label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. július 04.
Először játszik Kolozsváron a román labdarúgó válogatott
Amióta Pászkány Árpád átvette a harmadosztályban sínylődő Kolozsvári CFR-t, majd az élvonalba repítette, a labdarúgás kolozsvári szerelmeseinek szinte évről évre jutott valami csemege. Eleinte csupán a legnagyobb hazai csapatokat láthatták élőben játszani, majd az európai labdarúgás néhány patinás csapata is a Gépész utcába látogatott a gárda szenzációs Intertotó-kupa szereplése során. Bár első UEFA-kupa mérkőzését elvesztette a lámpalázas és önhitt gárda, szurkolói azzal kárpótolhatták magukat, hogy a fővárosi „nagyok” egyre több pontot hullattak a Constantin Rădulescu nevét felvett stadionban, és hogy hús-vér láthatták – még ha csak barátságos mérkőzésen is – a hírneves Benficát. Idén az első Gépész utcai – és egyben kolozsvári – Bajnokok Ligája mérkőzés jelentette a habot a tortán, de a szakszövetség rátett egy lapáttal: szeptemberben első alkalommal szerepel tétmérkőzésen Kolozsváron a román nemzeti tizenegy.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Funar lírai Bibliát akar
Gheorghe Funar szenátor a jelek szerint megunta a prózát, és újabban a líráért rajong. A Nagy-Románia Párt (PRM) honatyája annyira megkedvelte a versek rímjeit, hogy azt javasolja: a diákok versbe szedve tanulják az iskolában a Bibliát. Bejelentette tegnap Kolozsváron, hogy pártja a parlament elé terjesztett egy erre vonatkozó törvénytervezetet. E szerint az általános iskolás diákoknak második osztálytól kezdve egészen nyolcadikig az Újszövetség négy evangéliumát és az Apostolok Cselekedeteit kellene tanulmányozniuk.

[Napirenden] Románia a 11. olajtermelő ország
Románia a 11. legnagyobb olajtermelő ország Európában és Eurázsiában – derül ki a British Petroleum (BP) társaság egyik statisztikájából. Románia egyrészt a világ olajtermelésének a 0,1 százalékát adja, másrészt pedig az összes gáztartalék 0,4 százalékával rendelkezik.

[Napirenden] Nem vállalták az abortusz végrehajtását
abortusz végrehajtását a Neamţ megyéből származó 11 éves, nagybátyja által megerőszakolt kislány esetében, hanem állítólag ma, egy másik angliai kórházban kerül sor erre a beavatkozásra, amelynek nevét még nem hozták nyilvánosságra. Úgyszintén nem közölték, hogy miért álltak el eredeti szándékuktól, azaz az abortusz végrehajtásától. Arról sincs pontos adat, hogy mennyibe kerül majd az abortusz: állítólag 1500 lírát kell majd fizetni, mivel a kislány nem angliai állampolgár.

[Napirenden] Befejződött az érettségi
Idén Kolozs megyében több mint 7000-en iratkoztak be az érettségi vizsgára. A vizsgákon való megjelenésre vonatkozó jelentés még nem készült ugyan el, ám Maria Simuţ tanfelügyelő, a megyei érettségi bizottság alelnöke szerint kevesen voltak azok, akik végül úgy döntöttek, hogy nem érettségiznek. A megyében összesen négy személyt zártak ki a vizsgákról másolás miatt.

[Napirenden] Elutasítják az MPP megyei szervezetét ért vádakat
A Magyar Polgári Párt (MPP) bánffyhunyadi szervezete nevében Buzás István Attila több kifogást emel a politikai alakulat Kolozs megyei vezetésével kapcsolatban. Közleménye szerint, többek között, megkérdőjelezi a megyei szervezeten belül múlt héten lezajlott választás tisztaságát és hitelességét. Az MPP megyei szervezete szombaton tartotta küldöttgyűlését, amelyen a helyhatósági választások eredményeinek kiértékelése mellett tisztújításra is sor került.

[Napirenden] Kelemen: Tőkés az MPP vezetője
Miközben felvetődött az a kérdés, hogy Tőkés László, az EMNT elnöke kit képvisel majd szombaton az RMDSZ vezetőivel folytatandó tárgyalásokon – ugyanis Tőkés és Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetője között az elmúlt időszakban nem volt felhőtlen a viszony – Kelemen Hunor blogjában elmagyarázza: miért találkoznak szombaton Tőkéssel és nem az MPP-vel.

[Napirenden] „A kampánynak vége, a kampány elkezdődött”
Hol feszült, hol felszabadult, mi több, barátságos légkörben zajlott csütörtökön délután az RMDSZ Kolozs Megyei Képviselők Tanácsának (MKT) ülése. Nem hiányoztak a higgadt, helyzetet elemző felszólalások, de a kritikus, alkalomadtán személyeskedő felszólalások sem. Ez az alkalom lehetőséget szolgáltatott arra, hogy mindenki kimondja mindazokat a sérelmeket, amelyek a helyhatósági választási kampány során felgyűltek. Az ülésen éles bírálatok hangzottak el a kampánystáb működésére, a tevékenység összehangolására, a finanszírozás átláthatóságára, valamint a szervezési gondokra vonatkozóan. Ugyanakkor mások dicsérték a kitartó, kemény munkát, és elismerő szavakkal illették a megyei vezetőséget és a kampánystáb tagjait.

[Kult-Túra] Szegedi Szabadtéri Játékok
Giacomo Puccini Turandotjával ma elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 2008-as programja, a Kesselyák Gergely rendezte operabemutatót még kéttucatnyi előadás követi augusztus 21-ig. Az előadásokra a jegyek több mint háromnegyede már elővételben elkelt – mondta Herczeg Tamás, a játékok igazgatóhelyettese. A Puccini-opera pénteki bemutatóját még egy előadás követi vasárnap, majd július 11-től a Marica grófnőt láthatja a közönség összesen három alkalommal Eszenyi Enikő rendezésében. A Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából színpadra állított operett tavaly kirobbanó sikerrel debütált a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán Lukács Gyöngyi főszereplésével.

[Kult-Túra] 45 pályázatból válogatnak
A kanadai Québecben ülésezik az UNESCO Világörökség Bizottsága (VÖB), hogy kiválassza a benyújtott 45 új pályázat közül azokat, amelyeket idén felvesz listájára. Az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének 21 ország képviselőiből álló szakértői bizottsága szerdán kezdődött és jövő kedden véget érő tanácskozásán dönt arról a kényes kérdésről is, hogy törli-e a listáról az Elba völgyét egy ott épülő híd miatt. A határozatokat már vasárnap vagy hétfőn nyilvánosságra hozhatják – közölte Roni Amelan sajtószóvivő.

[Kult-Túra] KISHIREK

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1123
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap