label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. január 30.
Tovább tart a regionális sürgősségi kórház körüli huzavona
A Kolozs Megyei Tanács mai ülésén vitatja meg azt az elképzelést, amely a tervezett regionális sürgősségi kórház számára újabb – immár harmadik – helyszínt javasol. A második, Szászfenesen megjelölt terület körül jogi huzavona alakult ki a honvédelmi minisztériummal. A helyzet megoldását egy újabb kormányrendelet jelentheti, amely azonban elodázhatja a sürgősségi kórház mihamarabbi felépítését. Amint arról korábban tudósítottunk, az első helyszínen, a Monostoron elkezdett építkezést – mintegy 1 millió lejes befektetést! – felfüggesztették, mivel az itt felépítendő sürgősségi kórház nem felelt volna meg az EU-s normáknak. A harmadik javaslat az Apahida községhez tartozó Telekfarka. A Kolozs megyei befektetésre 2 200 000 lejt áldozna a tárca. Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter több ízben hangsúlyozta: kiemelt fontosságot tulajdonítanak a sürgősségi egészségügyi ellátás korszerűsítésének, EU-s normákhoz igazításának.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Vizsgálat a gyógyszerárak ügyében
– Megvizsgálják, hogy a lej euróhoz viszonyított zuhanása valóban kritikus helyzetbe hozta-e a gyógyszerimportőröket és forgalmazókat, vagy utóbbiak nem akarnak egyetlen lejt sem veszíteni a nyereségből, és azért panaszkodnak – jelentette be Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter azt követően, hogy a gyógyszerforgalmazók a gyógyszerárak újraszámolását kérték.

[Napirenden] Tiltakoznak a nyugdíjasok
A nyugdíjasok a Nyugdíjasok Nemzetközi Föderációjának segítségét kérték, hogy lépjen közbe a kormánynál az öregeknek az államosított ingatlanokból való kilakoltatásának leállítása érdekében, amíg a helyi tanácsok nem tudnak más lakást biztosítani az idős személyeknek. A föderáció alelnöke, Preda Nedelcu elmondta: tavaly ősszel csupán a fővárosban 2800 olyan nyugdíjas család volt, akiket vagy nemrég lakoltattak ki az államosított ingatlanokból, vagy kilakoltatásra vártak. A szakszervezeti alelnök szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) benyújtott a szenátushoz egy törvénytervezetet a kilakoltatások leállítására, illetve arra, hogy három éven belül építsenek lakásokat az érintett személyek számára. A törvénytervezetet a szenátus elfogadta, és vita alá fog kerülni a képviselőházban. A nyugdíjasok azt javasolják még a kormánynak, hogy lépjen közbe az árdrágulás megfékezése érdekében, hiszen bár a nyugdíjak megnőttek, megdrágult az energia és a földgáz, és ebből következően az élelmiszerek ára is. A nyugdíjasok kijelentették, áprilisban országos kongresszust szerveznek, és ha addig nem oldják meg kéréseiket, tiltakozó akciókba fognak.

[Napirenden] Szüleikre bízzák a gyerekkereskedők karmaiból kimentett gyerekeket
Öt kiskorú román szülei érkeztek Nagy-Britanniába, hogy hazavihessék a brit és román rendőrség közös nyomozása eredményeként lefülelt emberkereskedő-hálózattól megszabadított gyerekeiket – számol be a The Times elektronikus változata.

[Napirenden] Nagy a bizalom a tűzoltókban
A tűzoltókat tartják a legmegbízhatóbbaknak, míg a legkevésbé a szakszervezetek képviselőiben bíznak az emberek – derül ki a GfK magyar piackutató vállalat által készített felmérésből. A tűzoltókat a sorban a posta és a rendőrség követi 2,9, illetve 2,8-as bizalmi átlaggal. A kilenc szakma, illetve szervezet bizalmi rangsorának végén az önkormányzati képviselők, a bankárok és a szakszervezetek állnak. Általában pozitív a környezetvédő szervezetek megítélése: a megkérdezettek mintegy 60 százaléka fejezte ki bizalmát irányukban. A legtöbb bizalmat e szervezetek Törökországban, Lengyelországban és Romániában vívták ki maguknak.

[Napirenden] Folytatódnak a bér-tárgyalások
Mihaela Suciu, a tanügyminisztérium tanácsosa kijelentette: hamarosan folytatódnak a bértárgyalások a tanügyi szakszervezetekkel. „Biztosak vagyunk afelől, hogy sikerül megoldást találni a tanügyi szakszervezetek által felvetett béremelési gondokra” közölte a szakember. Aurel Cornea, a FSLI elnöke viszont szkeptikusan viszonyult ehhez a kijelentéshez: „Amennyiben a kormány nem tud a múlt hetinél jobb javaslattal előállni, tiltakozó megmozdulásokat kezdeményezünk”. A múlt heti egyeztetéseken a kormány idénre 11 százalékos béremelési javaslattal állt elő: eszerint április 1-jétől hat, október 1-jétől pedig öt százalékkal nőtt volna a pedagógusok bére. Gheorghe Izvoranu, a Spiru Haret tanügyi szakszervezet elnöke szintén elfogadhatatlannak tartotta a kormány ajánlatát. A kormány erre vonatkozó döntése értelmében az 1,39 millió költségvetési alkalmazott idei béremelése nem haladhatja meg a tíz százalékot. A szaktárca még nem nyilatkozott a tárgyalások folytatásának pontos időpontjáról.

[Napirenden] Hírek röviden

[Napirenden] Ted Kennedy: Obama Kennedy elnök méltó örököse
John F. Kennedy amerikai elnök méltó örökösének nevezte Barack Obamát Ted Kennedy szenátor, a Demokrata Párt befolyásos személyisége, aki azt szeretné, hogy Obama legyen a demokrata elnökjelölt, majd az Egyesült Államok következő elnöke.

[Napirenden] Politikai megállapodás az EU és Szerbia között?
Az Európai Unió azzal fordult hétfőn Szerbiához, hogy február 7-én írjanak alá politikai együttműködési megállapodást.

[Napirenden] Veszélytelen az amerikai kémműhold
Amerikai kormányzati tisztviselők és szakértők szerint nem jelent veszélyt emberekre az a működésképtelen amerikai kémműhold, amely néhány héten belül eléri a Föld légkörét és megsemmisül.

[Napirenden] Bejegyezték az MPP-t
Jóváhagyta tegnap a bukaresti törvényszék a Magyar Polgári Párt (MPP) bejegyzési kérelmét. A törvényszék döntése nem végleges, öt napon belül fellebbezni lehet a bukaresti fellebbviteli bíróságon. A bíró, bár korábban kifogásokat fogalmazott meg a párt nevében szereplő magyar megnevezés ellen, kedden már ellenvetés nélkül hirdette ki az ítéletet. A pártot a Szász Jenő vezette Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) alapította. Az MPP 18 megyéből és Bukarestből közel 27 000 támogató aláírást szerzett. „Az MPP bejegyzésével valósággá vált a romániai magyarság számára a politikai pluralizmus. Ez a döntés megteremti az ehhez szükséges jogi és intézményesített keretet, valamint alternatívát jelent az RMDSZ eddigi monopol helyzetével szemben. Most már biztosított mind a helyhatósági, mind az általános választások szabadsága”, közölte Szász Jenő, az MPP elnöke, majd hozzátette: „Jelenleg arra várok, hogy Markó Béla gratuláljon.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 558
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap