label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. március 04.
Péter kalandjai Mondomédiában, avagy a televízió megszelídítése
“Audiovizuális szakértelem és profizmus” Phare-programból támogatott projekt keretében készítette el az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) azokat a felméréseket, amelyek közül kettő a kiskorúak médiafogyasztására, illetve a reklámoknak a kiskorúakra gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet. Gáspárik Attila CNA-alelnök úgy véli: az eredmény drámai, a tanulmányok egyike szerint a gyerekek 79%-a naponta tévézik, a 9–14 évesek közül pedig mintegy 22%-a látott már pornó-, erotikus vagy rémfilmet. A televízió megszelídítése című, román és magyar nyelvű kiadványt a 800 000 eurós projekt részeként jelentette meg a CNA, amelyet az Oktatási Minisztériummal partnerségben ingyenesen osztanak szét az iskolák között, a kampányban pedig számítanak a pedagógusok hathatós közreműködésére. A gyerek korának nem megfelelő műsorok megtekintésének következményeivel foglalkozó segédanyag az elemi iskolában tanítók munkáját hivatott megkönnyíteni.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Eltörölné a vízumkényszert Hillary Clinton
Megválasztása esetén eltörölné a vízumkötelezettséget a román, lengyel és bolgár állampolgárok számára Hillary Clinton. A lengyelországi közszolgálati rádió szerint az Egyesült Államok elnöki tisztségére pályázó demokrata jelölt támogatja a vízumkényszer eltörlését kelet- és közép-európai szövetségesei számára, és a többi európai uniós tagállamokkal azonos bánásmódban részesítené ezeket. Barack Obama, Clinton demokrata párti riválisa korábban már elkötelezte magát a vízumkényszer eltörlésére.

[Napirenden] Elutasító szavazás Gozsdu-ügyben
A képviselőházhoz hasonlóan a szenátus is tegnap elutasította azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely ratifikálta volna a Román–Magyar Gozsdu Közalapítvány létrehozására vonatkozó román és magyar államközi egyezményt. A jogszabályt csak 89 honatya támogatta, ketten pedig tartózkodtak. A plenáris vita során Adrian Păunescu, a művelődési szakbizottság elnöke úgy vélekedett, ezzel a döntéssel, “igazságtétel történt”.

[Napirenden] Felülbírálható a CNSAS valamennyi döntése?
Sem a Nemzeti Liberális Párt (PNL), sem az RMDSZ és sem a civil szervezetek nem értenek egyet azzal, hogy a Szekuritáté Irattárát Tanulmányozó Bizottság (CNSAS) valamennyi döntése felülbírálható legyen. Jelenleg ezt írja elő a kormány által várhatóan hamarosan elfogadandó törvénytervezet.

[Napirenden] Ma döntenek a választási törvényről
Ma tárgyalja a képviselőház az egyéni választókerületes választási rendszer bevezetéséről szóló törvénytervezetet, a jogszabályt 12,30 körül bocsátanák szavazás alá. A képviselőház titkára, Ioan Munteanu szociáldemokrata párti politikus szerint a rendelkezésre álló idő elegendő arra, hogy megvitassák a tervezetet, és eljussanak annak elfogadásához is. Ezért törölték a törvény vita alá bocsátását a tegnap délutáni napirendről.

[Napirenden] Helyhatósági választások május 25-én?
Május 25-én szerveznék a helyhatósági választások első fordulóját. Liberális források szerint a párt tegnapi ülésén döntöttek az önkormányzati választások időpontjáról, végső döntést a kormány hoz majd. Călin Popescu Tăriceanu kormányfő a kérdésben csupán annyit nyilatkozott, hogy a helyhatósági választásokat valószínűleg május végén vagy június elején fogják megtartani.

[Napirenden] Putyin marad az igazi “cár”
Az oroszok tét nélkül szavaztak az “új cárra”, akit valójában Vlagyimir Putyin irányít majd a háttérből – ez az általános vélemény tükröződik a hétfői román lapok kommentárjaiban.

[Napirenden] Együttműködésre készül az új igazságügyi miniszter
Cătălin Marian Predoiu igazságügyi miniszter tegnap délelőtt átvette hivatalát, miután már pénteken este letette az esküt a Cotroceni Palotában. Traian Băsescu államfő egyrészt támogatásáról biztosította a fiatal, pártsemleges minisztert, másrészt arra figyelmeztette, hogy az Európai Bizottság júniusra várható igazságügyi jelentése Romániáról megnehezíti a feladatát, annak ellenére, hogy az államfő szerint nem áll fenn a védzáradék alkalmazásának a veszélye.

[Napirenden] Szerdán két órára ismét leállnak a vonatok
Újabb sztrájk bénítja meg a romániai vasúti közlekedést, miután a kormány képviselői és a szakszervezetek nem tudtak megállapodni a béremelésekről. A vasutasok 18 százalékos emelést kértek, ennek teljesítése elől határozottan elzárkózott a kormány.

[Kult-Túra] Pályázati felhívás alkotói ösztöndíj elnyerésére

[Kult-Túra] Országos bemutató a Magyar Operában
A kolozsvári Magyar Opera társulata – a kortárs magyar operák bemutatóinak sorozatát folytatva március 6-án csütörtökön este fél 7 órai kezdettel bemutatja Gyöngyösi Levente budapesti zeneszerző A gólyakalifa című kétfelvonásos operáját, amelynek ősbemutatóját a Budapesti Operaházban tartották 2005. május 28-án. Az opera szövegét Babits Mihály azonos című regénye nyomán Balla Zsófia írta. Az operacselekmény eszmei tartalma a babitsi eszmei mondanivaló újrafogalmazása. Balla Zsófia és Gyöngyösi Levente egyaránt lelki utazásra invitál, önvizsgálatra és önmagunk megismerésére ösztönöz. A két síkon futó cselekmény (valóság és álom) érdekes zenei és színpadi megoldásokat kínál, a közönséget együttgondolkodásra készteti a szerzőkkel és a rendezővel. A jelenetek gyors, filmszerű pergésének ritmusa fokozottabb figyelmet igényel, mintegy bekapcsolva a nézőt a cselekménybe.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 783
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap