.

[Napirenden] Băsescu fogalmazzon óvatosabban!
Traian Băsescu „büdös cigányozása” diszkriminatívnak tekinthető, de az államfőre nem rónak ki semmiféle büntetést, mivel a szóban forgó kijelentés magánbeszélgetésen hangzott el, amelyet engedély nélkül hoztak nyilvánosságra. Az igazságszolgáltatási szervek felhívták az államelnök figyelmét arra, hogy ezután óvatosabban fogalmazzon. Az eset egy éve történt, amikor az államelnök elvette egy újságíró mobiltelefonját, miközben az illető hölgy filmezni próbálta az államelnököt bevásárlás közben.

[Napirenden] Csökkenti a vendégmunkások számát Spanyolország
A spanyol kormány szerdán este bejelentette, felfüggeszti azokat a programokat, amelyek keretében vendégmunkásokat toboroznak különböző országokból, így Romániából is. – A vendégmunkások igénybe vételét közel a nullára csökkentik 2009-ben – jelentette be Celestino Corbacho spanyol munka- és bevándorlásügyi miniszter. A szocialista kormány azért döntött így, mert az ország gazdasági krízishelyzetben van, és a munkanélküli segélyt igénylők száma hónapról hónapra fokozatosan nőtt: augusztusban 2,5 millió munkanélkülit tartottak számon, amelyből 500 ezren voltak bevándorlók.

[Napirenden] Nem lesz köze az államfőnek a főügyész, a DNA- és a DIICOT-vezetők kinevezéshez
Nem az államfő, hanem a Legfelső Bírói Tanács (CSM) nevezi ki ezután Románia főügyészét, az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA), illetve a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmus-ellenes Ügyészség (DIICOT) vezetőjét – döntött a szenátus jogi bizottsága. Ahhoz, hogy ez a kitétel törvényerőre emelkedjen, a szenátus plénumának is el kell fogadnia a jogi bizottság által jóváhagyott módosítást, és az államfőnek is ki kell hirdetnie az új törvényt.

[Napirenden] Vészjelzés a humán erőforrások terén
Országos szintű konferencia kezdődött tegnap Kolozsváron a humán erőforrások szakemberei számára. Az első alkalommal megszervezett rendezvény megnyitóján Roxana Mocanu, a HR Vocational School igazgatója kifejtette: négy évre előre mutató fejlesztési stratégiát kell kidolgozni, ami kivezethet a mai munkaerőhiány okozta áldatlan állapotból.

[Kult-Túra] Százhúsz éve született Karácsony Benő író
120 éve született Karácsony Benő, az erdélyi irodalom egyik legjelentősebb, ugyanakkor kevésbé ismert alakja. Az íróra szombaton Szentendrén emlékeznek, tiszteletére kiállítás nyílik, és bemutatják a róla készült portréfilmet, amelyet vasárnap a Duna Televízió is műsorra tűz.

[Kult-Túra] Regionális ökumenikus konferencia nőknek
Idén Kolozsváron, a Katolikus Teológia székhelyén rendezi meg regionális konferenciáját az ESWT (European Society of Women in Theological Research – Női teológiai kutatók európai szövetsége). A konferenciát kétévente szervezik, Kelet-közép Európára terjed ki, most első alkalommal romániai helyszínnel.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 462
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap