label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. március 28.
Még csak álom a tordaszentlászlói ipari park
A Nokia megtelepedése óta a befektetők sorban állnak a telkekért a Kolozs Megyei Tanácsnál, amely újabb, ipari célra használható területek után kutat. Így merült fel Tordaszentlászló is, mint lehetőség, a hírre azonban egyesek túl hamar ráharaptak, hiszen egyelőre még csak elméletileg jött szóba a község, amelyet jelenleg sokkal inkább foglalkoztat a helyi utak állapota. Az útlezárásos tiltakozás után a Bechtel és az Útigazgatóság között megszületett egyezség nem a várt eredményt hozta, így nem kizárt, hogy előbb-utóbb újabb hasonló tiltakozásokra kerülhet sor. Másfelől, a 200 hektárosra elképzelt ipari parkról csak azt követően lehet a gyakorlatban is beszélni, ha a Bechtel befejezte az Aranyosgyéres és Gyalu közötti autópálya-szakasz építését. Ezt ugyan 2008-ra ütemezték be, viszont a határidő betartása könnyen csúszhat, ha figyelembe vesszük azt, hogy a nyomvonalon egyes telkeket még a mai napig sem sajátítottak ki.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Amerikai vadászgépek és katonák Kolozs megyében
Hat darab F15-ös típusú amerikai vadászgép és több száz amerikai katona érkezett az aranyosgyéresi légi támaszpontra, hogy szavatolják a Bukarestben zajló Észak Atlanti Szövetség (NATO) csúcsértekezlet biztonságát.

[Napirenden] Törölt járatok az Otopeni repülőtéren
Az április 2. és 4. között tartandó NATO-csúcstalálkozó idején az Otopeni (Henri Coandă) repülőtéren a rendes körülmények között működő napi mintegy 100 repülőjáratból 15–20-at fognak törölni. A légi kikötőt működtető illetékesek közölték: eddig többek között a Delta Air Lines, a Czech Airlines, a Cimber Air és a Sky Europe jelezte, hogy az említett időszakban nem indít bizonyos járatokat.

[Napirenden] Patriciu még nem döntött
– Még nem döntöttem el, hogy mely politikai pártokat támogatok anyagilag a választási kampány alatt – jelentette ki tegnap Kolozsváron Dinu Patriciu. Az üzletember szerint ez személyes ügy, és egyelőre döntésképtelen.

[Napirenden] Macovei ANI-ját Macovei vezeti
A Monica Macovei volt igazságügyi miniszter mandátuma alatt kitalált, a magas rangú állami vezetők, magisztrátusok vagyonára és tisztségbeli összeférhetetlenségének ellenőrzésére hivatott Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) elnöke Cătălin Alexandru Macovei lesz, akit 11 támogató szavazattal és két tartózkodás mellett választottak meg tegnap az intézmény élére.

[Napirenden] Vállalkozó szellemű megyei tanácsra van szükség
Sajtómegbeszélést tartott tegnap néhány Kolozs megyei RMDSZ-es tanácsosjelölt: Mátis Jenő, Vigh Ferenc és Váncsa Pál. Vákár István hivatalbeli elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a találkozón, ezért Mátis Jenő tolmácsolta a jó hírt, miszerint a Mezőgazdasági és Halászati Kifizetési Ügynökség Kolozs megyei szervezetéhez beérkezett a Kalotaszentkirály község által benyújtott pályázat, amelynek sikeres elbírálása esetén a község 2,5 millió eurót kaphat helyi fejlesztésekre.

[Napirenden] Tőkés András Maros megyei tanácselnök-jelölt
Tőkés Andrást jelölte tegnap a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei szervezete megyei tanácselnök-jelöltnek. Kelemen Ferenc, a helyi szervezet képviselője a sajtónak elmondta: függetlenül attól, hogy az RMDSZ részéről megkeresés érkezik-e vagy sem egy esetleges saját jelölt támogatására, Tőkés András minden körülmények közepette fenntartja a jelölését. Az MPP ugyanakkor Donáth Adél közgazdászt és Berekméri Sándor agronómust javasolta megyei tanácsos-jelölteknek; a többi jelöltről az elkövetkezőkben döntenek.

[Napirenden] Megalakult az MPP kolozsvári szervezete
Lapzártakor még tartott a Magyar Polgári Párt (MPP) kolozsvári szervezetének ülése. Az MPP kolozsvári szervezetének megalakulása felől egyhangúlag döntöttek a tegnapi alakuló ülésen jelenlévők. Eddig a szervezetbe 22-en léptek be, közülük az ülésen mintegy 17-en vettek részt. A Kolozs megyei Kezdeményező Csoport javaslatára Gergely Balázs régészt választották meg a kolozsvári szervezet elnökévé, alelnök Kosztin Ildikó teológiai tanár, elnökségi tag Szász Csaba egyetemi tanár, míg megyei küldött Juhász Péter lett. Ugyanakkor elhatározták, hogy inditanak jelölteket Kolozsvár a helyhatósági választásokon, de nem az RMDSZ listáján. Az eseménynek eredetileg a Szent Mihály Római Katolikus Egyházközség Nőszövetségének tanácstermében kellett volna sorra kerülnie, ám – a szervezők elmondása szerint – ez azonban meghiúsult, mivel Kovács Sándor kanonok főesperes „mondvacsinált okokra” hivatkozva utolsó pillanatban visszavonta az engedélyét, ezért a gyűlést az unitárius egyházközség gyülekezeti termében kellett megtartani. (P. A. M.)

[Kult-Túra] Ajándékplakátok a Gianni Schicchin
Az évad utolsó Gianni Schicchi előadására kerül sor hétfőn, március 31-ÉN ESTE 8 ÓRAKOR a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Az október 29-én bemutatott operaelőadás rendkívüli sikernek örvend mind a nézők, mind a színházi szakma körében, március 25-én nagy sikerrel vendégszerepelt a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Silviu Purcărete rendezte operaelőadás különlegessége, hogy két szerep kivételével a kolozsvári magyar színház színészei éneklik el Puccini művét. A zenei kíséretet Incze G. Katalin karmester vezénylésével a Kolozsvári Magyar Opera zenészei biztosítják.

[Kult-Túra] Közeledik a Kávézók tavasza
Első alkalommal rendezi meg Kolozsváron április 1–21. között a Francia Kulturális Központ a Kávézók tavasza elnevezésű rendezvénysorozatot, amely koncerteket, színházi előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat, társasjátékokat, tematikus összejövetelek keretében viták lebonyolítását stb. foglalja magába. A nonkonformista jellegű kulturális események színhelye tizenhárom kávézó és bár lesz a kincses városban.

[Kult-Túra] Ismerjük meg a buddhizmust
Buddhizmus ma címmel tartott előadást dr. Klaus Kalteabrunner osztrák pszichiáter-szakorvos és buddhista tanító, Pengő Zoltán tolmácsolásával.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 534
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap