label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. április 16.
Pénz nélkül maradt 18 kolozsvári magyar civil szervezet
Sajnálatos módon a kolozsvári városi tanács keddi ülésén nem számítottak az RMDSZ-es önkormányzati képviselőknek a jogszabályok, belső működési szabályzatok betartására vonatkozó érvei: szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyva a pénzosztó különbizottság határozatát, a tanácsi többség megszavazta a polgármester által önkényesen módosított finanszírozási jegyzéket. A bizottság eredeti jegyzékéről a városvezető és a polgármesteri hivatal vezető beosztású tisztségviselői hozzájárulásával egyszerűen töröltek összesen 18 kolozsvári magyar szervezetet. Közöttük szerepel például az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), a Szarkaláb Néptáncegyüttes, illetve az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet. Emil Boc azzal védekezett: a különbizottság túlhaladta a rendelkezésre álló keretet, illetve a jegyzőkönyvét csak egyetlen RMDSZ-es tanácsos látta el kézjegyével. Utóbbi kijelentését többen is cáfolták.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Névváltozás a Rompres Hírügynökségnél?
Visszavehetné eredeti elnevezését – az AGERPRESS-t – a Rompres Hírügynökség, ugyanis a szenátus 41 igen, 5 ellenszavazattal és 10 tartózkodással jóváhagyta az erre vonatkozó javaslatot, a hírügynökség azon elnevezését, amelyet 1949 és 1990 között, tehát több mint ötven évig használt.

[Napirenden] Több mint hétezer jelöltet indít az RMDSZ
Az RMDSZ több mint hétezer jelöltet indít a helyhatósági választásokon, a Szövetség által szervezett előválasztásokon 155 ezernél több ember vett részt – közölte Markó Béla szövetségi elnök kedden, Bukarestben tartott sajtóértekezletén. Az RMDSZ elnöke elmondta, a következő időszakban elsősorban a helyhatósági választási kampányra összpontosít az RMDSZ, a hangsúlyt a kampányüzenet hatékony továbbítására fekteti. Az RMDSZ mindenütt felkészült csapatot, sok helyen jól felkészült, fiatal jelölteket indít a megmérettetésen – hangsúlyozta.

[Napirenden] Letette az esküt az új külügyminiszter
Letette az esküt Lazăr Comănescu külügyminiszter, akit hétfőn javasolt Călin Popescu Tăriceanu a tárca élére, Traian Băsescu pedig még aznap este aláírta a kinevezést. Az államfő, aki a rá nem jellemző gyorsasággal adta beleegyezését ahhoz, hogy a hátralevő nyolc hónapban Comănescu álljon a román diplomácia élén, az eskütétel alkalmával sorra kerülő ceremónián kifejtette: Románia külpolitikai irányvonala nem változott, az országnak érvényesítenie kell a NATO-csúcs alkalmával megfogalmazott prioritásokat, eleget kell tennie az EU-tagságból származó kötelezettségeknek, ugyanakkor Bukarestnek oda kell figyelnie arra, hogy a konzulátusok teljesítsék feladatukat.

[Napirenden] Ismét vizsgálati szakaszban a nagykorrupciós perek többsége
Eljárásbeli kérdésekre vonatkozó jogerős döntések megszületése nyomán immár bizonyossá vált, hogy a legtöbb nagykorrupciós per tovább húzódik, mivel zömük visszakerül vizsgálati szakaszába. Így Adrian Năstase volt kormányfő két aktájában, akárcsak Şerban Mihăilescunak, a Năstase-kabinet főtitkárának az ügyében is az ügyészeknek ismét le kell bonyolítaniuk a vádemeléshez szükséges eljárásokat. Egyelőre Dan Ioan Popescu, a Năstase-kabinet volt ipari minisztere és George Copos, a Tăriceanu-kabinet volt miniszterelnök-helyettese lehet elégedetlen. Az ő perük a legfelsőbb bíróságon folytatódik.

[Napirenden] Kismama hadügyminiszter Spanyolországban
Spanyolország új honvédelmi minisztere hivatalosan is elfoglalta funkcióját: a spanyol hadsereg életében először a honvédelmi tárcát hölgy birtokolja, aki ráadásul áldott állapotban van. José Luis Rodriguez Zapatero miniszterelnök második kormányának kilenc nő és csupán nyolc férfi tagja van – ez a felállás újdonság az ország történetében.

[Napirenden] Pokolgépek Irakban
Autóba rejtett pokolgép robbanása legkevesebb negyven ember halálát okozta kedden az iraki fővárostól északkeletre fekvő Baakúbában, egy másik pedig tizennégyet ölt meg Ramádiban – közölték rendőrségi és kórházi források. Az iraki rendőrség beszámolója szerint a bagdadi Szadrváros síita negyedben keddre virradó éjjel hatan meghaltak és 26-an megsebesültek a Mahdi Hadseregével vívott harcokban. Az amerikai hadsereg azt közölte, hogy legalább tíz milicistát ölt meg Szadrvárosban.

[Napirenden] Koszovót nem érdekli Carla Del Ponte
Koszovót nem érdeklik sem Carla Del Ponténak, a hágai Nemzetközi Törvényszék volt főügyészének, sem a Human Rights Watch (HRW) nevű, New York-i székhelyű nemzetközi jogvédő szervezetnek a vádaskodásai, ezért nem lesz vizsgálat azon állítások ügyében, hogy albán gerillák elfogott szerbek szerveivel kereskedtek – közölte Hajredin Kuci koszovói miniszterelnök-helyettes.

[Napirenden] Pusztító földrengés vár Kaliforniára 30 éven belül
Pusztító erejű, várhatóan sok halálos áldozatot követelő földrengés fogja megrázni Kaliforniát 30 éven belül – tették közzé friss előrejelzésüket amerikai tudósok. A legalább 6,7-es erősségű földmozgás esélye a jelzett időtartamban becslésük szerint több mint 99 százalékos. Egy 7,5-ös vagy magasabb fokozatú, hatalmasabb pusztítást végző rengés bekövetkezésének az esélye 46 százalék. A katasztrófa minden bizonnyal az amerikai szövetségi állam déli részét fogja sújtani.

[Napirenden] Berlusconi bejelentette győzelmét, és nehéz hónapokat ígér
Bejelentette győzelmét hétfő este Silvio Berlusconi, az olasz jobboldali koalíció vezetője, s rögtön „nehéz hónapokat” ígért a lakosság számára.

[Napirenden] Kapnak családi pótlékot a 18 éven felüliek
A szenátus plénuma tegnap egyhangúlag elfogadta a kormány 2008/16-os sürgősségi rendeletét érvényre juttató jogszabályt, amely szerint a 18. életévüket betöltött iskolások is jogosultak az állami családi pótlékra.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 301
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap