label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. szeptember 12.
Korszerű étkezdével nyitja az új tanévet az unitárius kollégium
Ünnepélyes keretek között avatták fel tegnap Kolozsváron a János Zsigmond Unitárius Kollégium alagsorában kiépített diákétkezdét. A magyarországi, romániai, egyesült államokbeli, illetve egyházi és egyéb támogatásoknak köszönhetően az 1,14 millió lejes befektetéssel elkészített menza építési munkálatai nemrég fejeződtek be. Következésképpen az egyházi iskola az idei tanévtől immár „teljes felszereltséggel” áll a diákok rendelkezésére, és tanulói számára második otthonként szolgál. Az avató ünnepségen részt vett Gémesi Ferenc, a magyar Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára is, aki megragadva az alkalmat, bejelentette: a magyar kormány szórványévnek nyilvánította a 2009-es esztendőt. Ugyancsak tegnap a szakállamtitkár a Magyar Színházban átadta a Nemzeti Jelentőségű Intézmények képviselőinek a státuszukat jelző emléktáblákat.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Folytatódik az MSZP és az SZDSZ közti egyeztetés
Szakpolitikai kérdésekkel folytatódik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Szabaddemokraták Szövetsége (SZDSZ) közötti egyeztetés jövő héten – a hírt külön-külön tartott sajtótájékoztatón jelentette be a két pártelnök csütörtökön Budapesten. Mint elmondták: személyi kérdésekről nem esett szó köztük.

[Napirenden] Băsescu: Egyetlen Koreát!
Lee Myung-bak koreai elnökkel való találkozása után Traian Băsescu államelnök Szöulban kijelentette: a román fél azt kívánja a koreaiaknak, hogy egyetlen Koreájuk legyen, és Románia is azt szeretné, hogy Moldova Köztársaságnak az EU-hoz való csatlakozásával „a román nép is egy helyen legyen”.

[Napirenden] Lesz Markó–Tőkés tévévita
Nem csak a magyarságnak, hanem valamennyi Romániában élő nemzetiségnek kíván üzenni az RMDSZ. Ezért választási programjában, amelyet szeptember 20-i ülésen fogad el Szövetségi Képviselő Tanács (SZKT), nem csak a nemzeti identitás megőrzését szolgáló célkitűzések, hanem általános, valamennyi szavazópolgárt érintő kérdések is felmerülnek – hangzott el Markó Béla szövetségi elnök tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatóján. A szövetségi elnök úgy vélekedett: a nemzeti identitás megőrzésének kérdése különben sem választható el a szociális, gazdasági, Erdély modernizációját elősegítő témáktól.

[Napirenden] Nem sietnek jelöltjeik megnevezésével a román pártok
Ismertette a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kolozs megyei szervezete a négy szenátor- és tíz képviselőjelöltjét. A névsor még nem végleges. A felsőházi mandátumokért többek közt Vasile Puşcaş, volt EU-főtárgyaló, Constantin Corega, volt tanügyi államtitkár, és Manole Bogdan, a Konzervatív Párt (PC) Kolozs megyei elnöke versenyez. A képviselőjelöltek közt van Vasile Soporan, a PSD Kolozs megyei elnöke, és Sorin Bota, volt szállításügyi államtitkár. Még kérdés, hogy Cozmin Guşă volt PSD-s politikus, majd a Nemzeti Kezdeményezés Pártjának (PIN) elnöke visszatér-e a szociáldemokraták körébe, illetve hogy Mircea Giurgiu, az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) részéről vállaja-e a jelölést vagy sem. A PSD helyi vezetőségének a tervei szerint ők az 1-es, illetve a 10-es képviselői kerületeken osztoznának majd.

[Napirenden] Borbély elégedett a Kolozs megyei projektekkel
Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter ma Kolozsváron tájékoztatta a sajtót a Regionális Operatív Program hat tengelyére benyújtott pályázatokról. Megtudtuk: az észak-nyugati régió, ahova Kolozs megye tartozik, kevés projektet nyújtott be, ám ennek ellenére Kolozs megye a két már elfogadott és aláírt infrastrukturális projektjével jó helyen áll a megyéket illetően.

[Napirenden] Véglegesítette a jelöltlistákat a SZÁT
Véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa (SZÁT). Tegnapi kolozsvári ülésüket követően László Attila megyei elnök, aki maga is tagja a testületnek, lapunknak elmondta: Kolozs megyében nincs változás. A SZÁT nem emelt kifogást a négy szenátor-, illetve tíz képviselőjelölt ellen, akik az általuk megjelölt, és a megyei szervezet által is jóváhagyott kerületekben indulhatnak.

[Napirenden] Eckstein: Bezsongott a parlament
„Egyetértek azokkal, akik szerint a parlament bezsongott. Sorozatosan olyan döntések születnek, amelyek tönkretesznek minden jót, ami az elmúlt négy év alatt született” – jelentette ki Eckstein-Kovács Péter tegnapi sajtótájékoztatóján. A szenátor mindenekelőtt az ügyészek kinevezéséről szóló szabályozás, az ingatlantörvény, illetve az átvilágítási törvény módosítását kifogásolta. Érthetetlennek nevezte azt is, ahogyan a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) próbál szövetségesekre szert tenni, a nagyromániásokkal való kiegyezésnek ugyanis semmilyen pozitív hozadéka nincs – vélekedett.

[Kult-Túra] Határon Túli Magyar Irodalmi Ösztöndíjak

[Kult-Túra] Hívogató zeneiskolába…
Ritka az a gyermek, aki nem szeret énekelni, s a szülők is örömmel hallgatják a teli torokból éneklő csemetéjüket, legyen az óvodás vagy kisiskolás. A hangszerek varázslatos világával való ismerkedés kicsit későbbre tolódik, de Kolozsvár szerencsés helyzetben van: a S. Toduţă Zenelíceum és az A. Bena Zeneiskola lelkes, jól felkészült szaktanárai szeretettel várják a zenélni vágyó gyermekeket. Mindkét iskolában van magyar tagozat, tehát az anyanyelvű oktatás zavartalanul működik.

[Kult-Túra] Strauss romániai hagyatéka
A bécsi keringő fejedelmeinek és román társainak emlékeiről címmel John Diamond, a nagy-britanniai Johann Strauss Társaság elnöke tartott előadást szerdán a Babeş–Bolyai Tudományegyetem konferencia termében. Az előadásra a Kolozsváron zajló VII. Nemzetközi Johann Strauss Fesztivál keretében került sor.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 806
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap