label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. május 28.
Befektetőkkel rehabilitálják a szamosfalvi gyógyfürdőt
Az elkövetkező hónapokban hozzálátnak a Szamosfalva belterületén lévő, összesen 17 hektáron elterülő üdülőtelep kivitelezéséhez – jelentette ki a tegnap a kolozsvári polgármesteri hivatalban tartott sajtóértekezletén Stanca Ghidro. A létesítmény örököse végleges és visszavonhatatlan bírósági határozatnak köszönhetően nemrég birtokba vehette a telket, illetve a rajta lévő épületeket. Tervei között szerepel ezek tatarozása, korszerűsítése, illetve nyugati modell alapján egy szállodákat, wellness központot, természetes és mesterséges medencéket, illetve sportlétesítményeket magába foglaló üdülőkomplexum létrehozása. A cél megvalósítása érdekében az örökös hazai és külföldi befektetőket keresett, akik hajlandók közel 100 millió eurót költeni az elképzelés megvalósítására. A tervek szerint a régiós szinten egyedi gyógykezelési lehetőségeket biztosító komplexumot 8 év alatt építik majd fel.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Mezőségi korteskedésen az RMDSZ jelöltjei
Az elmúlt napokban több Kolozsvár környéki településen is megfordultak az RMDSZ megyei tanácsosjelöltjei. A vajdakamarási falugyűlésen Farkas Ferenc polgármesterjelölt elmondta, az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően a telkek ára megkétszereződött és egyre nagyobb az ingatlanok iránti érdeklődés. A vállalkozó azt ígérte, száz munkahelyet biztosít a falu számára. A fórumon jelen volt Máté András Levente megyei tanácselnökjelölt, Boros János, Vákár István és Balázs Bécsi Attila megyei tanácsosjelöltek is. Máté András Levente a választásokra vonatkozó idei módosításokra hívta fel a figyelmet, Vákár István pedig a pályázási lehetőségekről beszélt az érdeklődő gazdáknak.

[Napirenden] Kampányfinis: László Attila mérleget vont
Pozitív, civilizált és építő jellegű kampányt folytatott az RMDSZ – értékelte ki tegnap László Attila az elmúlt négy hét kampányeseményeit. A szokásos keddi, egyben utolsó sajtóreggeli keretében a kolozsvári polgármesterjelölt elmondta: újabb lépest tettek a kampányszervezés terén, kifejezve reményét, hogy a siker a választás eredményében is meg fog mutatkozni. „Remélem, ezentúl Kolozsváron mindig ilyen kampányok lesznek” – fejtette ki László Attila, köszönetet mondva ugyanakkor a történelmi magyar egyházak püspökeinek azért a felhívásukért, amelyben a magyar választópolgárokat arra kérik, június 1-jén menjenek el szavazni. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke beszámolt arról, hogy nagy sikerű koncerten vehetett részt hétfőn este az a közel hatezer ember, aki eljött a legendás magyarországi Neoton Família koncertjére, amely egyben az RMDSZ kampányzáró rendezvénye volt. László Attila elnézést kért a műszaki és technikai okok miatt bekövetkezett késésért, és kellemetlenségért.

[Napirenden] Băsescu: nem voltam kommunistaellenes
Traian Băsescu államfő nem tartja magát olyan kommunistaellenesnek, aki a rendszerváltás előtt az egykori hatalom ellen küzdött. Băsescu elismerte, hogy a forradalom után politikusként sem küzdött az egykori rendszer ellen, de államfőként megértette, hogy nem szabad leplet borítani a múltra úgy, hogy az akkor történtek ne kerüljenek napvilágra.

[Napirenden] Kövér és Vikidál az MPP-ért
Fiatalokat szólított meg hétfő esti kampánytalálkozóján a Bulgakov kávéházban a Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs megyei szervezete. A díszvendég Kövér László, a FIDESZ alelnöke volt, akivel előbb Csép Sándor városi tanácsosjelölt kezdeményezett nyilvános párbeszédet, majd a magyar országgyűlési képviselő a közönség kérdéseire is válaszolt.

[Napirenden] Közös délután a Magyar Polgári Párttal
Jó hangulat, csipetnyi politika, jóval több gasztronómia, zene, humor és dalolás jellemezte a Magyar Polgári Párt május 27-i, kampányzárást megelőző rendezvényét. A Heltai Kávéház udvarán szép számban gyűlt a hallgatóság, akik főként Orbán Viktorné Lévai Anikóra és bemutatott könyveire voltak kíváncsiak.

[Napirenden] Jövőre kiemelt fontosságú lesz a szórványkérdés
Gémesi Ferenc átadott Lakatos Andrásnak néhány, Erdélyben működő, nemzeti jelentőségű intézményekre kifüggesztendő táblácskát

[Napirenden] Várfalva
Összesen hét polgármesterjelölt van Várfalván – tudtuk meg Kolozsi Ernő RMDSZ-elnöktől. A szövetség színeiben maga az RMDSZ-elnök indul a helyhatósági választásokon, míg Kanyaró Pál, aki 18 évig volt polgármester ezúttal függetlenként indul. A további két független jelöltet Váradi Istvánnak és Valentini Attilának hívják. De van polgármesterjelöltje a PDL-nek, az Új Generáció Pártjának és a PSD-nek is a községben.

[Napirenden] Kolozs
Kolozs községben hét polgármesterjelölt indul a júniusi helyhatósági választásokon: haton román pártok színeiben, egy pedig RMDSZ-jelöltként – mondta Kurucz József volt RMDSZ-elnök, aki nemrég mondott le tisztségéről. A Magyar Polgári Párt nem alakult még meg, de Kurucztól megtudtuk: kilátásban van a helyi szervezet létrejötte, de ez a június 1-jei választásokat már nem érinti. Az RMDSZ polgármesterjelöltje Debreczeni József. A magyarok számaránya a községben 20 százalék.

[Napirenden] Bálványosváralja
Bálványosváralján négy polgármesterjelölt van: a Demokrata Liberális Pártnak (PD-L), a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és az RMDSZ-nek. A szövetség egy hölgyet, Mureşan Ildikót kérte fel arra, hogy válallja a jelölést.

[Napirenden] Önkormányzati választásokra készül Kolozs megye magyarsága
Öt jelölt indul Széken a polgármesteri tisztség elnyeréséért. Az RMDSZ jelöltje Dániel Márton, a szövetség helyi szervezetének vezetője. Sallai János, a jelenlegi RMDSZ-es községvezető és Csorba Márton RMDSZ-es alpolgármester függetlenként száll versenybe. A községben megalakult a Magyar Polgári Párt is, az MPP szintén indít polgármesterjelöltet Győri Sándor személyében. Bár Széken a magyarság számaránya 95,7 százalék, a liberális-demokraták is saját jelölt mellett döntöttek, PD-L-s színekben Gavrila Socaciu indul a júniusi helyhatósági választásokon.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 470
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap