label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. május 17.
Ferrarikkal csalta ki a pénzt a spanyolok zsebéből
Kolozsvár mind ismertebb Európa-szerte: egyes mamutvállalatoknak a megyébe költözése, illetve az egyre több, kolozsvári célpontú légijárat következtében a határokon túl erőteljes gazdasági fejlődés hírében áll a város és környéke. Ezt egyesek igen jól kihasználják – kétes célokra, mint ahogyan tette azt az a krajovai „családi vállalkozás” is, amelyet nemrég buktatott le a Szervezett Bűnözésellenes Brigád (BCCO) kolozsvári fiókja. A 25 éves krajovai fiatal külföldi internetes honlapokon luxuskocsik eladását hirdette meg igen olcsón, egy kolozsvári – amúgy valójában létező – cég nevében. A kocsik vásárlására küldött előleg az anyja, barátnője és unokatestvére által hamis iratokkal Bukarestben megnyitott bankszámlákra folyt be, aminek aztán az üzletre ráharapó spanyol nemzetiségű személyek bottal üthették a nyomát, akárcsak a fiktíven meghirdetett autóknak. A hatóságok szerint a fiatal ily módon akár 100 ezer euróra is szert tehetett.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Korteshíradó
Körösfőre látogatott Kolozs megye tanácselnökjelöltje Máté András Levente, valamint Vákár István, Boros János és Mátis Jenő megyei tanácsosjelöltek.

[Napirenden] Markó: el kell kezdeni a társadalmi vitát
A román politikum jelenlegi merev elzárkózása ellenére a gazdasági-fejlesztési régiók átszervezése előbb-utóbb megvalósítható lesz, mivel ezek a régiók mesterségesek, kialakításuk során nem vették figyelembe a hagyományos régiók szellemi, gazdasági és területi kohézióját, és emiatt képtelenek fenntartható fejlesztési stratégiák kidolgozására – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök tegnap Árkoson azon a rendezvényen, amelyen közel ötven szakértő, RMDSZ-politikus, magyar és román nemzetiségű újságíró vitázott a jelenlegi régiós felosztás átszervezésének lehetőségeiről.

[Napirenden] Pert nyert a „cigányozó” államfő
Helyt adott a román legfelsőbb bíróság csütörtökön Traian Băsescu román államfő fellebbezésének az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) határozata ellen, amely korábban megrovásban részesítette az elnököt egy televíziós riporternőt illető, diszkriminatívnak minősített kijelentése miatt.

[Napirenden] Nagyszeben a követendő példa
Guttman Szabolcs, Nagyszeben főépítésze volt az első meghívottja annak a rendezvénysorozatnak, amely tegnap kezdődött Kolozsváron.

[Napirenden] MPP: Az RMDSZ ne csak támogassa, hanem cselekedjen is egyetem-ügyben
Kampányfogásnak tartják a Magyar Polgári Párt képviselői az RMDSZ azon ígéretét, miszerint támogatja a Bolyai Kezdeményező Bizottságot egyetem-ügyben.

[Napirenden] Nem utasítják ki tömegesen a bevándorlókat Olaszországból
Olaszország nem utasítja ki tömegesen az illegális bevándorlókat – erről biztosította Roberto Maroni olasz belügyminiszter román kollégáját csütörtökön Rómában. „Sok bírálatot hallottam a biztonsági csomagtervet illetően, de azok megalapozatlanok, amelyek tömeges kiutasításokról szólnak” – mondta Maroni a tárgyalások után tartott közös sajtótájékoztatón.

[Napirenden] Harminc százalékkal csökkentik a tananyagot
Október 15-én kezdődött és most ért véget az V–VIII. osztályos diákok tananyag-csökkentésének folyamata, amelyben 1259 tanár vett részt. A tanügyminisztérium honlapján már közzétették az érintett osztályok új, lerövidített tananyagát, amelyet átlag harminc százalékban csökkentettek a pedagógusok. Zvetlana Preoteasa oktatásügyi államtitkár az újságíróknak azt nyilatkozta: nem elégedett a megvalósított tananyag-csökkentéssel. Lapunknak Matekovits Mihály, a tanügmyinisztérium kisebbségi főosztályának igazgatója nyilatkozott e kérdésben.

[Napirenden] Lesz záróvizsga a BBTE-n – ígéri Buzogány Dezső
Lapunk nemrég interjút közölt Buzogány Dezsővel, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Református Tanárképző Karának dékánjával, amelyben a fakultás vezetője, többek között, a Partiumi Keresztény Egyetemmel (PKE) való kapcsolatukról beszélt. Erre vonatkozóan a kar dékánja azt nyilatkozta, a PKE végzős hallgatói idén a Református Tanárképző Karon fognak záróvizsgára állni, ugyanis a PKE didaktikai teológia szakának még nincs akkreditációja. A Szabadság május 10-i számában viszont a nagyváradi keresztény egyetem vezetői azt nyilatkozták, hogy a református didaktikai teológia szakot akkreditálták. Ezek szerint oka fogyottá vált a partiumi diákok idénre tervezett záróvizsgája a BBTE-n?

[Napirenden] Kisebbségei nélkül Európa nem lenne Európa
Csütörtökön este a spanyolországi Santiago de Compostelában kezdetét vette a Kisebbségi Nyelvű Napilapok és Többnyelvűség az Európai Unióban Nemzetközi Konferencia, valamint a Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesületének (Midas) idei közgyűlése. A 31 kisebbségi nyelven megjelenő európai napilapot tömörítő egyesület háromnapos rendezvénye a Spanyolország északi részén fekvő Galíciai fővárosában a helybeli galegó médiabirodalom, a Grupo Correo Gallego székhelyén tett látogatással kezdődött. A világörökség részét képező óváros hangulatos sétálóutcájában harmincezres példányszámú galegó nyelvű napilap készül, rádió és televízió működik.

[Kult-Túra] Változatos kínálat a Film.Dok.-on
Ha május, akkor Film.Dok. Hetekkel előtte izgulsz, hogy a legendásan ritka csíki melegből ezekre a napokra is jusson. Eddig úgy tűnik az időjárás idén is kegyes marad a dokumentumfilmekhez. Az előzsűri 43 alkotást válogatott be a versenybe, ezek a valóságábrázoló filmek összes alműfaját képviselik. Köztudott, hogy Magyarországon több film készül, az ottani rendezők az alkotások utóéletével is jobban törődnek, a Film.Dok.-on mégis minden évben sokat kell beszélnünk a román filmekről is.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 549
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap