label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. július 31.
Zöld utat kapott a sétatéri új stadion felépítése
Miután a legutóbbi városi tanácsülésen megszavazták azt az együttműködési és partnerségi megállapodást a megyei tanáccsal, amelyben a kolozsvári Ion Moina Stadion újjáépítésére és más sportlétesítményekbe való beruházásra hatalmazták fel a polgármesteri hivatalt, a tegnapi Kolozs megyei tanácsülésen ennek megfelelően, hasonló döntés született. Úgy tűnik, sikerült pontot tenni annak az „állóháborúnak” a végére, amely sok évnyi ádáz politikai harc miatt alakult ki, és a romos sétatéri stadion helyére nemzetközi mércével mérve is korszerű arénát, valamint egy 10 000 férőhelyes polivalens sportcsarnokot, Zsukon pedig edzőtábor-központot húznak fel. A tegnapi összecsapásból a PDL került ki győztesen, a PSD vesztett, a PNL tehetetlenül sunyított, az RMDSZ részéről pedig Vákár István frakcióvezető lapunknak így summázta az eredményt: „Végre lesz stadionunk, és milyen jó, hogy nem az eredetileg elképzelt városon kívüli területen!”

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Koszovó megkezdte útleveleinek kiadását
Hasim Thaci koszovói miniszterelnök szerdán ünnepélyes keretek között adta át tulajdonosaiknak a magát független államnak valló volt szerb tartomány első útleveleit, amelyekről egyelőre nem tudni, mire lesznek jók. A Koszovói Köztársaság feliratot viselő, s a koszovói címerrel díszített úti okmányok megszületése Thaci szerint a koszovói államalakítás lezárulását jelzi. Zenun Pajaziti belügyminiszter szerint a terület lakói nagy érdeklődést mutatnak az új okmány iránt.

[Napirenden] Megérkezett Hollandiába Radovan Karadzsics
Megérkezett szerdán a hollandiai Rotterdamba az a repülőgép, amelynek fedélzetén feltehetően Radovan Karadzsicsot , egykori boszniai szerb vezetőt szállították. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűntettek kivizsgálására létesített Nemzetközi Törvényszék 11 vádpontot fogalmazott meg Karadzsiccsal szemben, akit többek között népirtással, háborús és emberiség elleni bűntettekkel vádolnak az 1992–1995 közötti boszniai háború idején elkövetett jogsértések, így Szarajevó ostroma és a srebrenicai mészárlás miatt.

[Napirenden] Kitekintő
Terroristák egy csoportja merényletekkel fenyegetőzik az interneten közzétett videófelvételükön, amelyekre az olimpiai játékok idejére időzítenének. „Kíméletlen támadásokat tervezünk, olyan módszereket alkalmazunk majd, amilyenre még nem volt példa!”, hangoztatták. A kínai hivatalosságok hatalmas összegeket fordítottak arra, hogy az olimpiai játékokra a lehető legnagyobb biztonságban kerüljön sor.

[Napirenden] GDP: Románia hamarosan megelőzheti Magyarországot?
Románia megelőzheti néhány év múlva Magyarországot az egy főre jutó hazai össztermékben (GDP) is, ha a román gazdaság megőrzi jelenlegi növekedési ütemét, véli Leonard Orban, az Európai Bizottság többnyelvűségért felelős román biztosa.

[Napirenden] Árvíz: Segítene a Magyar Vöröskereszt
A Magyar Vöröskereszt felhívással fordul a magyar lakossághoz, kérve minden jóérzésű adományozó hozzájárulását az árvíz sújtotta romániai térségek rászorulóinak a támogatásához. A Magyar Vöröskereszt július 31-én indítja el Romániába első segélyszállítmányát.

[Napirenden] Rendkívüli ülésszakot hívott össze a képviselőház augusztus 13-ra
Rendkívüli ülésszak összehívása mellett döntött a képviselőház állandó bizottsága, amelyen Traian Băsescu javaslatát vitatnák meg arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi, illetve az egykori parlamenti képviselők ellen is lehessen bűnvádi vizsgálatot kezdeményezni.

[Napirenden] Borítékolható kudarc?
Nem adta fel Tőkés László közvetítői szerepét, vagyis nem kívánt a Magyar Polgári Párt (MPP) nélkül egyezkedni az RMDSZ-el. Ezért ma az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetőinek jelenléte nélkül, csak az RMDSZ és az MPP küldöttségei folytatnak párbeszédet. Sikeressége erősen kétes, ezt maguk a felek is elismerik nyilatkozataikkal és magatartásukkal.

[Napirenden] Helikopter-leszálló Kolozsvár szívében
A kolozsvári Nicolae Stăncioiu Szívkórház projektjének köszönhetően a nagyon súlyos, helikopterrel történő szállítást igénylő eseteket is fogadhatják nemsokára az intézetben.

[Kult-Túra] Lapszemle
Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt közötti tárgyalás eseményeit veszi számba az Erdélyi Napló friss száma. A lap interjút közöl Tőkés László európai parlamenti képviselővel, az EMNT elnökével, aki úgy véli, a Magyar Polgári Pártnak akkor van esélye alternatívát jelenteni a romániai magyar közélet számára, ha bekerül a parlamentbe, erre pedig jelenleg egyetlen esélye van: az RMDSZ-szel kötendő belső koalíciós szerződés.

[Kult-Túra] Kevesebb hollywoodi mozi Velencében
Az olasz és a japán filmek uralják az augusztus végén kezdődő 65. velencei filmfesztivál versenymezőnyét, Hollywood idén az írósztrájk okozta késlekedés miatt csupán öt produkcióval képviselteti magát a világ legpatinásabb filmes seregszemléjén. Marco Müller fesztiváligazgató kedden Rómában mutatta be az Arany Oroszlánért versenybe szálló 21 filmet. A mezőnyben az amerikai mainstream stúdiók háttérbe szorulásával nagyobb hangsúlyt kaptak a független filmek: Guillermo Arriaga, a 21 gramm forgatókönyvírója például rendezőként mutatkozik be a The Burning Plain című drámával, amelynek két főszerepét Kim Basinger és Charlize Theron játssza.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1087
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap