label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. július 26.
Kudarccal zárultak az RMDSZ és az MPP közötti egyeztetések
Senki nem mondta ki még konkrétan, de a pénteki tárgyalások utáni nyilatkozatok után úgy tűnik, hogy végleg meghiúsult az RMDSZ és az MPP közötti egyeztetés közös parlamenti képviselet kialakítására. A polgári párt azt javasolta az RMDSZ-nek, hogy közösen forduljanak az Állandó Választási Hatósághoz, és kérjék ki annak véleményét az alternatív küszöb érvényességéről. Az MPP ezzel gyakorlatilag semmilyen választ nem adott az RMDSZ belső koalíciós javaslatára, amit a szövetség elutasító válaszként értelmez. Az érdekvédelmi szervezet úgy látja, hogy a választási hatóság válasza sem lehet garancia arra, hogy utólag nem óvja meg bárki bíróságon az elnyert mandátumokat. A törvényszék ugyanis akár a hatóság döntését is felülbírálhatja. Markó Béla, az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott: Szász Jenő a tavalyi európai parlamenti választások után már másodszor akadályozza meg, hogy létrejöjjön egy teljes körű erdélyi magyar egyetértés.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Bővül a borpiac
A hazai borpiac tavaly 450 millió euró forgalmat bonyolított, az idén ennél 10 százalékkal nagyobb forgalom várható. A legnagyobb piaci szereplők, a Murfatlar, a Vincon Vrancea, a Jidvei, a Cotnari és a Vinexport Focşani vállalatok forgalmi értékben 64 százalékos, az eladott mennyiségben 49,4 százalékos piaci részesedést birtokolnak.

[Napirenden] Regionális kiképzőgép-gyártó születik
A katonai oktató-kiképző gépek gyártásában a világ vezető cégei között szereplő cseh Aero Vodochody ajánlatát fogadta el a krajovai repülőgépgyár (Avioane Craiova) megvásárlására a privatizációs ügynökség (AVAS). A cseh vállalat 16 millió eurót ajánlott a krajovai cég részvényeinek 80 százalékáért. A cseh cég ezen kívül vállalta, hogy öt éven belül több mint 8 millió eurót fordít a vállalat korszerűsítésére, és 30 ezer eurót az első évben környezetvédelmi beruházásokra.

[Napirenden] Nálunk megy a legtöbb a zsebbe
Az Európai Unió (EU) tagállamai közel Románia áll az első helyen a „zsebbe fizetést” tekintve, állapítja meg a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése.

[Napirenden] 18 százalékkal több búza az EU-ban
Tovább növelte az Európai Unió idén várható gabonatermésére vonatkozó előrejelzését a francia Strategie Grains. Az idén 295,7 millió tonna gabona várható, 18 százalékkal több, mint az előző idényben, és 4,4 millió tonnával több, mint amire az elemzők júniusban számítottak.

[Napirenden] Elhúzódik az új székházba költözés
Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének nem áll rendelkezésére megfelelő összeg az új székház teljes felújítására, ezért elsősorban a lakhatóvá tételére összpontosítanak. Ilyen körülmények között az új ingatlanba történő költözés még eltarthat – jelentette ki a Szabadságnak László Attila, az érdekvédelmi szervezet elnöke.

[Napirenden] Bűntársa adta ki Karadzsicsot?
Bűntársa adta fel Radovan Karadzsicsot – állítja több forrás is, egyebek között titkosszolgálati információkra hivatkozva. A Népszabadság szerint Ratko Mladics tábornok, aki a háborúban a boszniai seregek főparancsnoka a srebrenicai mészárlásért is felelt, állítólag azért tette ezt, hogy elodázza saját letartóztatását. Maga a volt boszniai elnök is abban bizakodott, hogy képes lesz bujkálni 2009-ig, amikor a háborús bűnösök feletti bíráskodás Hágától átkerül a nemzeti törvényszékekhez. Egyébként az is kitűnik a közlésekből, hogy Karadzsics rejtekhelye eléggé nyílt titok lehetett, mert a szerb állambiztonságnak egyebek között a CIA, a brit, a német és a francia hírszerzés is adatokat szolgáltatott.

[Napirenden] Hága ítélkezni fog minden háborús bűnösön
A hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) nem szünteti be tevékenységét, amíg nem ítélkezett minden vádlott fölött, beleértve a még szökésben lévő két feltételezett háborús bűnöst, Ratko Mladics volt boszniai szerb hadseregparancsnokot és Goran Hadzsics egykori horvátországi szerb politikust – közölte Nerma Jelacsics, a hágai bíróság szóvivője.

[Napirenden] A falak lebontását sürgette berlini beszédében Obama
A nemzetek, a fajok és a különböző vallások közötti falak lebontását, a terrorizmus elleni harc erősítését, s ezzel összefüggésben az Egyesült Államok és Európa fokozottabb együttműködését sürgette csütörtök este Berlinben Barack Obama. Az amerikai Demokrata Párt leendő elnökjelöltje hangsúlyozta a német főváros központjában, a Brandenburgi kapu közvetlen közelében lévő, győztes porosz háborúknak emléket állító, 1873-ban elkészült Győzelmi oszlopnál (Siegessa:ule), mintegy 200 ezer berlini előtt: az Egyesült Államoknak és Európának közösen kell szembeszállnia az új kihívásokkal, s ezek sorában a terrorizmust említette első helyen.

[Napirenden] Amerikai fekete bőrű elnökjelöltek
Az amerikai demokrata elnökjelölt-várományos első külföldi útja, amelynek során július második felében ellátogatott Afganisztánba, a Közel-Keletre és három európai országba, külpolitikai jelentősége mellett azért is rendkívüli, mert Barack Obama – mint egy neves méltatója állítja – egy évtizedek óta tartó maraton utolsó szakaszát futja. Hosszú és nehéz volt az amerikai feketék számára a politikába való bekapcsolódáshoz vezető út, amely lehetővé tette a demokrata elnökjelöltség várományosának, hogy komoly eséllyel pályázzon a Fehér Házra.

[Napirenden] 800 ezer euróba kerül a restaurálás
Számítások szerint hozzávetőlegesen 800 ezer euróba kerülne a Kolozsvár szimbólumaként számon tartott Mátyás-szoborcsoport (képünkön) restaurálása – nyilatkozta a Szabadságnak László Attila, Kolozsvár alpolgármestere.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1178
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap