label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. február 09.
Még mindig rendezésre vár a kolozsvári főtéri gödör sorsa
Új feladatot kapott a kolozsvári Főtér átrendezési terveivel foglalkozó Planwerk cég, mivel a még meglévő főtéri gödör sorsa nem dőlt el végérvényesen. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, s a szövetséget képviselő városi tanácsosok, többször síkra szálltak a gödör betöméséért, ám eddig még nem született végleges döntés. Úgy tűnik, a gödröt üveglappal fedik le, ám itt is kétféle megoldás körvonalazódik. Egyrészt a gödröt a járdával azonos magasságban fednék le. A legújabb változat viszont az, hogy az üveglap valamennyire kiemelkedjen a járda szintjéhez viszonyítva. Az elképzelések szerint február végén, pontosabban február 29-én az Országos Archeológiai Bizottság ülésén a szakemberek kifejtik véleményüket mindkét változatot illetően, de az Országos Műemlékvédelmi Bizottság szakértőinek az álláspontját is kikérik. Ugyanakkor a városi tanácsban az új megoldásról– a gödör megmagasított üveglappal történő lefedéséről – még nem esett szó.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az Alkotmánybíróság alaptörvényt sértett – vélekedik a román sajtó
Alaptörvényt sértett az Alkotmánybíróság: az igazságügyi miniszter kinevezésével kapcsolatos döntésével átírta az ország alkotmányát, és elnöki rendszerré változtatta Romániát – ez olvasható a Ziua és a Gândul pénteki számában.

[Napirenden] Kormányátalakítással „csempésznék be” Nicolait a kormányba
Vagy kormányátalakítással „csempészik” Norica Nicolait az igazságügy tárca élére, vagy új jelölt után néznek a liberálisok – ez derült ki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőségének csütörtök esti ülésén. Döntés a napokban várható. Korábban, amikor Traian Băsescu Adrian Cioroianu külügyminiszter kinevezését utasította el, hasonló „cselhez” folyamodott Călin Popescu Tăriceanu, aki a rég beharangozott kormányátalakítást használta fel arra, hogy jelöltje a külügyi tárca élére kerüljön. Az új kabinet összetételéről ugyanis a parlament dönt, nem pedig az államfő.

[Napirenden] Bejegyezték a PD-L-t
Tegnap a bukaresti törvényszéken bejegyezték a Demokrata-Liberális Pártot (PD-L), amely a Demokrata Párt és a Liberális-Demokrata Párt összevonásából keletkezett. A döntés öt napig megfellebbezhető.

[Napirenden] Băsescu foltot ejtett az ügyészek becsületén
„Foltot ejt a bírók és ügyészek becsületén Băsescu azon kijelentése, miszerint 25 százalékuk az egykori Szekuritáté kötelékéhez tartozott”, jelentette ki tegnap Kolozsváron Lidia Bărbulescu, a Legfelső Bírói Tanács (CSM) elnöke az államfő korábbi nyilatkozatára reagálva. „A CNSAS által 2006–2007 között lefolytatott ellenőrzés során 3 512 bírót és ügyészt vizsgáltak ki, 118 esetben felmerült a Szekuritátéval való együttműködés gyanúja, s csak 25 személyre bizonyították rá a politikai rendőrségi tevékenységet. Az államfőnek, aki mérnökember, pontosabban kellett volna kiszámítani a százalékarányt” – mondta Bărbulescu, hangsúlyozva: a CSM-ből senki sem folytatott politikai rendőrségi tevékenységet, és szerinte az államfő nem alapozta meg kellőképpen kijelentését. „Az ilyen kijelentés alaptalan, bárki tette is. Az államfőnek meg kell értenie, hogy az ilyen nyilatkozatok nagyon sok rosszat tesznek a testületnek”, vélekedett Bărbulescu.

[Napirenden] Harc az RMDSZ és az MPP között
Itt most nem a közelgő helyhatósági választásokat megelőző politikai harcra gondolok, hanem a Szabadság weboldalán (archivum2.szabadsag.ro) található szavazógépre.

[Napirenden] Markó: Az MPP balkáni politizálást folytat
„Mindannyian tudjuk: az MPP azért jött létre, hogy megpróbálja az RMDSZ-t megbontani, hogy csökkentse az RMDSZ esélyeit a helyhatósági és parlamenti választásokon, és ennek érdekében a párt létrehozói mindent megtettek. Az számomra nem más, mint a szó szoros értelmében balkáni politizálás, hogy valaki a programjába nem írja be az autonómiát, mert fél attól, hogy esetleg nem jegyzik be a pártját, vagy ki tudja miért, lehet nem is akarja képviselni az autonómiát. E balkáni politizálásnak a bizonyítéka az is, hogy ennek a pártnak az alapítói, ha szükséges lett volna, arról is lemondtak volna, hogy az alapító oklevélben magyarul is szerepeljen a párt neve. A lényeg csak az, hogy mindegy milyen programmal és névvel, csak bejegyezzék ezt a pártot. Azt gondolom, hogy ilyen balkáni magatartású csoportosulással igen nehéz nekünk együttműködnünk” – fejtette ki tegnap Markó Béla, az RMDSZ elnöke, aki Tőkés László EP-képviselő azon felvetésére reagált, miszerint az RMDSZ-nek és az MPP-nek le kell ülniük tárgyalni a választásokon való együttműködésről.

[Napirenden] Sarkozy SMS-e Céciliának?
„Ha visszajössz, mindent lemondok”: a Le Nouvel Observateur értesülése szerint ezzel a szöveggel küldött volna SMS-t Céciliának, exfeleségének Nicolas Sarkozy francia elnök, alig nyolc nappal Carla Bruni volt olasz topmodellel kötött új házassága előtt.

[Napirenden] Állítsátok meg... Tony Blairt!
Az interneten indítottak kampányt Tony Blair volt brit miniszterelnök EU-elnökségre történő jelölése ellen azok, akik ellenzik ennek még a gondolatát is.

[Napirenden] Pokolgép robbanása okozta Bhutto halálát
Pokolgép robbanása okozta Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető halálát, nem pedig lövedék, amint pártja állítja – erre a megállapításra jutottak a brit Scotland Yard nyomozói. Az Iszlámábádban nyilvánosságra hozott jelentésük szerint az öngyilkos merénylő pokolgépének robbanása okozott halálos fejsérülést a pakisztáni ellenzéki politikusnak. Minden jel arra vall, hogy egyetlen személy követte el a gyilkos merényletet, adott le előbb lövéseket, majd hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet – állapították meg.

[Napirenden] EU: újabb terrorellenes intézkedések
Újabb terrorellenes intézkedéseket tervez az Európai Unió a légiközlekedésben: ki akarja terjeszteni az unión kívüli légiutasok biometrikus adatfelvételét, valamint az Egyesült Államok után Ausztráliával is meg akar állapodni a légiutasok személyi adatainak továbbításáról.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 491
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap