label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. február 06.
Évente több száz elhagyott gépkocsit szállít el a városháza
A 2001/215-ös közigazgatási, a 2002/421-es számú törvény és a 2003/156-os kormányhatározat, valamint az ezeket a dokumentumokat módosító 2006/309-es törvény értelmében a polgármesteri hivatal, illetve az azon belül működő közösségi rendőrség hatáskörébe tartozik az elhagyott személygépkocsik elszállíttatása. Az elhagyott – többnyire balesetben megrongált – gépjárműveket tulajdonosaik sokszor elhagyják, a rendszámtáblát pedig jobbik esetben leveszik, rosszabb esetben lelopják, s a város amúgy is szűkös parkolási lehetőségei ezáltal még inkább lecsökkennek, a roncsautó pedig akár több hónapon át is ott marad. Ugyanakkor az elhagyott roncsautók megnehezítik mind a többi személygépkocsi közlekedését, mind a gyalogosforgalmat. Ha sikerül azonosítani a jármű tulajdonosát, hivatalosan értesítik az autó elszállíttatásáról, s tájékoztatják a kiváltás módozatáról is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Keresik Ceauşescu sírhelyét
A védelmi minisztériumnak be kell bizonyítania, hogy a Ceauşescu házaspárt a ghenceai temetőben helyezték örök nyugalomra. A bukaresti bíróság jóváhagyta Zoe Ceauşescunak, a néhai diktátor lányának vonatkozó kérését, és kötelezi a védelmi minisztériumot arra, hogy bizonyítékokkal álljon elő a házaspár sírhelyének holléte felől. Egy hete Mircea Oprea megfellebbezte azt a bírósági döntést, miszerint nem exhumálják a Ceauşescu házaspárt. A védelmi minisztérium és a temetőket nyilvántartó hivatal képviselői azt állítják, olyan hivatalos okmányokkal rendelkeznek, amelyek azt bizonyítják: Nicolae Ceauşescut és feleségét a ghenceai temetőben temették el.

[Napirenden] Az egyfordulós szavazást támogatja a PSD
A Szociáldemokrata Párt (PSD) átállt a kormány oldalára az egyéni választókerületes szavazási rendszer ügyében. A legnagyobb ellenzéki párt eddig a kétfordulós egyéni választókerületes szavazási rendszert támogatta, vagyis ugyanazt a rendszert, amiről Traian Băsescu államfő tavaly november 25-én népszavazást írt ki.

[Napirenden] Továbbra is megosztottak a szerbek
A mérsékelt Boris Tadic újraválasztásával Szerbia Európához közeledett, de a választási eredmény egyben figyelmeztetés is az európai közösségnek, hogy ez az ország továbbra is megosztott – e fő gondolatot lehet kiolvasni a keddi román sajtókommentárokból.

[Napirenden] Árnyaltabb román álláspont Koszovó-ügyben
Sokkal árnyaltabb román álláspontot fogalmazott meg Adrian Cioroianu külügyminiszter Koszovó függetlenségéről, ami azt mutatja, hogy Románia hajlandó lenne elismerni az albánok által elsöprő többségben lakott régió esetleges függetlenségét, ha ez a megoldás úgy jön létre, hogy mindkét érintett fél elfogadja.

[Napirenden] Forradalmártiltakozás Strasbourgban
Mintegy 40 éhségsztrájkot folytató forradalmárból álló küldöttség tart Strasbourg felé, hogy a forradalom és a bányászjárásokkal kapcsolatos dossziék rendezetlen volta miatt tüntessen az Európai Parlament (EP) épülete előtt, illetve az Európai Emberjogi Bírósághoz forduljon. Az őket szállító autóbusz tegnap haladt át Hunyad megyén, a járművet a mentőszolgálat egyik autója kísérte.

[Napirenden] Közel 9 000 egészségügyis vándorolna ki
Tavaly januártól 9 000 orvos és egészségügyi asszisztens kérte az egészségügyi minisztériumtól hitelességi tanúsítvány kiállítását, amelynek birtokában munkát vállalhatnak az Európai Unió (EU) egészségügyi intézményeiben. Hírforrások szerint 2007. január 1. és 2008. február 1. között 5 600 orvos és 3300 egészségügyi asszisztens és bábaasszony igényelte a Romániában végzett egészségügyi tanulmányainak elismerését, a tanúsítványt 3770 orvos és 2026 asszisztens kapta meg.

[Napirenden] Dobálóznak a regisztrációs adóval
A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) ma benyújtotta a regisztrációs adó eltörlésére vonatkozó egyszerű indítványát a képviselőházhoz. Az Emil Boc pártelnök által már korábban beígért indítványt, amely az adó eltörlését és az eddig befizetett összegek visszafizetését szorgalmazza, Bogdan Olteanu, a képviselőház elnöke visszadobta, azzal indokolva a lépést, hogy törvénytelen módon nyújtották be az indítványt. Így könnyen megtörténhet, hogy mire az indítványt iktatná a képviselőház elnöke, már nem is létezik majd regisztrációs adó, hiszen közben átnevezik környezetvédelmi adónak...

[Napirenden] Tăriceanu: Nem lesz fedezetlen kampányígéret!
Tegnap Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök az ország gazdasági helyzetéről tartott megbeszélést Varujan Vosganian pénzügyminiszterrel és Mugur Isărescuval, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzójával. A kormányfő biztosította tárgyalópartnereit, hogy ebben az évben a kormány nem fog választási ingyenígéretekbe bonyolódni. Az idén a költségvetési hiány pótlása elsődleges feladata a kormánynak.

[Napirenden] Alkotmányossági konfliktus
A szenátus szerint alkotmányossági konfliktus állt elő, egyfelől az államelnökségi hivatal és a legfelsőbb ügyészség, másfelől pedig a parlament között. A törvényhozás szerint a miniszterek bűnvádi kivizsgálásához mindenképpen szükség lett volna az ő, tehát a parlament jóváhagyására is, ezért a szenátus az Alkotmánybírósághoz fog fordulni a minisztereket érintő bűnüldözés megkezdésére vonatkozó kérelem tekintetében.

[Napirenden] Tőkés–Szász találkozó szerdán
Valószínűleg szerdán este Székelyudvarhelyen találkozik Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetője Szász Jenővel, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöki székének várományosával. Szilágyi Zsolt, az EMNT alelnöke a Szabadság kérdésére elmondta:

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 412
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap