label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. április 19.
Patthelyzet a minisztérium és a gyógyszerforgalmazók között
Egynapos sztrájkot tartottak tegnap a gyógyszerimportőrök és -forgalmazók: beszüntették a kórházaknak és gyógyszertáraknak történő gyógyszerszállítást. A tiltakozó akció oka, hogy a forgalmazók és az egészségügyi tárca között több hónapja húzódó, áremeléssel kapcsolatos vitára nem született megoldás. A gyógyszerimportőrök szerint az árakat az euró–lej árfolyam-változása miatt emelni kellene, Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter viszont azt állítja: a forgalmazóknak erre nincs jogi alapjuk. A tárcavezető ismételten leszögezte: árváltoztatásról nem lehet szó május 31-ig. Székely Ervin, az egészségügyi minisztérium államtitkára kijelentette: a gyógyszerforgalmazók rossz szemszögből vizsgálják a helyzetet, és hangsúlyozta, hogy az állam nem fog engedni az általuk gyakorolt nyomásnak. Félő azonban, hogy a patthelyzetre nem születik megoldás, ebben az esetben pedig a betegek húzhatják a rövidebbet.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Koszovó függetlensége és a nemzetközi jog
Bátornak nevezhető az RMDSZ bel- és külmonostori kerülete részéről az a kezdeményezés, hogy Kolozsvárnak egy olyan lakónegyedében szervezzen eszmecserét Koszovó függetlenségéről, amelynek „díszes” polgárai nem elsősorban a nemzetközi kapcsolatok és jog iránti fokozott érdeklődésükről híresek. Természetesen, az ötlet korántsem nevezhető egyedinek, az idők során ugyanis több ilyen jellegű előadásnak adott otthont a Mócok útja 75. szám alatti Pro Iuventute székház. Ezúttal Kónya-Hamar Sándor képviselő és Csoma Botond városi tanácsos értekezett Koszovó függetlenségének egyoldalú kinyilvánításáról. A bátor lépés sikeresnek nevezhető: igaz ugyan, hogy az elmúlt időszakban a kérdésről sokan és sokat mondtak és írtak, a két előadónak mégis sikerült nóvummal, saját meglátással szolgálnia a hallgatóság számára.

[Napirenden] Röviden

[Napirenden] Szász Jenő elutasítja az egyoldalú támogatást
„Üdvözöljük Elnök úr kései ébredését és azt a tényt, hogy egyenrangú félként tekint a Magyar Polgári Pártra (MPP)” – ezzel a felütéssel kezdődik Szász Jenőnek Markó Bélához írt válasza, ami még egyszer világossá teszi, hogy semmilyen megállapodás nem születik a helyhatósági választások előtt a két alakulat között.

[Napirenden] Kiverte a biztosítékot az Electricánál a magyar címer
Belső vizsgálatot indított az Electrica részvénytársaság vezetősége annak megállapítására: kit terhel a felelősség azért, hogy Nagy-Magyarország címeréhez hasonlító motívumot tartalmazó festett tojás látható a vállalat húsvéti jókívánságait tartalmazó üdvözletén.

[Napirenden] Aszteroida-becsapódás 2036-ban?
A NASA cáfolja, hogy tévesen számította ki egy aszteroida és a Föld ütközésének esélyét, ám egy 13 éves német fiú helyesre javította.

[Napirenden] Perrel fenyeget a Putyinnal hírbehozott olimpikon
Bírósággal fenyegette meg az orosz Moszkovszkij Korreszpongyentet Alina Kabajeva olimpiai bajnok, parlamenti képviselő, akiről a lap azt állította, hogy férjhez készül menni Vlagyimir Putyinhoz. A lap szerint Putyin két hónapja elvált korábbi feleségétől, és az új esküvő pravoszláv pünkösdkor, június 15-én lesz Szentpéterváron. A Moszkovszkij Korreszpongyent egy rendezvényszervező cégre, az Art-menedzsmentre hivatkozott, mint forrásra, mivel állítólag pályázaton keresnek szervezőt az esküvőre. A tornász azt követeli, hogy a lap cáfolja az erről szóló hírt, de maga nem hajlandó nyilatkozni az ügyben. A lap közölte, addig nem cáfol, amíg nem bizonyítják be, hogy álhírt közölt.

[Napirenden] Faji alapú erőszakhullámtól tart a britek többsége
Három brit állampolgárból kettő faji alapú erőszakhullámtól tart, míg a lakosság fele szeretné, ha bátorítanák a bevándorlókat arra, hogy távozzanak az országból – derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérésből.

[Napirenden] Pedofil papok áldozataival találkozott Washingtonban a papa
XVI. Benedek pápa hat olyan felnőttel találkozott amerikai útja során, akiket gyerekkorukban katolikus papok szexuálisan zaklattak. Az egyházfő még soha nem beszélt a papi visszaélések áldozataival, amit korábban kifogásoltak az áldozatok szervezetei. A pápának egy listát is átadtak ezer áldozat nevével, hogy imádkozhasson értük.

[Napirenden] Bemutatkoztak az RMDSZ tanácsosjelöltjei
Sajtóreggeli keretében mutatkoztak be tegnap délelőtt az RMDSZ Kolozs megyei és kolozsvári önkormányzati képviselőjelöltjei. A sajtó jelenlévő képviselőit elsőként Eckstein-Kovács Péter szenátor üdvözölte, aki mint volt kolozsvári polgármesterjelölt adta át a stafétát utódjának, László Attilának. „Büszkék vagyunk az RMDSZ Kolozs megyei és kolozsvári tanácsosi jelöltlistájára” – jelentette ki az RMDSZ megyei elnöke, kolozsvári polgármesterjelöltje.

[Kult-Túra] Anyám fekete rózsa
A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Horváth Béla Stúdiószínpaddal közösen, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Kolozsváron megszervezi az Anyám fekete rózsa XVIII. Magyar Nyelvű Nemzetközi Vers- és Prózamondó Találkozó romániai elődöntőjét, nem hivatásos versmondók számára. Az édesanyák tiszteletére meghirdetett versenyen gyermek (12–15 év), ifjúsági (16–21 év), felnőtt (22–65 év) és szép korú kategóriában (66 évtől) lehet benevezni, valamint énekelt vers kategóriában, egyéni versenyzőknek, 15 éves kortól.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 303
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap