label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. augusztus 12.
Egyre több magyar fiatal tér haza az emigrációból
A Kolozsvár Társaság az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülettel és más országos intézménnyel együttműködve június 27–29. között Hívó Szó Kolozsvárra jeligével először szervezett programsorozatot mindazoknak, akik külföldön vagy belföldön élnek, és Kolozsvár Reneszánsza jegyében elmennek, vagy inkább hazajönnek az ezzel kapcsolatos eseményekre. Sok fiatalnak viszont az elmúlt években nem volt szüksége hívó szóra ahhoz, hogy ideiglenesen vagy végleg hazatelepüljön. Elsősorban azokról van szó, akik 2000 után hagyták el Erdélyt, s Magyarországon vagy akár az Egyesült Államokban telepedtek le, jól fizető munkahelyet találtak, lakást béreltek, baráti társaságokat alakítottak ki stb.. Ennek ellenére mégis hazatértek szülőföldjükre. Most induló sorozatunkban ilyen fiatalok esetét mutatjuk be. Elsőként Rácz Kinga szólal meg. Az interjú első része 2007-ben, a második pedig hazatérése után több mint egy évvel készült.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Államtanácsos lett Szenczi Bianka
Tegnap Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök ellátta kézjegyével Szenczi Bianka államtanácsossá történő kinevezését – tájékoztat az Agerpres. Szenczi a miniszterelnöki hivatal területrendészeti és közmunkaügy osztályán fejti majd ki tevékenységét.

[Napirenden] Nem lesz Becali Bank
A Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa elutasította a Becali Bank létrehozását célzó kérelmet. A pénzintézetet Gigi Becali üzletember kívánta megalapítani. A BNR elutasíthatja azon magánszemélyek bankalapítási folyamodványát, akik ellen az elmúlt tíz évben bűnügyi eljárások folytak, illetve ha felmerül annak gyanúja, hogy az alaptőkét az alapító nem tisztességes úton szerezte. Márpedig Becali ellen a Korrupcióellenes Ügyészség összesen négy ügyben folytat vizsgálatot.

[Napirenden] Predoiu nem Morart akarja a DNA élére
Nem Daniel Morart, az Európai Bizottság „kedvencét” javasolja az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) élére Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter. A tárcavezető tegnap vetett véget annak a hosszas találgatásnak, ami a DNA vezetője körül folyt.

[Napirenden] Băsescu a kollektív kisebbségi jogok ellen foglalt állást
Ismét a kollektív kisebbségi jogok ellen foglalt állást Traian Băsescu államfő. A politikus szembeállította a kollektív kisebbségi jogokat az államok területi épségével. – A nemzetközi politikában divattá vált, hogy a kisebbségi jogok leple alatt államok területi épségét próbálják megsérteni – fogalmazott a Tulcea megyei Sulinán Băsescu.

[Napirenden] Nem jut több olaj
A szakadár grúziai területen, Dél-Oszétiában dúló harcok miatt Azerbajdzsán leállította a kőolaj és kőolajtermékek szállítását két grúziai kikötőből – jelentette be szombaton a SOCAR azerbajdzsán, energiaipari vállalat. Péntek éjszaka óta Szuhumi és Kulevi kikötőjébe, sem onnan nem érkeztek szállítmányok – közölte Rovnag Abdullayev, a SOCAR vezetője az azeri televízióban. A SOCAR a két grúziai kikötőn keresztül exportál nyersolajat és kőolajipari termékeket. Abdullayev közölte: vasárnap a BP brit kőolajipari céggel együtt áttekintik a helyzetet.

[Napirenden] Az orosz erők kettészelték Grúziát
aláírta az Európai Unió (EU) megbízottai által előterjesztett tűzszüneti javaslatot Tbilisziben. A grúz államfő Bernard Kouchner francia és Alexander Stubb finn külügyminiszter jelenlétében látta el kézjegyével a dokumentumot. Az EU-közvetítők még tegnap Moszkvába utaztak, hogy megpróbálják rábírni Oroszországot a tűzszünet elfogadására. Ezt viszont Szergej Ivanov orosz miniszterelnök-helyettes elhárította. A politikus a CNN hírtelevízióban úgy vélekedett, hogy Tbiliszinek közvetlenül kellene tárgyalnia a konfliktusban érintett régiókkal. Hangoztatta, hogy a Grúzia elleni orosz támadás válasz volt a nyugati irányzatú grúz kormány etnikai tisztogatására, valamint arra, hogy az ENSZ képtelen volt cselekedni. Az orosz erők hétfőn helyi idő szerint kora este elfoglalták Gorit, a Dél-Oszétiához legközelebb eső grúz nagyvárost – közölte egy grúz illetékes.

[Kult-Túra] Röpke öröklét
Az időcsatorna mintha valósággal be akarná szívni az illékony nedveket. Ezért is lehet nagyobb bizalma az embernek, villan át rajtad, a szálkás gondolatok (viszonylagos) maradandóságában.

[Kult-Túra] Váraink, kastélyaink lajstroma
Tegnap délután a Phoenix könyvesboltban mutatták be az Erdélyi kastélyok és várak: Kolozs megye című kötet magyar–román változatát, miután a román–angol változatot már régebben megismerhette a nagyközönség. A kiadást a Kolozs Megyei Tanács, Kerekes Sándor volt alelnök, Balázs-Bécsi Attila tanácsos és a fordítói munkát elvállaló Gyöngyössy Dániel támogatta.

[Kult-Túra] Színészvetélkedővel zárult a Sokadalom
Akárcsak a színész, az író is mesterember, és ha a Sokadalomnak van már egy „a színészet is mesterség” című programpontja, úgy gondoltuk, könyvbemutatóra is sort keríthetünk, mondta Tömöry Péter író-rendező a székelyudvarhelyi Míves Emberek Sokadalma című rendezvénysorozat zárónapjának délutánján. Józsa Márta Amíg a nagymami megkerül című kötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Székely Támadt Vár udvarán felállított Bástya kuckóban, a szerzővel Tömöry Péter beszélgetett. Tömöry véleménye szerint a könyv stilárisan szinte semmihez sem hasonlítható, amit eddig olvasott, a szerző pedig közép-európai diktatúraregényként határozta meg alkotását. A kolozsvári születésű Józsa Márta 1983-ban települt ki Magyarországra, pillanatnyilag a Magyar Televízió Az este című műsorának felelős szerkesztője.

[Kult-Túra] KISHIREK

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 471
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap