label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. április 24.
Utcára kerülhetnek a hazai igazságszolgáltatás áldozatai
Kétélű dolog az államosított ingatlanok visszaszolgáltatása, hiszen míg az egykori tulajdonos tagadhatatlanul jogos jussát kéri vissza, a mostani lakóknak előbb-utóbb ki kell költözniük. Vannak, akik évtizedek óta élnek ezekben a lakásokban, amint lehetőség nyílt rá, meg is vásárolták ezeket, most azonban elvesztik otthonaikat, és költözni kényszerülnek. Általában pereskedés zajlik a visszaigénylő és a jelenlegi tulajdonos között, amelyben a bíróság dönt valamelyik fél javára, sokszor érthetetlen érvrendszer alapján. Évek óta pereskednek a kolozsvári Egyetem utca 8. szám alatti épület lakói is, a bíróság döntését azonban nem tudják elfogadni, hiszen bár azonos helyzetben található minden család, vannak, akik maradhatnak, míg másoknak el kell hagyniuk az ingatlant. Valóságos tragédiák alakulnak így ki, amelyeket tovább súlyosbít az is, hogy a visszaszolgáltatás következtében bérlőkké visszavedlett tulajdonosok nem ismerik a jogaikat.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Tilos élelmiszereket és italokat osztogatni
A Központi Választási Iroda (BEC) szerint a törvény értelmében a pártok csak szórólapokat, falragaszokat, öngyújtókat, csészéket, vedreket, sapkákat, pólókat osztogathatnak a választóknak a kampányban. A 2004/67-es törvény szerint bűnténynek minősül és 6 hónaptól 5 évig terjedő börtönbüntetést vonz maga után, ha a választási kampány idején valaki pénzt, javakat ígér vagy ad a polgároknak. Ezek elfogadása szintén bűnténynek minősül.

[Napirenden] Băsescu ismét bedobta a szeparatizmust
A székelyföldi román és magyar diákok elkülönítése, külön oktatási intézményekben való elhelyezése ellen emelt szót tegnap Traian Băsescu, aki szerint emiatt a magyar anyanyelvű fiatalok arra vannak ítélve, hogy csak Hargita és Kovászna megyében találjanak állást, hiszen „jelenleg Magyarország nem kínál számukra jobb körülményeket, mint Románia”.

[Napirenden] Nem indulhat Oprescu főpolgármester-jelöltként
Nem indulhat a bukaresti főpolgármester-választáson Sorin Oprescu független jelölt, akinek az iratcsomójában négyezer érvénytelen aláírást találtak, így a szükségeshez képest négyszáz szignóval kevesebbje van.

[Napirenden] Embercsempészeket lepleztek le a román, a magyar és az olasz hatóságok
Embercsempészettel foglalkozó két nemzetközi bűnszövetkezetet lepleztek le a román, a magyar és az olasz hatóságok, a Délkelet-európai Együttműködési Kezdeményezés (SECI) koordinálásával. Ukrán és moldáv állampolgárokat szállítottak Olaszországba, Magyarországon keresztül.

[Napirenden] MPP-listák Kolozs és Szilágy megyében
Szilágy megyében az MPP megyei tanácsosi listáján 31 személy szerepel. Polgármester-jelöltet hat helységben indítanak (Zilah, Szilágysomlyó – 29,5% a magyarság aránya, Sarmaság – 78,9%, Kraszna – 25,2%, Haraklány – 61,1% és Varsolc – 64,1%). Helyi tanácsosi listával van jelen az MPP Zilahon, Szilágysomlyón és Szilágycsehben (60,3%), községi tanácsosi listát pedig Sarmaságon, Krasznán, Haraklányban, Benedekfalván (28,4%), Cigányiban (32,1%), Debrenben (18,1%) és Szilágyperecsenben (54,6%) indítanak. Kolozs megyében az MPP a következő településeken indít polgármester-, illetve helyi tanácsosjelölteket: Tordaszentlászló (50,6%), Szászfenes (27,5%), Egeres (40,8%), Magyarszovát (50,7%) és Szék (95,7%). Tanácsosi listát indít még Magyarkapuson (36%), Kisbácsban (34,8%), Bánffyhunyadon (29,5%) és Kolozsváron. Tudomásunk szerint Fehér és Beszterce-Naszód megyében ez idáig nem alakult meg az MPP.

[Napirenden] Magyar megyei tanácselnök- és polgármesterjelöltek Erdélyben
Kedd éjjel zárult a jelöltlisták leadásának határideje. Táblázatunk az erdélyi megyékben, és a nagyobb erdélyi városokban a RMDSZ, az MPP, függetlenként, illetve más román pártok listáin induló megyei tanácselnök- és polgármesterjelölteket tünteti fel. Kolozsváron például Kovács Tibor a Hazáért Párt (Partidul Pentru Patrie – PPP) jelöltjeként indul a polgármesteri székért. A Magyar Polgári Párt Arad, Fehér és Temes megyében, illetve Aradon és Déván nem állított megyei, illetve városi tanácsosi listát.

[Kult-Túra] Szépmívesek találkozója Mákófalván
A Kalotaszegi Bokréta Kulturális Egyesület 2008. május 16–18. között megrendezi a Szépmíves Emberek Találkozóját Mákófalván. Ezúton értesítik és hívják meg a kézműveseket a találkozón való részvételre. A kézművesek pályázatának tematikája: a magyar mesevilág tükrözése a kézművességben. A résztvevőknek a magyar népmesék vagy mondák egy-egy jellegzetes figuráját kell megformálniuk tájegységükre jellemző motívumokkal díszítve. Ezek lehetnek faragások, szőttesek, varrottasok, festett, nemezelt, gyöngyözött alkotások, domborítások stb. Egy mester több alkotással is részt vehet azon a kiállításon, amit a beérkezett munkákból állítanak össze. A találkozó három napján szabadtéri sátrakban árusítják portékáikat a mesterek.

[Kult-Túra] Erdélyi Gazda / Április
Sebestyén Katalin a lap főszerkesztője Méhészkedés kontra környezetvédelem? című kérdést teszi fel az első oldalon, felvetését Korodi Attila, környezetvédelmi miniszterhez intézi. Utazás 2008 címmel Gál Ödön több budapesti rendezvényről számol be. Kolumbán Gábor Egy hegylakó naplója, negyedik rész. Dr. Nagy Tőkés Ferenc tájékoztatót közöl falusi vendéglátás kapcsán a vállalkozók számára. Elhunyt Tellár Ágnes enyedi kertészasszony, tőle búcsúzik dr. Csávossy György.

[Kult-Túra] Ma nyílik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Könyvbemutatók, több száz külföldi és magyar író, költő részvételével beszélgetések, dedikálások és gazdag gyermekirodalmi program várja az érdeklődőket az utolsó áprilisi hétvégén a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

[Kult-Túra] KISHIREK

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 830
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap