label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. november 04.
Közel húsz százalékkal csökkentek az ingatlanárak
Az Amerikai Egyesült Államokból elindult ingatlanpiaci válság Romániát sem kerülhette el, amit tetőz a szintén Nyugatról érkezett nemzetközi pénzügyi válság. Az országban 2008 első félévében 902 millió eurónyi ingatlanberuházást valósítottak meg, ami 43%-kal kevesebb az előző esztendő hasonló időszakához viszonyítva. Az ingatlanpiaci profit is látványosan csökkent: 2000–2004 között az évi nyereségarány elérte a 200–300%-ot, de mostanra már 20–30%-osra „csendesedett”. Kolozsvár ingatlanárai az elmúlt években a budapestiek fölé tornázták magukat, most ennek a folyamatnak a normalizálódását éljük át. Fontos változás, hogy az ingatlanpiac fejlődése nem kimondottan a luxus lakóházak kategóriájában folytatódik, hanem inkább az ipar felé orientálódott, főleg Kolozsváron, Temesváron, Konstancán, Galacon, Krajován és Jászvásáron.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] HÁTTÉR
Ismét eltérő módon értelmezik vezető politikusaink az alkotmány előírásait. Ezúttal a következő miniszterelnök megnevezése tekintetében mutatkoznak nézeteltérések, ami máris előrevetíti a választások utáni kormányalakítás nehézségeit. A fő tét: az államfő mily mértékben szólhat bele abba, hogy ki vezeti a következő négy évben az országot a Victoria-palotából.

[Napirenden] Szamosújvári választási zavargások
Horea Uioreanu Kolozs megyei liberális képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján elpanaszolta: hét végén a szamosújvári polgármester, Ionel-Ovidiu Giurgean-Drăgan demokrata-liberális polgármester megakadályozta, hogy az Uioreannal szerződést kötött reklámcég elhelyezze a képviselőt népszerűsítő választási plakátokat.

[Napirenden] Román szavazatokra is számítanak
Október 10–31. között végzett közvélemény-kutatás adatait ismertette tegnap Máté András Levente, aki a megye 10. választókörzetében méretkezik meg új képviselői mandátumért. Az illető választókerület Bánffyhunyad városát, valamint Kalotaszeg községeit, falvait foglalja magába.

[Napirenden] Busszal járja be Erdélyt az RMDSZ kampánystábja
Az RMDSZ tervei között szerepel, hogy közvitát kezdeményezzenek a választói korhatár 18-ról 16 éves korra való módosítását illetően, továbbá el szeretnék érni, hogy a fiatalok már 20 évesen jelöltethessék magukat az önkormányzati választásokon. Annak ellenére ugyanis, hogy az elmúlt időszakban Székelyföldön több fiatal vállalt közéleti szerepet, a törvény nem teszi lehetővé, hogy ez a korosztály részt vegyen a fontos döntések hozatalában – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Szavazni Menő kampány bemutatása kapcsán, az elkövetkező hetek folyamán egész Erdélyt bejáró buszban szervezett sajtótájékoztatón. A busz ma indult útjára Kolozsvárról, és ugyanide érkezik vissza a választásokat megelőző napon, november 29-én, a közel egy hónapos időszak alatt a kampánykaravánban résztvevő fiatalok 12 megye több települését látogatják meg.

[Napirenden] Sztrájkok időszaka következik?
November előreláthatóan a szakszervezeti megmozdulások hónapja lesz a tanügy, az egészségügy és a közigazgatás vonatkozásában. Tegnap egynapos figyelmeztető sztrájkot tartott a Spiru Haret tanügyi szakszervezet, amely országos szinten 75 000 taggal rendelkezik. Ez azt jelentette, hogy habár Kolozs megyében 2000 tagot számlálnak, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség szóvivője, Anca Radu szerint mindössze 572 pedagógus vett részt a figyelmeztető sztrájkban.

[Kult-Túra] A havasi kürt üzenete
Különleges hangulatban tölthették a vasárnap estét mindazok, akik Lorenz Schwarz és barátja, Ernst Bänninger hagyományőrző műsorán vettek részt a kolozsvári Néprajzi Múzeumban. A havasi kürt szava elröpítette a jelenlévőket a távoli sváci Alpok magasába, ahol friss a levegő, zöld a fű, a kockás nadrágos, fekete kalapos svájciak pedig jodlizással töltik szabadidejüket.

[Kult-Túra] Pályázati felhívás
A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali tagozatán a 2009/2010-es tanév tavaszi szemeszterében.

[Kult-Túra] Anyám új pasija
Henry (Colin Hanks), a fiatal titkos ügynök három év távollét után tér vissza szülővárosába, Shreveportba. Vele tart menyasszonya (Selma Blair) is, aki ugyancsak az FBI-nak dolgozik. Henry megdöbbenve látja, hogy édesanyja, Marty (Meg Ryan) az elmúlt három év alatt teljesen megváltozott: lefogyott, és korával össze nem egyeztethető, kicsapongó életet él. Egy nappal a hazatérés után megismerkednek Tommyval (Antonio Banderas), egy üzleti tanácsadóval, akibe Marty első látásra beleszeret. Később derül ki azonban, hogy a sármos latin szerető nemzetközileg körözött műkincstolvaj, és azért tartózkodik a kisvárosban, hogy ellopja Bernini egyik híres műalkotását. Az FBI Henry-t bízza meg Marty és újdonsült szeretőjének megfigyelésével. A fiatal ügynökben összecsap édesanyja iránti szeretete és szakmai elkötelezettsége.

[Kult-Túra] Szín-Feszt mustra
„Shakespeare-t levesszürcsölés közben kell mondani a gyerekeknek” – idézi Marxot Roger Planchon a vele készült dokumentumfilmben. Ez a mondat nem csupán frappáns megfogalmazás, hanem benne foglaltatik a rendező, színész, író hitvallása, színházhoz, közönséghez való viszonya.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 479
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap