label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. november 11.
Felértékelik és eladják a visszaszolgáltatott házak udvarait
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal tegnapi döntése értelmében, a lehető legrövidebb időn belül felértékeltetik és eladják a jelen pillanatban a helyhatóság tulajdonában lévő udvarokat – tudtuk meg László Attila alpolgármestertől. Mint ismeretes, a parlament által 1995-ben elfogadott 112-es lakástörvény alapján egyrészt visszaszolgáltattak ingatlanokat, másrészt megvásárolhatták az addig bérelt lakásokat, de a jogszabályok értelmében a hajdani bérházak udvarai továbbra is a helyhatóságok tulajdonában maradtak. Amint arról lapunk hasábjain több alkalommal beszámoltunk: az elmúlt években számos belvárosi lakosnak jelentett gondot a közös udvar használata. Problémák merültek fel a bérleti díj kiszámolásánál, nézeteltérések adódtak a területek kihasználásában, és amennyiben a lakástulajdonosok nem találtak megoldást a hivatalnál, pereskedni kényszerültek. A városháza mostani döntése nem jelenti azonban a vitás helyzetek megszűnését.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az ortodoxok az örményeket hibáztatják
Az örmény ortodox szerzetesek a felelősek a jeruzsálemi Szent Sír-bazilikában kitört verekedés miatt – nyilatkozott hétfőn III. Theofilosz, a görög ortodox egyház szentföldi pátriárkája hétfőn egy görög tévéadónak.

[Napirenden] Robbantások Irakban, több mint 30 halott
Legkevesebb 28 halottja és több mint hatvan sebesültje volt két pokolgépes merényletnek, amelyet hétfőn követtek el Bagdadban egyazon helyszínen, s történt még egy öngyilkos merénylet az ország északi részén is, ahol egy kamaszlány robbantotta fel magát, kioltva négy ember életét.

[Napirenden] KORTESHIRADÓ
Csoma Botond RMDSZ-es képviselőjelölt önkéntesek társaságában hétvégén a Tóközben, Pata utcában keresték fel a kolozsvári választókat. Ajtóról ajtóra járva, elbeszélgettek az emberekkel. Mindenütt pozitív fogadtatásban részesültek: az emberek döntő többsége azt mondta, elmegy szavazni. Ugyanakkor arról biztosították a jelölteket, hogy a más választókerületben lakó rokonaikat és barátaikat is arra buzdítják: az RMDSZ jelöltjeit támogassák a választásokon. Mivel nagyon sokan az új választási törvény felől érdeklődtek, az RMDSZ stábja részletesen elmagyarázta a törvény főbb elemeit.

[Napirenden] A külföldi magyarokat célozzák meg
Ázsia, Afrika, Ausztrália, Észak- és Dél-Amerika választókörzete jutott annak a két RMDSZ-es képviselőjelöltnek, aki tegnap bemutatkozott a sajtónak. Kötő Józsefről, az RMDSZ volt oktatási ügyvezető alelnökéről és Dancs Annamari popénekesnőről van szó.

[Napirenden] Megtámadták a buszt?
Ismeretlen tettesek megtámadták a Szociáldemokrata Párt (PSD) kampánystábjának autóbuszát Bukarest bejáratánál.

[Napirenden] Tőkés újabb választási körlevele
Tőkés László református püspök, EP-képviselő, újabb egyházkerületi körlevelet bocsátott ki a november 30-i parlamenti választások tárgyában. Ezúttal a következőket ajánlja gyülekezeteinek, lelkipásztorainak és egyháza híveinek: ne hagyják magukat félrevezettetni, megvásároltatni, becsapattatni.

[Napirenden] Figyelmeztető sztrájk a tanügyben
A négy tanügyi szakszervezet – FSLI, FEN, Spiru Haret és az Alma Mater – tagjai tegnap déli 12 órától 14 óráig figyelmeztető sztrájkot tartottak, azaz bementek órára, de nem tanítottak, hanem csak felügyelték a gyerekeket. Bukarestben a szakszervezeti tagok egy része sztrájkőrséget állt ebben az időszakban a parlament épülete előtt. Állítólag a szakszervezetek ma újra megbeszélést folytatnak a kormánytagokkal a tanárok béremelésére vonatkozólag.

[Napirenden] Pedagógusoknak kedvező döntés
Elbukott hétfőn a szenátusban az a kormányrendelet, amely a pedagógusok 50 százalékos béremelését október 1-jéről 2009. április 1-jére halasztotta. Korábban a kabinet azért döntött a halasztásról, mert úgy vélte, hogy a jelentős fizetésnövelés megbontja a román költségvetés egyensúlyát. A szenátus döntése még nem végleges, ugyanis ügydöntő jogkörrel ebben a kérdésben a képviselőház rendelkezik.

[Kult-Túra] Hat kötet bemutatója a Krizánál
Az ércüst alatt rejtőző arany és Szent László történetét hallgathatták meg a jelenlévők a Kriza János Néprajzi Társaság székházában, a gyimesfelsőloki Tankó Fülöp Gyugyu bácsi tolmácsolásában. A Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottsága, a Kriza János Néprajzi Társaság és a Jakabffy Elemér Alapítvány által rendezett könyvbemutatón hat kötetet mutattak be a november 7-i, péntek esti rendezvényen.

[Kult-Túra] Csíky András, a színész, akinek nem volt szerepálma
Mindennapjaink apróbb-nagyobb eseményeinek, ünnepeinek mindig megvan a maguk ideje, a maguk hangulata, a maguk miliője. Vagy meg kellene hogy legyen. Valahogy így érezhették az érintettek a Csíky Andrással készült életútinterjú kötet kapcsán, ezért döntöttek úgy, hogy a júniusban megjelent kötetet csupán novemberben, az Európai Színházi Unió Fesztiválja keretében mutatják be. Túl fesztiválon, a rangos esemény tiszteletére a Varga-Járó Ilona meghökkentően életszagú installációival, a vendég társulatokat bemutató plakátokkal, fényképekkel befogadóan meleggé varázsolt (egyébként nem túl barátságos) színházi előcsarnoknál alig lehetett volna megfelelőbb helyszínt találni a Kolozsvári Állami Magyar Színház kiemelkedő színészegyéniségét, örökös tagját közönségéhez kiváló színpadi játékánál is közelebb – vagy másként közelebb – hozó kötet bemutatására.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 438
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap