label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. július 08.
Fele sem igaz a környezetvédelmi adóval kapcsolatos pletykáknak
Július elsejétől megszűnt az úgynevezett regisztrációs adó, amelynek helyét a 2008/50-es sürgősségi kormányrendelet alapján a környezetvédelmi adó vette át: az újonnan vásárolt, vagy a külföldről behozott, másodkézből vett gépkocsik forgalomba írásáért már ez utóbbit kell fizetni. Ezzel párhuzamosan a hatóságok visszaszolgáltatják a regisztrációs adó és a környezetvédelmi adó közötti különbséget azoknak, akik előbbit fizették be. Az új intézkedések alkalmazása káoszt váltott ki az érintett intézményeknél, ugyanis az ügyfelek – akik alig várták már a regisztrációs adó eltörlését és az olcsóbb környezetvédelmi adó bevezetését – valósággal megrohamozták azokat, az esetek többségében úgy, hogy fogalmuk sem volt a törvényes előírásokról. A helyzet most már normalizálódni látszik, s ezzel együtt szertefoszlanak azok a tévhitek is, amelyek egyes internetes fórumokon vagy – a népmesékhez hasonlóan – szájról szájra terjedtek.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az egyház visszautasítja a vádakat
Az Erdélyi Református Egyházkerület 2008. június 24–25-én Gyergyószentmiklóson tartott közgyűlése felháborodva vette tudomásul, hogy a Sepsiszentgyörgyi Bíróságon két sepsiszentgyörgyi magyar református személy – nevezetesen Benedek Levente és Benedek Ildikó – pert indított az Erdélyi Református Egyházkerület ellen azon a címen, hogy a Székely Mikó Református Kollégium jogtalanul került vissza a református egyház tulajdonába, azt állítva, hogy a kollégium épülete soha nem volt az egyház tulajdona, hanem a román államé. A két pereskedő személy jelenleg az államosításkor az egyháztól elsajátított egykori tanári lakásokban lakik.

[Napirenden] Öngyilkos merénylet Kabulban
Öngyilkos merényletben legkevesebb 41-en meghaltak hétfőn India kabuli nagykövetsége előtt, további 141 ember pedig megsebesült – közölték az afgán hatóságok.

[Napirenden] Letartóztatták Omar Hayssamot?
A nemzetbiztonság veszélyeztetésének vádjával a szíriai hatóságok letartóztatták Omar Hayssamot. A Gardianul bukaresti napilap értesülései szerint a román-szíriai üzletembert egy szíriai politikai börtönben helyezték rács mögé, ám a damaszkuszi hatóságok ezt nem erősítették meg.

[Napirenden] Vosganian ellenzi a béremelést
Elutasítja a szakszervezeteknek a minimálbér 540 lejre történő megemelésére vonatkozó követeléseit Varujan Vosganian. A pénzügyminiszter arra hivatkozik, hogy a nemzetgazdaság nem teljesítette inflációs és munkatermelékenységi célkitűzéseit.

[Napirenden] Az Év Civil Szervezete díjat alapítottak
Annak érdekében, hogy a társadalom tudomást vegyen a civil szervezetek tevékenységéről, és értékelje, tisztelje azok munkáját, teljesítményét, megalapítják Az Év Civil Szervezete elnevezésű díjat – tájékoztatott tegnap a 101 tagszervezetet nyilvántartó Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének (MCSZESZ) vezetősége, Bodó Barna és Varga Zoltán. A díjkiírás évente tavasszal, május-júniusban történik majd, a jelölést a pályázási szakasz követi.

[Napirenden] Diaconescu felel Kolozs megyéért
A Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Politikai Vezetőtestülete hétfőn úgy döntött, hogy Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Titus Corlăţean, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea és Ecaterina Andronescu fogják irányítani a párt nyolc megyei szervezetét, ahol azok vezetőségét menesztették, vagy benyújtották a lemondásukat.

[Napirenden] Băsescu a magisztrátusokat ostorozza
A romániai igazságszolgáltatás reformja kudarcot vallott – ez a sommás megállapítás Traian Băsescu államfő szájából hangzott el. Az államfői felszólalás meglehetősen ünneprontó volt, ugyanis Băsescu éppen az igazságszolgáltatás napja alkalmából rendezett találkozón bírálta keresetlen szavakkal a Iustitiát.

[Napirenden] Otthon írországi adományokból
Négy, szülők nélkül nevelkedett fiatal talált otthonra abban a házban, amit írországi adományokból sikerült megvásárolni Kolozsváron, a Rodnei utcában. Több tekintetben is rendkívüli kezdeményezésnek számít a Káleb-ház, amelynek avatójára tegnap került sor, és ahol a 18. életévüket betöltött fiatalok, akiket az állam, mondhatni, az utcára taszít, esélyt kapnak a normális életre, a továbbtanulásra. Két fiú és két lány lakik január óta az ötszobás lakásban, az írországi Aitcheson házaspárral együtt, egy családként. Az emeletes ház megvásárlásához és berendezéséhez szükséges pénz szinte teljes egészében ír gyerekektől gyűlt össze, hiszen számukra természetes, hogy kiskoruktól fogva segítenek a rászorulókon. A kezdeményező AKSZA Utcagyerek Missziós Központ álma, hogy további fiatalokon segíthessenek a legfontosabbal, azzal, hogy otthont biztosítanak számukra.

[Napirenden] Kolozsváron nyílt meg az ország első sejtbankja
A romániai és a kolozsvári egészségügy nagy pillanatának nevezte dr. Florin Stamatian, az 1-es számú Nőgyógyászati Klinika igazgatója az ország első sejtbankjának megnyitását. A jeles esemény színhelye Kolozsvár, ahol már 2004 óta működik az ország egyetlen, hivatalosan is engedélyezett, a köldökzsinórvér levételét és szállítását magára vállaló cége, a Cord Blood Center, a szlovákiai Eurocord Csoport tagjaként.

[Napirenden] Gyengébb érettségi eredmények a tavalyinál
Országszerte sikeresen vizsgázott az érettségizők hetvenhét százaléka, míg Kolozs megyében 75,6 százalékos volt az átmeneteli arány – derült ki az idei érettségi eredményekből. A legjobb – kilencven százalék feletti – eredményeket Konstanca, Szucsáva, Hargita, Vâlcea és Temes megyében érték el. A közel 230 000 érettségizőből 87 ért el színtízest, 45 000-re tehető azon maturandusok száma, akiknek átlaga meghaladta a kilencest. Kolozs megyében 6780-an iratkoztak be, 6587-en (97,15 százalék) vettek részt, öt tanulót kellett kizárni másolás miatt. 4980 tanuló, azaz 75,6 százalék vizsgázott sikeresen. Megyénkben két színtízes érettségiző volt, egy-egy kolozsvári belvárosi román tannyelvű iskolából, közölte Anca Radu, a tanfelügyelőség szóvivője.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1188
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap