label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. július 01.
Munkát keres a szünidőben az egyetemisták több mint fele
Kétféleképpen is fogalmazhatunk: a nyári vakáció, többé-kevésbé szakmai táborok, no meg pótvizsga mellett a diákok egyre nagyobb része fordít időt a munkára, a pénzkeresésre. De ugyanakkor azt is mondhatnánk, hogy a nyári szünidő idején megkötött munkaszerződés még nem akadálya a vakációs szórakozásnak, táborozásnak és vizsgára való felkészülésnek sem. A legtöbben igyekeznek a kettőt összehangolni. A diákmunka hivatalos formájáról, törvényesen végezhető lehetőségéről már a tavaly rendelkezett jogszabály. A 2007/72. számú törvény a munkaadókat próbálta érdekeltebbé tenni azáltal, hogy a minimálbér 50 százalékának megfelelő anyagi ösztönzést nyújtottak a munkanélküliségi alapból minden diák és egyetemista alkalmazása esetén. Ezt az ösztönző anyagi támogatást legtöbb 60 munkanapra adják egy naptári évben, de a munkaadók kizárólag a szünidőben köthetik meg a diákokkal a meghatározott időre szóló egyéni munkaszerződést.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Megalakul a balkáni Regionális Partnerségi Tanács
Tizenkét ország részvételével július elsején útjára indul a Balkán új térségi szervezete, a Regionális Partnerségi Tanács, meggyorsítandó a térség közeledését az Európai Unióhoz. Céljai között több a gazdasági, mint a politikai, ezért a résztvevők több reményt fűznek hozzá, mint elődjéhez.

[Napirenden] Az egyházban bíznak leginkább az állampolgárok
Az egyházban, az önkormányzatban és a hadseregben bíznak meg leginkább az állampolgárok – derük ki abból a felmérésből, amelyet az Átláthatóságért és Szólásszabadságért Egyesület végzett június 17–25. között, és amelynek végeredményét vasárnap hozták nyilvánosságra.

[Napirenden] Akár 8 százalék is lehet a gazdasági növekedés
A hazai gazdaság az idén akár 8 százalékkal is nőhet, ha jó lesz a termés – véli Mugur Isărescu, a jegybank kormányzója, de ennek nem örül, mert szerinte a gazdaság a túlhevülés állapotában van. Az idei első negyedben 8,2 százalékkal nőtt a GDP, tavaly egész évben 6 százalékkal.

[Napirenden] Szeptember elején ismernünk kellene jelöltjeinket
Több mint négyszáz jelöltet kell állítania az RMDSZ-nek az őszi parlamenti választásokra, s az új választási törvény ismeretében gyakorlatilag nem lehet megjósolni, hogy melyik jut majd be a törvényhozásba. Ez és a jelöltek után befizetendő garancia komoly terhet ró a szövetségre. Erről és a várható választási menetrendről kérdeztük Markó Bélát, az RMDSZ elnökét.

[Napirenden] MKT ülés csütörtökön
László Attila megyei elnök és Máté András Levente MKT-elnök 2008. július 3-án, 15 órára összehívja a Megyei Képviselők Tanácsának ülését az RMDSZ megyei székházába (volt Fürdő/Pavlov, most Cardinal Iuliu Hossu u. 21. szám), a következő napirendi pontokkal: elnöki beszámoló; választások eredményének kiértékelése; különfélék.

[Napirenden] Jó tétel a magyar írásbelin
„Nem nevezném könnyűnek a tegnapi magyar nyelv és irodalom vizsga tételeit, de úgy vélem, bőven volt mit írni azoknak, akik kellő felkészültséggel rendelkeznek”, nyilatkozta lapunknak egy kolozsvári magyartanár. „Az egyik tétel követelménye az volt, hogy mutassák be egy tanult, tetszés szerint kiválasztott drámai költemény alapján az eszmék alakulását, a másik tétel József Attila: Reménytelenül című egzisztencialista versének elemzése volt adott szempontok alapján, a harmadik tétel pedig a szövegértésre vonatkozott”, magyarázta a szaktanár.

[Napirenden] Megáldották a piarista sírkertet
Tegnap délután meghitt ünnepség keretében került sor a piarista paptanárok teljesen megújított sírkertjének megáldására a kolozsvári Házsongárdi temetőben, ahová először 1896-ban temettek, elsőként Zachar János kegyesrendit. Az eseményen Ft. Ruppert József atya, a Piarista Rend Közép-Európáért és Olaszországért felelős generálisi asszisztense hálaadó s egyben megemlékező szentmisét mutatott be az Egyetem utcai piarista templomban.

[Kult-Túra] Látogasson Nagybányára Csíkban!
Kétszemélyes meghívókat nyertek A nagybányai festőtelep című, május 8-án megnyílt kiállításra a Szabadság és a szervező Csíki Székely Múzeum jóvoltából: Berei Anna-Mária (Răsăritului u. 70), Bozsoki Adrienn (Gyár utca 4/81) és Jakab Anna (Pacsirta u. 17). A belépőket a helyszínen vehetik át, bármikor a kiállítás időtartama alatt.

[Kult-Túra] Jubileumi évkönyv
A János Zsigmond Unitárius Kollégium Értesítője a 2006/2007-es tanévről több szempontból is eltér az előzőktől. Jubileumi kiadás, mivel ebben a tanévben ünnepeltük iskolánk fennállásának 450 éves évfordulóját; az értesítők sorozatában ez az első önálló kiadvány, mivel az eddigiek a székelykeresztúri Unitárius Gimnáziummal közösen jelentek meg; anyagában gazdagabb; az előszó, az igazgatói beszámoló, valamint az 1993-ban újraindult iskola története román nyelven is olvasható.

[Kult-Túra] Meglepetések a kisvárdai fesztivál díjátadó ünnepségén
Visszaidézve a huszadik, jubileumi rendezvényen látott mintegy 34 előadást, úgy vélem bölcs döntéseket hozott a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiváljának öttagú szakmai zsűrije (Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő, Nánay István, Horváth Péter és Sáry László). A szombat esti díjkiosztón beigazolódott a jóslatom: a sepsiszentgyörgyiek előadása (Yvonne, burgundi hercegnő) vitte el a pálmát, de a produkció alakítási díjakat is besöpört: Kicsid Gizella, Pálffy Tibor és Mátray László egyéni díjjal térhetett haza, Nemes Levente pedig elnyerte a Duna Televízió különdíját, egy portréfilm a televízió „kézjegy” című műsorában.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 370
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap