label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. szeptember 29.
Diákinvázió: több mint 15 ezer fiatal keres kintlakást
Ha ősz, akkor egyetem, ha egyetem, akkor szállással kapcsolatos gondok. Ezzel a köszöntővel is fogadhatná az elsőéveseket a megyeszékhelyen működő egyetemek többsége. A frissen érettségizett diák Kolozsváron hamar megtanulja: csak az nyer, aki mer, és csak annak lesz tető a feje fölött, aki még idejében észbe kap. Megtudtuk: idén közel 16 ezer diák jutott be a Babeş–Bolyai Tudományegyetemre (BBTE), de a bentlakásokban mindössze 7 ezer helyet tudnak biztosítani a gólyáknak. A BBTE diákjai közül 9 ezren, a több felsőfokú oktatási intézmény elsőévesei közül – információink szerint – újabb 6 ezren keresnek kintlakást. A bentlakás ára 80, maximum 120 lej egy hónapban, internettel együtt. A kintlakásokért fejenként 360–400 lejt kell fizetni, és ebben még nincs benne a közköltség és a világhálóhoz való hozzáférés. És még hol van az étel, az ital és egy kis szórakozás?!

Cikkek [Újság]
[Napirenden] PD-L: az érdekcsoportok nem uralhatják a kormányt
Szombaton a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) vezérkara Kolozsváron tartott kampányrendezvénye során Emil Boc, a politikai alakulat elnöke azzal vádolta Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnököt, hogy a klientúrák országává változtatta Romániát. Ugyanakkor azt üzente a kormányfőnek: Mircea Geanăval együtt „Románia politikai életének régiségei” közé tartoznak. – Egy demokratikus államban az érdekcsoportok nem uralhatják a kormányt – nyilatkozta a pártvezető. Hozzátette: az Európai Unió jogállamaiban az érdekcsoportok uralják a kormányt, hanem fordítva.

[Napirenden] PSD–PC: Búcsú a jobboldali kormányzásnak
Rendkívüli kongresszust tartott a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Konzervatív Párt (PC) alkotta szövetség, amelyen több mint 10 000 küldött vett részt az ország minden részéből. A nagygyűlésen ismertették a választási programot és hivatalosan is bejelentették: Mircea Geoana a szövetség miniszterelnök-jelöltje.

[Napirenden] Végéhez közeledik a túszügy
A szudáni hadsereg megölt hat embert és elfogott kettőt azok közül, akik a múlt héten elraboltak tizenegy európai turistát és nyolc egyiptomi kísérőt Dél-Egyiptomban, de a túszok még mindig Csádban vannak – közölte vasárnap egy szudáni katonai szóvivő.

[Kult-Túra] Meghalt Paul Newman
Legendás kék szeme volt, férfias sármja idősebb korában csak erősödött, de Paul Newman azok közé a hollywoodi nagyságok közé tartozott, aki tehetségével, maníroktól mentes játékával, sokoldalúságával hódított és vált több mint fél évszázadra állócsillaggá. Newman szombaton 83 évesen adta fel a tüdőrákkal szembeni küzdelmet.

[Kult-Túra] Könyvbemutató a Reményik Galériában
Égig érő jegenye címmel dr. Szabó Márton, gyermeksebész főorvos visszaemlékezéseit jelentette meg a Kriterion Könyvkiadó. A kötet bemutatására szeptember 25-én került sor az Evangélikus Püspökség Reményik Sándor Galériájában. Bevezetőjében H. Szabó Gyula, a kiadó vezetője emlékeztetett: a széki származású, Kolozsváron élő nyugalmazott sebészfőorvos könyve egy hosszabb sorba illeszkedik, amelynek elején Győri Klára emlékezetes kötete áll, a Kiszáradt az én örömem zöld fája. Ezt a munkát több könyv követte, így az érdeklődő olvasó közelebbről megismerkedhet Szék közelmúltjával, az ottani népélet mindennapjaival. Szabó Márton könyvének csak az első része taglalja a Széken eltöltött gyermek- és ifjúkort, a terjedelmesebb második rész orvosi helytállását és családi életének néhány mozzanatát eleveníti fel.

[Kult-Túra] Maratoni mesketék
Benedek Elekkel egy napon születtem – mondja hamiskás mosollyal Komjátszegi-Fábián Réka, a III. osztály tanítónője, ahogy álldogálunk a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében a Maratoni meseolvasás kezdésére várva. Ő tartja a nyitóbeszédet, amelyben Elek apóra hivatkozik ugyan, magára azonban nem. Inkább a „számítógépes”, „eltárgyiasult” világról beszél és megköszöni kollégái, Baka Judit és Fülöp Mária tanítónő szervezőmunkáját. Előbbinek az a véleménye, mesét minden korban kell olvasni, nemcsak gyerekként.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Le kell győzni a bizalmatlanságot, ami ma az őszinte törekvéseknek is nagy akadálya... Akik népük ügyében járnak és dolgoznak, mellőzzék a csalafintaság eszközeit.

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Millenniumi ünnepség kezdődött
A Kolozs-Dobokai Római Katolikus Főesperesi Kerület szervezésében a Gyulafehérvári Főegyházmegye Millenniumi Évének helyi megnyitó ünnepségére került sor pénteken a Szentegyház utca 2. szám alatti díszteremben. A rendezvényt Rekita Rozália színművész szavalata, valamint Török Szilvia, Szakács Ágnes, Geréd István és Potyó István (ének) közreműködése gazdagította. – Jézus Krisztussal győzni fogunk, ha megmaradunk az Ő nagy szeretetében, ha Őt választjuk, akkor velünk marad a következő évezredben is – hangzott el Kovács Sándor főesperes (képünkön) bevezetőjében. „A betű és a lélek látszólag külön utakon járnak, a történelem folyamán gyakran egymás ellen kijátszott valóságokká váltak. Ám e két fogalmat nem szabad elválasztani egymástól. A betű és lélek összefonódására nem lehet jobb példát találni Sas Péter magyarországi művelődéstörténész munkásságánál – hangsúlyozta Fodor György piarista konfráter az előadót bemutató és méltató beszédében.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 455
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap