label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. február 15.
Ellentmondó vélemények a romániai ingatlanválságról
A romániai ingatlanárak drasztikusan csökkennek, jelentette be tegnap Dinu Patriciu üzletember. Patriciu – aki különben nem csak a Rompetrolt birtokolja, hanem több százmillió eurós érdekeltséggel bír a romániai ingatlanpiacon – nem kívánta részletezni, hogy az árcsökkenés mikor következne be, és milyen mértékben. Az viszont már bizonyos, hogy a kolozsvári ingatlan- és telekárak „felveszik a versenyt” a budapesti, illetve a bukaresti árakkal. Amíg Magyarország uniós csatlakozása után estek a lakásárak, Romániában tavaly is folytatódott az előbbi években tapasztalt növekedés. A kolozsvári ingatlanárak még mindig emelkedő tendenciát mutatnak, vélik a szakemberek, ám elképzelhető, hogy a lakásárak emelkedése nem lesz olyan nagy mértékű, mint tavaly. A legkeresettebb lakások még mindig az egy-, illetve a kétszobásak; de a négyzetméterenkénti ár már hónapok óta meghaladta az 1000 eurót.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Belgrádtól függ: lázadnak-e az albánok
– Koszovó függetlenségének kikiáltását Dél-Szerbia minden albánok lakta településén megünneplik, s a térségben akkor marad fenn a béke, ha ezt szerb részről csöndben tudomásul veszik – derült ki egy helyi albán vezető csütörtöki nyilatkozatából.

[Napirenden] Szabadlábon Csibi István
Szabadlábon vizsgálják Csibi István csíkszeredai üzletembert, akit sikkasztással, pénzmosással és magánokirat-hamisítással vádolnak egy olyan ügyben, amelyben további 16 személy és 17 cég érintett.

[Napirenden] Bajban az RMDSZ?
Eddig az érdekvédelmi szervezetnek nem sikerült megfelelő számú felhasználót mozgósítania annak érdekében, hogy a Szabadság weboldalán (archivum2.szabadsag.ro) levő szavazógépen megelőzze a Magyar Polgári Pártot. A kérdés: amennyiben az RMDSZ és a frissen bejegyzett Magyar Polgári Párt (MPP) között választhat, melyik alakulat jelöltjére voksol majd?

[Napirenden] Winkler: Leonard Orban felajánlotta támogatását
Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője Brüsszelben találkozott Leonard Orban többnyelvűségért felelős európai biztossal. A két politikus arról tárgyalt, hogyan lehet az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) között minél szorosabb együttműködést kialakítani.

[Napirenden] Korodi pesszimista a cián-törvény sorsát illetően
– A verespataki aranybánya megnyitását tervező Roşia Montana Gold Corporation-nek joga van arra, hogy igazát a bíróságokon keresse, és a minisztériumot beperelje. Azt viszont, hogy Silviu Stoica államtitkárt és engem személyesen is beperelt, zaklatásnak tartom – jelentette ki tegnap a sajtó kérdésére Korodi Attila. A kolozsvári látogatáson tartózkodó környezetvédelmi miniszter elmondta: több környezetvédő szervezet, köztük a verespataki tervekkel első perctől szembeszálló Alburnus Maior, illetve a Greenpeace, továbbá több román és európarlamenti képviselők szolidaritásukat fejezték ki, és kérték, hogy szó szerint alkalmazzák a törvényt.

[Napirenden] Infrastruktúra-fejlesztési projektek Kolozs megyének
Megyei infrastrukturális fejlesztésekről tárgyalt tegnap Korodi Attila környezetvédelmi miniszter Kolozs megye RMDSZ-es polgármestereivel és alpolgármestereivel. A kolozsvári látogatáson tartózkodó tárcavezető előzőleg a megyei tanács vezetőségének képviselőivel találkozott. A tanácskozáson szó esett többek közt a Kolozs-Szilágy megyei közös vízgazdálkodási projektről, a regionális hulladékgazdálkodási elképzelésekről, természetvédelmi területekről.

[Napirenden] Reneszánsz Bálint-nap Kolozsváron
A szerelmesek napja alkalmából, tegnap Kolozsváron egy napra összeházasodhattak mindazok, akik kisétáltak a Deák Ferenc utcai szabadtéri, ideiglenesen felállított „házasságkötő terembe”.

[Napirenden] Hatezer aláírás Băsescunak
Több mint hatezer aláírást küldött el Traian Băsescu államfőhöz és a parlament oktatási szakbizottságához az RMDSZ Csík Területi Szervezete, amely a román nyelv tanítási módszerének megváltoztatása mellett száll síkra. Borboly Csaba, a szervezet elnöke közölte, hogy a kézjegyeket tíz nap alatt gyűjtötték össze a csíki iskolákban, s az aláírók között szülők, tanárok, iskolaigazgatók, papok egyaránt szerepelnek.

[Kult-Túra] Budapesti diákok Kolozsváron
Tavaly novemberben jött létre testvériskolai kapcsolat a budapesti Madách Imre Gimnázium és a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai között. „Akkor mi, kolozsváriak látogattunk el nyolcvan tagú énekkarral Budapestre, most pedig a budapestiek jöttek hozzánk. A két iskola elkötelezettsége és hasonló érdeklődési köre miatt (művészetek, diákszínjátszás) a kapcsolat kiszélesedett”, tudtuk meg Pilbák Enikőtől, az Apáczai-líceum tanárától, aki azt is elmondta, hogy a kolozsvári tanintézet már több mint tíz éve tart fenn ugyancsak testvériskolai kapcsolatot a budapesti Apáczai Csere János Gimnáziummal. „Úgy tűnik, a budapesti Madách Imre Gimnázium számára is fontos lehet, hogy testvériskolai kapcsolatot alakítson ki egy anyaországon kívüli magyar tanintézettel. Habár több külföldi testvériskolájuk van, de a kolozsvári Apáczai-líceum lesz az első erdélyi iskola, amellyel testvérkapcsolatot létesítenek”, magyarázta Pilbák Enikő.

[Kult-Túra] Itt a farsang, hol a farsang?
„Farsangi kamarazene est” – jól hangzik, de vajon mit takar? Ezen morfondíroztam, mikor megláttam az operettek sokasága közül előbukkanó kakukktojást a Magyar Opera februári plakátján. Talán gyermekeknek szánt műsor lenne? Vagy valami ahhoz hasonló, amit nemrég láttam a televízióban: felnőtteket szórakoztató akrobatika és kamarazenélés egyvelege?

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 416
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap