label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. március 21.
Egyre nagyobb kárt okoznak az intelligens bűnözők
A számítástechnika fejlődésével egyre nagyobb az „intelligens bűnözők” száma Romániában is, akik erőszak nélkül, a számítógép előtt kattintgatva kasszíroznak be őket meg nem illető pénzösszegeket. A kolozsvári szervezett bűnözés és terrorizmus felszámolásával foglalkozó rendőrségi ügyosztály beszámolója szerint a napokban sikerült felgöngyölíteni egy olyan bűnszövetkezetet, amely több erdélyi városban (Zilahon, Szilágysomlyón, Kolozsvárott és Szatmérnémetiben) működött, és amely külföldi személyek bankkártya számának felhasználásával számos amerikai, német és angol bankot károsított meg. Az intelligens bűnözők lebuktatásához „intelligens rendőrökre” is szükség volt: a nagyfokú nemzetközi együttműködésnek köszönhető, hogy a hálózat romániai részét sikerült felszámolni. Az akcióban részt vett a szervezett bűnözés és terrorizmus felszámolásával foglalkozó rendőrségi ügyosztály, a határrendőrség, a román hírszerző szolgálat, de még az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Magyarul is hívható a 112-es
A Távközlési és Informatikai Minisztérium kezdeményezésére a kormány március 19-én, szerdán elfogadta az Egységes Hívószám Országos Rendszerének működéséről szóló sürgősségi kormányrendeletet. „Ettől az évtől kezdődően öt évre megoldódott a 112-es Egységes Hívószám Országos Rendszerének finanszírozása: az évi 38 millió lejes költséget az állami költségvetésből biztosítjuk” – tájékoztatott Borbély Károly miniszter. A dokumentum a sürgősségi számot hívók földrajzi helyének meghatározását lehetővé tevő intézkedéseket is tartalmazza, függetlenül attól, hogy mobil vagy vezetékes hálózatról érkezik a hívás. A rendelet előírja, hogy a hamis hívás kihágásnak számít, és 500-tól 1000 lejig terjedő pénzbírsággal jár.

[Napirenden] Zöld-piros zászló Kolozsvárnak?
„Eredeti” ötlettel rukkolt ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Remus Lăpuşan szociál-demokrata városi tanácsos, a párt kolozsvári elnöke, aki szerint a város megérdemli, hogy külön zászlója legyen, amelyet a polgármesteri hivatal, valamint más, helyi érdekeltségű közintézmények homlokzatára függesztenének ki. Ugyanakkor ötletbörzét kellene rendezni a zászló színeinek megállapítása érdekében.

[Napirenden] Boros lemondását kérik a szociáldemokraták
A Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári szervezete elégedetlen Boros János tevékenységével. A politikai alakulat az RMDSZ-es tisztségviselő által a városi földosztó bizottságban kifejtett tevékenységét kifogásolja. Remus Lăpuşan, a városi szervezet elnöke a Szabadság kérdésére elmondta: szerintük Boros, aki a testület elnöke, nem végezte megfelelően tevékenységét, nagyon sok az elégedetlen polgár.

[Napirenden] Megalakult az MPP tordaszentlászlói szervezete
Megalakult a Magyar Polgári Párt (MPP) tordaszentlászlói szervezete – tájékoztatott Bárdos Csaba, aki az elnöki teendőket látja el. A magyarfenesi Bárdost két alelnök segíti a szervezésben: László Kőműves Béla Tordaszenlászlóról és Boros János Magyarlétáról.

[Napirenden] Markó: Együtt kell kialakítani a közös erdélyi identitást
Politikai és kulturális tétek címmel tartott Markó Béla, az RMDSZ elnöke előadást az erdélyi magyar kisebbség helyzetéről szerda este a Párizsi Magyar Intézetben (PMI). Markó Béla a párizsi Keleti Nyelvek és Civilizációk Intézete (INALCO) magyar tanszékének és a PMI-nek a közös kezdeményezésére létrejött Forgó Tanszék nevű programsorozat előadójaként kapott meghívást a francia fővárosba.

[Napirenden] Tőkés a NATO-tagországok segítségét kéri autonómiaügyben
A Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) a bukaresti NATO-csúcs alkalmából a tagországokhoz fordul azzal, tegyék biztonságpolitikai megfontolás tárgyává a békés, demokratikus autonómiatörekvések támogatását – közölte a határon túli magyar szervezeteket tömörítő szervezet szerdán megválasztott elnöke.

[Napirenden] Megállapodás a hatóságok és a Bechtel között
A Bechtel megállapodásra jutott a Kolozs megyei hatóságokkal, így több olyan intézkedést rögzítenek írásos együttműködési megállapodásban, ami javíthat az észak-erdélyi autópálya építése által kedvezőtlenül érintett települések lakóinak helyzetén. A Kolozs megyei prefektúra által szorgalmazott megállapodást várhatóan hétfőn írja alá az összes érintett intézmény, beleértve az amerikai vállalatot is.

[Kult-Túra] Búcsú Gergely István szobrászművésztől
Az Avas hegy lábánál hópelyhek pilinkélnek és rátelepednek egy-egy pillanatra Bod Péter és Végh Antal szoborarcára a csernátoni múzeum parkjában, majd elolvadnak, s könnycseppként gördülnek alá. Sírnak a szobraink. Székesfehérvárról kaptuk a döbbenetes szomorú hírt, hogy elköltözött a jobbik világba, a mennyek országába, a Kolozsváron élt, de a háromszékiek által is számontartott, megbecsült és szeretett szobrászművész.

[Kult-Túra] Balló Áron-ösztöndíj
Balló Áron Újságírói Ösztöndíjat hirdetett meg egyszeri alkalommal az Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Egyesülete (MIDAS), a kolozsvári Szabadság 2006-ban tragikus körülmények között elhunyt főszerkesztője tiszteletére. Az ösztöndíjra sikeresen pályázó újságíró 2008 szeptembere és decembere között legalább két hónapot tölt el valamely MIDAS-tag újság szerkesztőségében.

[Kult-Túra] Izraeli képzőművésznők munkái Kolozsváron
Femina 2008 címmel nyílt tegnap kiállítás a Művészeti Múzeumban 13 izraeli képzőművésznő munkáiból. A tárlat által bepillantást nyerünk Izrael képzőművészeti életébe, figyelemre méltó képzőművészek munkáin keresztül, akik alkotásaikkal egyben Izrael megalakulásának 60. évfordulóját is ünneplik. A kiállítás számot tarthat a nagyközönség és a szakma érdeklődésére egyaránt.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 529
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap