label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. augusztus 23.
Tíz százalékkal növekedhetnek a lakbérek ősztől
A Kolozsváron tanuló egyetemisták egyik rémálma a bérlakás-keresés, az árak pedig évről évre nőnek. Az élelmesebbek már nyár elején lefoglalják lakásaikat, az elsőéves hallgatók körében azonban komoly gondot jelent az árban megfelelő kiadó lakás, szoba felderítése. Az ingatlanügyi szakemberek szerint a lakáskeresési időszak már most, augusztus vége felé elkezdődik, s tart több mint két hónapot. Az előrejelzések szerint idén nem módosulnak számottevően az árak: számításaik szerint ősztől a bérek tíz százalékkal nőnek. Míg a bérlők a magas árakra panaszkodnak, a házigazdák nagy része azt kifogásolja, hogy lakóik után nem egyszer rom- és szeméthalmaz, kifizetetlen számlák sokasága marad. Az ingatlanközvetítők tapasztalata az, hogy az egyetemisták nem támasztanak túlzott igényeket a keresett bérlakást illetően: minél olcsóbb szobát szeretnének, a kényelmi szempontokat kénytelenek figyelmen kívül hagyni.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Spanyolország sokkos állapotban
Egy évig is eltarthat a szerdai madridi repülőgép-szerencsétlenség kivizsgálása. A spanyol kormány a legnagyobb szigort ígéri. A sajtó a gazdasági nehézségekkel küszködő légitársaságot hibáztatja.

[Napirenden] Csigalassú orosz kivonulás
Az orosz fegyveres erők csigalassúsággal vonulnak ki Grúzia területéről – jelentette ki pénteken John Craddock amerikai tábornok. A NATO európai erőinek főparancsnoka szerint ha az orosz alakulatok mozognak is, azt csigalassúsággal teszik.

[Napirenden] Amerika csitította Grúziát
„Látjuk, hogy Oroszország megalapozottan válaszolt Dél-Oszétia és az orosz békefenntartók elleni grúz támadásra, de Oroszország túl messzire ment, az orosz erők átmentek grúz területre, s veszélybe került Grúzia területi épsége” – mondta John Beyrle, az Egyesült Államok új oroszországi nagykövete.

[Napirenden] A kollektív jogok ellen szól Băsescu
Traian Băsescu ismét kisebbségellenes nyilatkozatra ragadtatta el magát a grúziai fegyveres konfliktus kapcsán. Az államfő moldovai, azerbajdzsáni, ukrajnai, grúziai és törökországi látogatását követően kijelentette, hogy a kollektív kisebbségi jogokat államok szétdarabolására használták fel az elmúlt években. Băsescu arról biztosította a lakosságot, hogy Románia a „törvénytelen” kollektív kisebbségi jogok alapján nem lesz partner más államok szétdarabolásában. – A kisebbségeknek egyéni jogokat kell biztosítani, de semmiképpen sem területeket – mondta az államfő. Hozzátette: amennyiben továbbra is támogatják a kollektív jogokat, a következő években a Balkánon, a Fekete-tenger térségében, de Európa jelentős részében, akárcsak Oroszországban felmerülhet az államok területi épségének problémája.

[Napirenden] Rekord szintű gazdasági növekedés
Románia az első félévben elérte a rendszerváltás óta regisztrált legmagasabb gazdasági növekedését – jelentette be Varujan Vosganian gazdasági miniszter. A tárcavezető adatai szerint az első hat hónapban a hazai bruttó nemzeti termék értéke elérte a 8,6 százalékot. Ez a magas érték főként a második negyedéves 8,9 százalékos GDP-növekedésnek köszönhető. Vosganian számításai szerint 2012-re Románia a GDP nagysága szerint az EU-tagállamok között a 12. helyre léphet előre a jelenlegi 17-ről. Vosganian szerint 2020-ra a GDP eléri majd a 450 milliárd eurót. Jelenleg a hazai nemzeti össztermék 135 milliárd euró.

[Napirenden] Boc ragaszkodik tisztségeihez
„Világos, hogy Kolozsvár az ország hamupipőkéje, ha arról van szó, hogy a Tăriceanu vezette kormány támogasson egy infrastrukturális beruházást. Példaként említem a Bányabükk és Apahida közti terelőutat, amelyet idén októberben kellett volna befejeznünk, de mivel a kormány nem utalta ki az ehhez szükséges pénzt, a munkálatok legkevesebb egy évvel későbbre tolódnak ki. Mindez a Tăriceanu-kabinet által támogatott infrastrukturális politika fiaskója. Ameddig mi kormányon voltunk, ilyesmi nem fordulhatott elő” –, mondta határozottan Boc, aki kitért arra is, hogy az észak-erdélyi autópálya frissen leaszfaltozott öt kilométernyi része csak „kampány-aszfalt”, amelyet a mező közepére építettek.

[Napirenden] Stolojan kormányfőjelöltsége egymásnak ugrasztotta a demokratákat
Nem aratott nagy sikert a Demokrata Liberális Pártban (PD-L) annak a hírnek a kiszivárogtatása, hogy Theodor Stolojan lesz a PD-L kormányfőjelöltje. A jelek szerint a tősgyökeres demokraták és a Stolojan által vezetett, 2007 decemberében a PD-L-be beolvadt liberális demokraták közötti ellentét még mindig nem szűnt meg.

[Kult-Túra] KISHIR

[Kult-Túra] Bázeli észlelések (1.)
Naplóféleség indul útjára ma, kedves Olvasó, amelynek története csupán ennyi: tudomásomra jutott, hogy az általam mélyen tisztelt, kedves munkatársunk, László V. Ferenc, kutatás végett, egy ideig Svájcban, nevezetesen Bázelben tartózkodik. Azonnal „lecsaptam rá“, és megkérdeztem: nem írna naplót-beszámolót az ott tapasztaltakról? Ezúton is hálámat fejezem ki neves zenetudósunknak, hogy elfogadta ajánlatomat, és megosztja velünk élményeit, tapasztalatait. Remélem, olvasóink szívesen kalandoznak (képzeletben) velünk hetente, és szeretettel fogadják László V. Ferenc „Bázeli észleléseit“. (köllő)

[Kult-Túra] Boban Markovic koncertje a Margitszigeten
A Boban and Marko Markovic Orkestar jövő szerdán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon koncertezik. Az apa és fia vezette együttes fellépése előtt Palya Bea, a magyarországi népzene és világzene külföldön is jól ismert énekesnője lép a színpadra.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 414
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap