label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. december 12.
Kolozs megyébe is került dioxinnal szennyezett disznóhús
A héten újabb rémhír járta be a világot: Írországból dioxinnal fertőzött sertéshúst exportáltak 21 országba – ezekből 12 EU-tagállam. Japánba, Oroszországba, Kínába, az Egyesült Államokba is jutott az ír disznóhúsból. A dublini kormány szombaton elrendelte az Írországból származó hústermékek exportjának leállítását. Néhány nap múlva azonban az ír mezőgazdasági minisztérium ismét engedélyezte a sertéshúsból készített termékek forgalmazását, amennyiben igazolható, hogy a hús nem a szennyezett takarmánnyal etetett állatoktól származik. Nagy Imre, a Kolozs Megyei Állategészségügyi Igazgatóság aligazgatójának értesülései szerint Romániába 130 tonna disznóhús érkezett Írországból, ebből 40 tonna Kolozs megyébe. Az üzletekben még el nem adott húsmennyiséget lefoglalták, és külföldön vizsgálják meg, mivel – tudomása szerint – Romániában nincs olyan szaklaboratórium, ahol az ilyen típusú fertőzöttséget ki lehet mutatni.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Korlátozva a családok EU-n belüli szabad mozgási joga
Nem biztosítják kielégítően az európai uniós tagállamok a polgárok és családok unión belüli szabad mozgási és letelepedési jogát – állapította meg az érintett EU-jogszabály teljesítéséről szerdán kiadott értékelésében az Európai Bizottság.

[Napirenden] Az európai oktatás részévé kell tenni a krisztusi szeretetet
Hivatalosan az európai oktatás alapértékévé kellene tenni a krisztusi szeretetet, mert jelenleg kevés a tolerancia és kevés a társadalmi párbeszéd az Európai Unióban – javasolta Tőkés László püspök, EP-képviselő az Európai Parlament brüsszeli épületében Kereszténység és Európa címmel tartott konferencián.

[Napirenden] Tizenkét nyelven szólt a karácsonyi ének New Yorkban
Több nyelven is elénekelték a Jingle Bells című karácsonyi dalt New York egyik legvegyesebb etnikai összetételű városrészében a karácsonyfa fényeinek meggyújtásakor. Az Eriksen fordító cég „manói” legalább tizenkét nyelven szólaltatták meg a dalt Brooklyn bevásárló központjában, ahol egy 12 méter magas balzsamfenyő áll.

[Napirenden] Merényletre készülőket vettek őrizetbe Brüsszelben
Tizennégy, az al-Kaida nemzetközi iszlám militáns szervezethez köthető embert vett őrizetbe a belga rendőrség. Egyikük a rendőrség szerint öngyilkos merényletet akart elkövetni, azt azonban nem tudják, mi lett volna a merénylők célpontja – írja a BBC John Delmulle belga államügyészre hivatkozva. A letartóztatásra nem sokkal az uniós tagországok kétnapos állam- és kormányfői találkozója előtt került sor. Delmulle szerint elképzelhető, hogy az öngyilkos merényletet Pakisztánban vagy Afganisztánban készültek végrehajtani, de nem lehet kizárni azt sem, hogy Belgiumban vagy Európában robbantottak volna.

[Napirenden] Káoszt okozott a környezet-védelmi adó módosítása
Teljes káoszt okozott a használt autók forgalomba íratása után felszámolt környezetvédelmi adó kifizetése, miután a kormány hibásan tette közzé erre vonatkozó legutóbbi rendeletét.

[Napirenden] ET-bírálat Romániának a kínzások miatt
Az Európa Tanács kínzás elleni bizottsága élesen bírálta egy jelentésében a romániai pszichiátriai intézetekben uralkodó állapotokat.

[Napirenden] Vádat emeltek Virgil Pop (PNL) ellen
Vádat emeltek a frissen mandátumot szerzett Virgil Pop, Kolozs megyei parlamenti képviselő ellen, aki annak ellenére nyerte el a törvényhozói széket jelentő szavazatokat, hogy a választások ideje alatt is már előzetes letartóztatásban volt.

[Napirenden] Elhúzódó koalíciós tárgyalások
Továbbra sincs egyezség a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Demokrata Liberális Párt (PD-L) között a kormányzás feltételeiről. Hivatalosan mindkét fél azt mondja, hogy a tárgyalásokkal haladnak, de több jel árulkodik arról, hogy a kisebbségi kormányzás lehetősége sem zárható ki. A nagykoalíció leendő tagjai tegnap szakértői szinten is egyeztettek a közös kormányprogram véglegesítésről, ugyanakkor a minisztériumi posztok leosztása se történt még meg, mint ahogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása is vitás kérdés maradt. Arról is jelentek meg információk, hogy a demokraták a B terv előkészítésén is fáradoznak, ha a PSD-vel való tárgyalások esetleg kudarccal végződnek.

[Kult-Túra] Gondolatok Botiş Teodor kiállításán
IX. Pius pápa a Quanta cura enciquikájában nyilvánosan is elítélte a l’art pour l’art eszméjét, nagyképű hazugságnak bélyegezve. John Ruskin, angol művészeti írónak, szociológusnak nagy része volt az iparművészet megszületésében. Vallotta, hogy a művészethez joga van minden embernek, az élet és a művészet szervesen kapcsolódik egybe. Amit John Ruskin hirdetett, azt Williams Morres törekedett valósággá változtatni. Ennek stílusát és forrását szükségszerűen a népművészet feltárásában találhatta meg.

[Kult-Túra] Kettős könyvbemutató a bölcsészkaron
Egyfajta művészetközi kitekintésként is meghatározható Visky András A különbözőség vidékén című, a Vigilia Kiadónál 2007-ben megjelent esszékötete –, derült ki azon a könyvbemutatón, amelyre a hét elején került sor a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Brassai termében. A Láthatatlan Kollégium által szervezett rendezvényen egy újonnan megjelent kötettel is megismerkedhettünk, Visky András Gyáva embert szeretsz című könyve a Jelenkor Kiadó gondozásában jelent meg. A rendezvényen Zsigmond Adél beszélgetett a szerzővel, illetve a Jelenkor Kiadó marketing-igazgatójával és szerkesztőjével, Koszta Gabriellával.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 424
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap