label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. április 15.
Kevés a zöldövezet, mégis vágják a fákat Kolozsváron
Olvasói bejelentés alapján tudtuk meg: a Mikó-kertben, a „Iuliu Haţieganu” Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 7-es számú diákbentlakásának és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) földrajz karának közelében ép, egészséges fákat vágnak ki. Felháborodott olvasónk nem tudhatta: a munkálatokat a polgármesteri hivatal által szerződtetett cég végezte – engedéllyel. Viszont a városházának csupán néhány, a gyógyszerészeti egyetem mellett lévő korhadt fa eltávolítására volt jóváhagyása, ezzel szemben a munkások „véletlenül” a BBTE területén is kivágták egyet, amelyik ráaádsul korhadt sem volt. A félreértés vagy szándékos cselekedet ahhoz vezetett, hogy a földrajz kar egyik alkalmazottja a helyszínre hívta a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozó közösségi rendőrséget. A Mikó-kerti eset rávilágít egy komoly gondra: a városban több helyen engedély nélkül vágnak ki fákat, csökkentve ezáltal a megyeszékhely zöldövezetének amúgy is elégtelen felületét.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] A prefektus közbelépését kérik támogatás-ügyben
Hétfőn délután a Kolozs megyei RMDSZ székházában a rendkívüli városi tanácsi frakcióülésen a jelenlevők (László Attila, Boros János, Csoma Botond, Irsay Miklós, Somogyi Gyula, Molnos Lajos) azt elemezték, hogy az érdekvédelmi szövetségnek milyen lehetőségei vannak a civil szervezeteknek és egyházaknak nyújtott támogatásról szóló, a városháza vezetősége által önkényesen módosított határozat-tervezet ügyét illetően.

[Napirenden] Japánsztrájk a tanügyben az ajándékjegyek miatt
Közel 5 500 pedagógus vett részt tegnap azon a kétórás japánsztrájkon, amelyet a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) rendezett, mivel így kívántak tiltakozni az ellen, hogy a kormány sürgősségi rendeletben tiltotta meg az ajándékjegyek biztosítását a közintézményekben dolgozó alkalmazottak számára. (Ezeket alig néhány éve karácsonykor és húsvétkor adták a pedagógusoknak, s egy ajándékjegy értéke 10–50 lej között ingadozott – szerk. megj.)

[Napirenden] Elfogadhatóan teljesítenek a kolozsvári tanácsosok
A helyi tanácsok működését, a tanácsosok tevékenységét, láthatóságát vizsgálta az ország 26 megyeközpontjában a fővárosi Politikai Intézet. A felmérés Kolozsvárra vonatkozó következtetéseit tegnap délben ismertették az intézet munkatársai a Patrir civil szervezet székhelyén.

[Napirenden] Egyre drágább Románia a multiknak
Az Arcelor Mittal acélkombinát munkásai is a Dacia Piteşti üzemben dolgozók nyomdokaiba léptek, s hétfőn általános sztrájkot robbantottak ki. Reggel mintegy 600 dolgozó gyűlt össze a galaci gyár előtt.

[Napirenden] MPP-s ultimátum az RMDSZ-nek
A Magyar Polgári Párt (MPP) április 16-ig az RMDSZ elnöke által kijelölt helyen és időpontban nyitott az egyeztető tárgyalásra. Közleményükben leszögezik: a párbeszéd szempontjából kiemelt fontosságú megyék és városok Bihar, Szatmár, Kolozs, Szilágy, Maros, továbbá Nagyvárad, Nagyszalonta, Margitta, Szatmárnémeti, Zilah, Kolozsvár és Marosvásárhely.

[Napirenden] Bemutatkoztak a PSD Kolozs megyei jelöltei
A pénteki nyilvános bemutatkozás előtt hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kolozs megyei polgármesterjelöltjeivel beszélgethetek el a sajtó képviselői. Vasile Dâncu, a párt Kolozs megyei elnöke elmondta: választási kampányuk projekt-orientált lesz, amely többek között a közigazgatás korszerűsítését tűzi ki célul. „A D. A. Szövetségnek sikerült éket vernie a megyei és a városi önkormányzat közé, ezért a célunk az, hogy a két testület közötti egyetértés kidolgozásán fáradozzunk. Mind a városnak, mind a megyének szüksége van a párt által hangoztatott baloldaliságra. Ugyanakkor hangsúlyozzuk a helyi vállalkozók támogatásának szükségességét”, közölte Dâncu.

[Napirenden] Lazăr Comănescut nevezte ki az államfő külügyminiszternek
Lazăr Comănescut javasolta tegnap külügyminiszternek Călin Popescu Tăriceanu kormányfő. A miniszterelnök közleményében arra kérte az államfőt, tegye meg a szükséges lépéseket a külügyminiszteri tárca várományosának kinevezéséhez. Comănescu Románia uniós nagyköveti tisztségét töltötte be.

[Kult-Túra] Feltárták titkaikat a székely tizesek
Több szempontból is kivételes volt péntek délután Bárth János Az eleven székely tizes. A csíkszentgyörgyi és a csíkbánkfalvi tizesek működése a XVII–XX. században című könyvének bemutatója a Kriza János Néprajzi Társaság székházában. Ritka az a könyvismertető, amely közel két órán át le tudja kötni a hallgatóság figyelmét, ahogy ritka az a szerző is, aki olyan határtalan, magával ragadó lelkesedéssel tud beszélni választott kutatási témáiról, mint Bárth János.

[Kult-Túra] Debrecenben kiállítják a „barbár zseni” alkotásait
Ki ez a barbár zseni, kérdezte Pablo Picasso az 1936-os párizsi világkiállításon, amikor meglátta Aba-Novák művét, amelyet a francia-magyar kapcsolatok témájának szentelt. A 220 négyzetméternyi pannókon látható, 14 részből álló alkotás az 1937-es díjkiosztón megkapta a nagydíjat, a zsűri elnöke Picasso volt. Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítására 46 év után kerül sor a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban (MODEM), erről tartott tegnap Kolozsváron sajtótájékoztatót a MODEM igazgatója, Gulyás Gábor.

[Kult-Túra] Hubay Miklós Kolozsvár vendége
A 90 éves Hubay Miklóssal, a magyar drámaírás klasszikusával, a Magyar Írószövetség és a PEN Club volt elnökével, a firenzei egyetem egykori tanárával találkozhatnak kedden (április 15-én) délután 5 órakor a Kolozsvár Társaság székhelyén (Főtér 22.), akik részt vesznek a Korunk Akadémia soros rendezvényén. Hubay Miklós drámaírói munkásságáról Kötő József színháztörténész beszél. Közreműködik Boér Ferenc színművész. A találkozó házigazdája Kántor Lajos.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 407
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap