label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. április 14.
Jelentős támogatástól estek el Kolozsváron a civil szervezetek
Egyszerre tartja felháborítónak, diszkriminatívnak és törvénytelennek az RMDSZ Kolozs megyei szervezete a kolozsvári helyi önkormányzat illetékes igazgatóságának eljárását az iskolák, egyházak és civil szervezetek által benyújtott pályázatok felülbírálása kapcsán. A városháza oktatási, kulturális, egyházügyi, sport és civil szervezetekért felelős igazgatósága figyelmen kívül hagyva a 2005/215-ös közigazgatási törvény előírásait, a keddi városi tanácsülés elé terjesztendő határozat-tervezetekben jelentősen módosította a vissza nem térítendő pályázatokat elbíráló szakbizottság jegyzőkönybe foglalt döntéseit a jóváhagyott pályázatokra vonatkozóan. Molnos Lajos városi tanácsos szerint egyedi esettel állunk szemben, hiszen az elmúlt évek folyamán ilyenre még nem volt példa. A városi tanács RMDSZ-es frakcióvezetője, László Attila megyei elnök szintén felháborítónak tartja a történteket, hangsúlyozva: a kérdés megvitatására mára rendkívüli frakcióülést hív össze.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Manuel Chira a PNL kolozsvári polgármester-jelöltje
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kolozsvári szervezetének vezetősége Manuel Chirát, a szívkórház sebészorvosát választotta a szervezet helyi polgármesterjelöltjének. Horea Uioreanu, a PNL kolozsvári szervezetének elnöke a sajtónak elmondta, Manuel Chira „reprezentatív” jelölt a város számára, és be fog kerülni a választások második fordulójába. „Célunk a húsz százalék elérése városi szinten, ami hét-nyolc helyi tanácsosi mandátumot jelent” – mondta Uioreanu. A 46 éves Manuel Chira kijelentette, „A jóérzés politikája” lesz a kampányszlogenje. Chira 2002 óta tagja a PNL-nek.

[Napirenden] RMDSZ: Együtt az erős Székelyföldért
– Több mint 150 ezren vettek részt az RMDSZ által megszervezett előválasztásokon, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban jelöltjeink mögött 150 ezer magyar áll. Ez feljogosít bennünket arra, hogy azt mondjuk: nem egy politikai szervezet listájáról van szó, hanem az egész magyar közösség akaratát tükrözi – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton, Csíkszeredában, az RMDSZ Székelyföldi Regionális Konferenciáján. A tanácskozáson mintegy 120 polgármester, alpolgármester, valamint a Szövetség számos kormányzati és parlamenti tisztségviselője tekintette át az operatív programokkal kapcsolatos kérdéseket és a közelgő helyhatósági választások feladatait.

[Napirenden] Erdélyi magyar közművelődési számvetés
Szombaton a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében tartotta meg évi közgyűlését az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE). A rendezvényen jelentős döntések születtek: határozattá emelték azt a kezdeményezést, amelynek értelmében megreformálják az egyesület elnökségi összetételét és munkáját, a visszavonuló Kötő József elnök helyébe megválasztották Dáné Tibor Kálmánt, és április 12-ét Erdélyi Magyar Közművelődési Napnak nyilvánították, amikor majd minden évben méltó módon engednek teret a megmérettetésnek és elismerésnek a különböző hazai régiókban tevékenykedő tagok, csoportok számára. Délután a hagyományoknak megfelelően ünnepélyes külsőségek közepette kiosztották az EMKE 2008-as díjait azoknak a személyiségeknek, akik munkájukkal hozzájárultak a romániai magyar közművelődési élet megtartásához, gazdagításához. Képünkön Soó Zöld Margit látható, aki grafikusi és festőművészi érdemeiért, közösségi munkájáért részesült hivatalos elismerésben és nyíltszíni tapsban.

[Kult-Túra] Ismét Reményik-szavalóverseny
Kilencedik alkalommal rendezték meg április 12-én a Kolozsvári Református Kollégiumban a Reményik Sándor szavaló vetélkedőt, a Reményik Sándor Jótékonysági és Művelődési Egyesület és a Reményik Sándor Stúdió Art Alapítvány jóvoltából.

[Kult-Túra] VIII. Atlantisz harangoz verskedvelő diákoknak
Tófalvi Tamás harmadéves teológiai hallgató áhítata nyitotta meg az idei Atlantisz harangoz országos versmondó versenyt a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban péntek délután, az iskola imatermében. A Phoenix Könyvesház és az unitárius kollégium által nyolcadik alkalommal megszervezett versmondó vetélkedő idei tematikáját Hitélmény a költészetben címmel fogalmazták meg. A Tanügyminisztérium által is elismert versenyre az ország számos településéről érkeztek középiskolás diákok kísérőtanáraikkal együtt. Székelyudvarhely, Nagybánya, Székelykeresztúr, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Szováta, Nagyvárad, Nagyenyed és Csíkszereda különböző tanintézményei képviseltették magukat.

[Kult-Túra] Fiatal szerző a Korunk irodalmi esten
Napjainkban egyre többen próbálnak szerencsét az irodalomban, ki több, ki kevesebb sikerrel. A huszonöt éves Dunajcsik Mátyás többnyire az előbbi kategóriába tartozik, számtalan verse és novellája jelent már meg olyan neves irodalmi folyóiratokban, mint a Holmi, a Jelenkor, a Kortárs vagy az Árgus.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ami fél, azt el ne fogadd, Egészet akarj, és egészet adj!

[Kult-Túra] MAINAP
NÉVNAP: Tibor. A Tiborc rövidülése. Ez a latin Tiburtius név rövidülése. Jelentése: a Róma melletti Tibur (ma Tivoli) városból való férfi.

[Kult-Túra] Költészet Napja Kolozsváron
Gazdag kínálat várta a hét végén Kolozsváron a kultúra iránt érdeklődőket, akár azt is mondhatnánk, hogy túlkínálat volt, hiszen pénteken és szombaton is párhuzamos programokat szerveztek, így ha akadtak volna olyanok, akik kíváncsiak lettek volna a városban zajló kulturális eseményekre, kénytelen-kelletlen dönteniük kellett: mit is részesítsenek előnyben. Talán erre is figyelniük kellene a szervezőknek, ha azt szeretnék, hogy nagyobb érdeklődés övezze rendezvényeiket.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 834
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap