label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. június 10.
Tájékoztatással készítik fel a lakosságot a várható veszélyhelyzetekre
Felmérések és elemzések során rámutattak: annak ellenére, hogy a – főleg városi – lakosság eléggé tájékozott, és éppen elegendő tapasztalattal rendelkezik az árvizek tekintetében, mégsem tudatosult az emberekben az, hogy Románia állandó veszélyforrásoknak van kitéve, következésképpen az embereknek mindezeknek az ismeretében kellene alakítaniuk életmódjukat, valamely bekövetkezett katasztrófa esetében a „viselkedési kultúrájukat”. Éppen ezért a kormány országos stratégiát dolgozott ki a lakosság felvilágosítására, amelyet meg is jelentettek a Hivatalos Közlönyben, a stratégia részét képező átfogó tanulmánnyal arról, hogy milyen rizikófaktorok veszélyeztetik az országot, és mit kell tenni ezek megismerésére, tudomásul vételére, számontartására, elkerülésére, az ezekkel szemben való viszonyulásra. A jogszabály egyesek szerint meggondolandó megállapítást tesz: tanulmányokra hivatkozva kijelenti, átlagban 32 év elteltével megismétlődnek a nagy földrengések.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Farkas Ferenc: Kivettem részem a munkából
Farkas Ferenc Vajdakamaráson született, középfokú végzettséggel rendelkezik, több mint huszonöt éven át egy szövetkezet kötödéjében dolgozott, illetve vezető tisztséget látott el. A kilencvenes évek elején iratkozott be az RMDSZ-be, majd 1996-tól kezdődően háromszor szerezte meg az alpolgármesteri tisztséget. Korábban még kétszer pályázta meg ezt a tisztséget – 2000-ben és 2004-ben –, ám a községbeli 38–39 százalékos magyarságarány miatt ezt az álmát még nem sikerült megvalósítania.

[Napirenden] Deák Ferenc: Tudom, hogy mit kell tennem
Kolozs megye talán egyik legtevékenyebb RMDSZ-szervezete a kisbácsi. Hagyományőrző néptánccsoportja ott van szinte mindegyik fontos rendezvényen, örökmozgó, tevékeny elnöke, id. Deák Ferenc – aki most először vállalta el a polgármesteri tisztségre a jelölést – nem csak a „szűkebb pátriában”, hanem az egész megyében ismert személyiség.

[Napirenden] Helyhatósági választások, második forduló
Kolozs megyében négy RMDSZ-es polgármester szerzett mandátumot a helyhatósági választások első fordulójában, s további nyolc mérkőzik meg június 15-én, vasárnap a második forduló alkalmával. Sorozatunkban ezúttal id. Deák Ferencet és Farkas Ferencet mutatjuk be, akik Kisbácsban, illetve Magyarkályánban szállnak versenybe a polgármesteri tisztség megszerzéséért.

[Napirenden] Fodor Gábor visszahívná az SZDSZ volt politikusait
A magyarországi liberálisok új elnöke visszahívná pártjába az SZDSZ meghatározó politikusait, köztük Bauer Tamást, Kis Jánost, Tölgyessy Pétert, Tamás Gáspár Miklóst és Hack Pétert. Fodor Gábor egy tévéműsorban arról is beszélt, hogy az ultimátumok politikája az SZDSZ részéről lejárt, ő a jövőben a párbeszéd politikáját kívánja képviselni.

[Napirenden] Boc: Oprescu a trójai faló
Sorin Oprescu a szociáldemokraták trójai falova – vélekedik Emil Boc. A Demokrata-Liberális Párt (PL-D) elnöke szerint, amennyiben Oprescut megválasztják Bukarest főpolgármesterévé, „visszahozza divatba” a csúszópénzt, a megvesztegetést, a korrupciós manővereiről híres Miki Spaga, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea korszakát. Oprescuval a Szociáldemokrata Párt (PSD) a kiskapun keresztül jut majd be a bukaresti önkormányzat főpolgármesteri székébe – jelentette ki Boc.A pártelnök szerint 1989 óta most sikerült végre lekörözni a PSD-t a helyhatósági választásokon, ez pedig a PD-L érdeme, a párt egyedül annyi szavazatot szerzett, mint négy évvel korábban a D. A. Szövetség együtt. (Az INSOMAR legfrisebb felmérése szerint Sorin Oprescu független jelölt támogatottsága 52,1 százalék, ellenfele, a PD-L-s Vasile Blaga a szavazatok 48,8 százalékát kapná.)

[Napirenden] Vádemelés „a májas hurka-ügyben”
Vádat emeltek az ügyészek Decebal Traian Remeş volt mezőgazdasági miniszter ellen, aki tavaly októberben kényszerült lemondani tisztségéről, miután a közszolgálati televízió egy korrupciós ügy kapcsán kompromittáló videofelvételt mutatott be.

[Napirenden] Egyre nyilvánvalóbb a PNL és a PSD közeledése
A legtöbb megyei tanácsban liberális-szociáldemokrata együttműködés körvonalazódik, ami előrevetíti, hogy a parlamenti választásokat követően is a legnagyobb valószínűség szerint ez a két párt rendelkezik majd a legjobb kormányalakítási esélyekkel

[Kult-Túra] Beszóltak egymásnak
„Ez az alak eldugulhat” – mondta a szókimondásáról ismert Clint Eastwood Oscar-díjas filmrendező egy New York-i rendező-producerről, a fekete bőrű Spike Lee-ről, miután az kifogásolta, hogy Eastwoodnak az Ivo Dzsima-i csatáról készült két filmjében nincsenek fekete amerikai katonák.

[Kult-Túra] Pályázat a Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótáborra
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus együttműködve a Fényképezés Alapítvánnyal, Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótábort rendez Balatonalmádiban 2008. augusztus 3–10. között.

[Kult-Túra] Közelkép Catherine Deneuve-ről
Radu Beliganhoz képest – aki vasárnap reggel szinte percre pontosan érkezett a 10 órára meghirdetett sajtótájékoztatóra – a nemzetközi hírű francia filmszínésznő, Catherine Deneuve legalább negyedóra elteltével érkezik. Ez persze szinte semmi a szombati jelenéséhez viszonyítva, amikor félórás késéssel vonult be a Köztársaság mozi termébe, ahol a tiszteletére vetítették le André Téchiné Változó idők című filmjét, Deneuve főszereplésével. Persze, így illik egy dívához, a rajongók úgyis megbocsátják, hiszen nem valószínű, hogy még egyszer élőben látják őt Kolozsváron.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 826
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap