label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. augusztus 02.
Egyre nehezebben értékesítik áruikat az őstermelők
Nem túl biztató a vidéki kistermelők helyzete. Ha terepszemlére indulunk a kolozsvári piacokon, mindegyik csarnoknak megvannak a maga hátrányai és előnyei. A Vágóhíd téri piacon a néha üresen álló asztalokra nem lehet rápakolni az árut, mert hónapokra előre kibérelték, más nem foglalhatja el azokat. Az I. R. A. piacot viszont elárasztják a viszonteladók, akik aprópénzért felvásárolják a vidéki gazdáktól az árut, majd tetemes haszonnal értékesítik. Az Agro Transilvania nagybani lerakat szabadtéri piacát már az első két hónap után felszámolták, mert a kistermelők nem tudták kifizetni a négyzetméterenkénti 12 lejt, amit az európai normák szerint létesített mezőgazdasági egység megszabott szolgáltatásai ellenében. A nehézségek ellenére még sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a vidéki gazdák társulásokba tömörüljenek, beszállítsák áruikat a nagybani piacra, és hogy azt az üzleteknek, üzletláncoknak vagy hipermarketeknek törvényes úton eladják.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Meghalt az antraxos levelek miatt gyanús tudós
Öngyilkos lett az az amerikai mikrobiológus, aki ellen vádat készült emelni az FBI a 2001. szeptember 11-i merényleteket követő lépfenés levelek ügyében – írja a Los Angeles Times. A férfit eddig hivatalosan nem gyanúsították meg, de az utóbbi két évben az ő tevékenységére irányult a nyomozás.

[Napirenden] Karadzsics turistacsalogató nevezetesség Belgrádban
A Bolondokháza nevű belgrádi kocsma egyik asztalán napok óta áll egy pohár macedón vörösbor, amelyet áhítatosan bámulnak meg a betérők, hiszen a Hágának kiadott Radovan Karadzsics kedvenc itala volt.

[Napirenden] Tragédia egy török kollégiumban
Legkevesebb tizenhárom diáklány vesztette életét egy bentlakásos lányiskolában történt robbanásban pénteken hajnalban Törökország középső részén. Feltehetően egy gázpalack robbant fel a Konya tartománybeli Balcikarban működő iskolában. A háromemeletes épületet egyetlen hatalmas robbanás döntötte romba, a diákokat álmukban érte a szerencsétlenség.

[Napirenden] Takács Csaba kampányfőnök
Kolozsváron ülésezett tegnap az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa. A testület tájékoztatást hallgatott meg a Magyar Polgári Párttal folytatott tárgyalásokról, és tudomásul vette, hogy az MPP visszautasította az RMDSZ belső koalíciós javaslatát. A SZÁT kinevezte Takács Csabát, a Communitas Alapítvány elnökét az RMDSZ országos kampányfőnökének. Az ülésen létrehozták az Szövetségi Választási Bizottságot is. A testület tagjai: Veress Emőd, Takács Csaba, Szepessy László, Fekete Emőke és Fenesi Tibor.

[Napirenden] Tőkés szerint az RMDSZ nem akart megállapodni belső koalícióról
Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke úgy véli, hogy az RMDSZ olyan megalázó feltételeket „diktált” pénteken, amelyeket a Magyar Polgári Párt (MPP) nem fogadhatott el. Az EMNT elnöke csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a feleknek nem sikerült megállapodniuk a közös választási szereplésről. Szerinte a magyarság érdeke az lett volna, hogy méltányos megegyezés szülessen a plurális demokratikus egység szellemében.

[Napirenden] Utolsó ajánlat: legalább 3 mandátum
Szász Jenő tegnap kevéssel dél előtt, Markó Bélához címezett levelében megismételte a csütörtökön Marosvásárhelyen kifejtett álláspontját, amely szerint az MPP kompromisszumos megoldást javasolt. Az MPP elnökének leveléből kiderül, hogy szerinte az arányokat (országosan RMDSZ 81,5 százalék – MPP 18,5 százalék; míg Hargita és Kovászna megyében RMDSZ 63 százalék – MPP 37 százalék) nem a vélelmezett parlamenti létszámára kell vetíteni, hanem a jelenlegi frakcióra. Most az RMDSZ-nek 32 képviselője és szenátora van, aminek a 18,5 százaléka 5,92, vagyis hat fő. Székelyföldön a biztos befutó helyek száma 11, aminek a 37 százaléka 4,07, vagyis négy törvényhozói hely. Szász megismételte, hogy továbbra is várják a választ tegnapi kompromisszumos javaslatukra, vagyis hogy legalább 3 helyet biztosítsanak nekik. Csütörtökön viszont az RMDSZ is jelezte, hogy ők várnak választ a saját javaslatukra, miszerint 2 helyet biztosítanak az MPP-nek.

[Napirenden] Nincs szennyezés a Marosban
A magyar fél fokozottan ellenőrzi a Maros folyó vízminőségét, miután nem hivatalos információk szerint július 16-án a Maros vízgyűjtőjén a Nagylupsa melletti zagytározóból kisebb gátszakadás miatt savas és nehézfém tartalmú szennyezett víz került az Aranyos patakba, eddig nem tapasztaltak szennyezést.

[Napirenden] Gratuláció Budapestről a szennyezésért?
Levélben fejezte ki köszönetét Kóthay László magyar vízügyi államtitkár román kollégájának, Lucia Ana Varga környezetvédelmi államtitkárnak, amiért Románia megengedte, hogy néhány magyar szakember ellátogasson Borsabányára, és a helyszínen tájékozódjon a múlt szombaton gátszakadást szenvedett derítő helyzetéről.

[Napirenden] Szász túlfeszítette a húrt
Egyedül indul az őszi parlamenti választásokon az RMDSZ, mert világos, tisztességes, áttekinthető és kiegyensúlyozott összefogási ajánlatát a Magyar Polgári Párt (MPP) elutasította – jelentette be Markó Béla tegnapi kolozsvári sajtóértekezletén.

[Napirenden] Napfogyatkozásnak lehettünk tanúi
Tegnap újabb napfogyatkozásnak lehettünk tanúi. Az ország északi részében a hold eltakarta a nap 29 százalékát, a fővárosban ez az arány 18 százalékos volt. Bukarestben a napfogyatkozást 12,19 órától 13,54 óráig figyelhették meg. Galacon a természettudományi múzeum planetáriumában és egy szakklubban gyűltek össze a témakör szerelmesei, mivel ott 12,17 órától 14,00 óráig volt látható a napfogyatkozás.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 815
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap