label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. március 31.
Tanácsosjelölteket rangsoroltak a városi és megyei RMDSZ-küldöttek
Boros János alpolgármester, Mátis Jenő megyei tanácsos és Máté András parlamenti képviselő közül az utóbbi fölényesen győzött a megyei tanácselnökjelöltségért szervezett megmérettetésen. Máté különben csakis a kampány kedvéért vállalta el a megbízatást, neve nem szerepel a megyei tanácsosjelöltek között. Ami a megyei listát illeti, a küldöttek a szerencsére bízták a listavezető kilétének eldöntését, ugyanis mind Vákár István, mind Sztranyiczki Szilárd egyformán 138 szavazatot kapott. Az egyik megyei tanácsosjelölt, ifj. Deák Ferenc a vasárnapi küldöttgyűlés alkalmával bejelentette: visszalép a jelöléstől, és a megyei szervezetben betöltött alelnöki tisztségéről is lemond. Döntését azzal indokolta: ő eredetileg a közösségért dolgozó csapatba szeretett volna kerülni, de a megyei szervezet „befolyásos emberei” nem ezt akarták. A városi tanácsosi lista élére „hivatalból” László Attila megyei elnök, kolozsvári polgármesterjelölt került.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Nato-csúcs: senki nem fog unatkozni
Míg a hivatalban lévő felelős emberek a világ nagy dolgait próbálják megoldani a konferenciateremben, a házastársak sem unatkoznak majd a Bukarestben tartandó NATO-csúcstalálkozó idején. Sőt, ők még hangulatosabb időtöltésre számíthatnak, mint hitvesük. Például személyesen Maia Morgenstern színésznő mutatja majd be nekik – dióhéjban – az országot. Igaz, ez mindössze rövid találkozó lesz egy reggeli kávézás keretében, mégis programjuk egyik legérdekesebb pontjának tekintik.

[Napirenden] Évi közgyűlést tartott az EME
Szombaton, a hagyományokhoz híven, a Protestáns Teológiai Intézet dísztermében tartotta meg évi közgyűlését az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME). Ezen, többek között, ismételten elhangzott: alaptalanok azok az aggályok, amelyek a tavaly, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) külföldi területi bizottságaként megalapított Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) kapcsán merültek fel, mert az nem osztja meg, inkább kiegészíti a romániai magyar tudományos életet, mindkét intézményt közös célok vezérlik. A közgyűlésen megjelent anyaországi vendégek is megerősítették, hogy az EME a továbbiakban is élvezi az MTA anyagi és erkölcsi támogatását. Az EME 2007-es tevékenységének mérlege tudományos szempontból biztató, de elkobzott javainak visszaszerzésében nem történt lényeges előrelépés.

[Napirenden] Előrehoznák a nyugdíjemelést
Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyi miniszter szombaton Suceaván kijelentette, fennáll az a lehetőség, hogy a 2009. január elsejére tervezett nyugdíjemelést a költségvetési források függvényében előrehozzák.

[Kult-Túra] Országos nyelv- és beszédművelő verseny
A kolozsvári Apáczai Csere János Gimnázium adott otthont a XIII. alkalommal megrendezett Aranka György Nyelv- és Beszédművelő versenynek március 28–30 között. A vetélkedő három versenyformában zajlott: édes anyanyelvünk, szép magyar beszéd, valamint versben bujdosó. Az írásbeli és szóbeli megmérettetésen 9 megyéből 83 diák vett részt. A résztvevőket a vetélkedő mellett színes programok várták: a tanárok számára pénteken szakmai előadást tartott Benkes Zsuzsa budapesti főiskolai tanár és Petőfi S. János olaszországi professzor, a diákokat pedig színházi előadás és a Passamezzo együttes reneszánsz műsora és táncháza szórakoztatta. A szombat délutáni tartalmas kiértékelés után vasárnap délelőtt osztották ki a díjakat.

[Kult-Túra] Mesés délelőtt a Báthoryban
Mátyás, az igazságos címmel hirdették meg idén Kolozsváron, a Báthory István Elméleti Líceumban a hagyományos népmesemondó versenyt, amelyet március 29-én, Mátyás királlyá koronázásnak évfordulóján szerveztek meg. Összesen mintegy 90 meseszerető kisdiák mérkőzött meg, szebbnél szebb népmesékben elevenítve fel a magyarság egyik legnagyobb uralkodójának legendás alakját. A rendezvény társszervezője, a Napsugár képviseletében Müller Katalin képszerkesztő vezette a zsűrit, amely ezúttal is nagyon nehéz helyzetben volt, míg a lelkes és csillogó szemű kis mesélők közül kiválasztotta a legjobbakat. A város többi iskolája mellet több vidéki tanintézmény is képviseltette magát. Az ünneplőbe vagy épp népviseletbe öltöztetett gyermekek a versenyhez illő komolysággal adták elő a meséket, miközben szülők, nagyszülők, testvérek szurkoltak értük.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Gyilkosságot elkövetni hiba. Az ember ne csináljon semmi olyasmit, amiről nem cseveghet vacsora után.

[Kult-Túra] MAINAP
NÉVNAP: Árpád. Régi magyar személynév, az árpa szó -d kicsinyítőképzős származéka. Árpád fejedelem tiszteletére újították fel a 19. században.

[Vélemény] Játszma
Ismerik az aforizmát: a játékot megnyerni nem lehet, döntetlent elérni nem lehet, a játékból kiszállni nem lehet. Valahogy ez a helyzet az önmagát az RMDSZ alternatívájaként meghatározó Magyar Polgári Párt és a monopolhelyzetét feladni kényszerülő szövetség közt egyre nyilvánvalóbbá, kézzelfoghatóbbá váló versengésben is.

[Körkép] Purim 5768
A Purim 5768. ünnepségére ezúttal a Tisztek Háza nagytermében került sor. (Eddig a Bölcsészkar dísztermében tartották a rendezvényt, most azonban 2500 lejt kértek a terem használatáért, amelyet a közösség nem tudott megfizetni.) Közreműködött a Talmud Tora kórusa Halmos Katalin karmester vezényletével. Az ünnepségen humoros jeleneteket is bemutattak, és többek között magyar operettekből is előadtak részleteket.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 761
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap