label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. január 26.
Több területen nyújt támogatást a Regionális Operatív Program
Másodszorra került sor a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium államtitkára, Horváth Anna és a Kolozs megyei RMDSZ-es polgármesterek közti találkozóra. Ennek keretében az államtitkár ismertette a szaktárca 2008-as célkitűzéseit, valamint a minisztérium által működtetett Regionális Operatív Program keretében már kiírásra került programokat: útfeljavítás, kórházépületek, valamint tanintézetek korszerűsítése stb. Újdonság, hogy február elején olyan iskola-felújítási programot indítanak, amelybe bekapcsolódhatnak az egyházaknak visszaszolgáltatott ingatlanokban működő állami iskolák. A 811-es kormányhatározat értelmében előkészített pályázati dokumentációt illetően az államtitkár elmondta: az Észak-Nyugati Régiónak a kormány öt pályázatot készített elő, de ebből eddig csak egyet tettek le. Egy másik, útjavításra vonatkozó pályázatot viszont önerőből valósítanak meg.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Cáfol az RMGC
Az RMGC képviselői cáfolják azokat a híreszteléseket, miszerint a gyulafehérvári bíróság döntése értelmében a vállalat tervei ellehetetlenültek. Cristina Merrill, az RMGC kommunikációs menedzsere szerint hozzájuk még nem érkezett hivatalos döntés, a hírt felröppentő Alburnus Maior pedig most is megtesz mindent azért, hogy aláássa az RMGC tekintélyét – vélekedett.

[Napirenden] Verespatak: győztek a környezeti érdekek
A meghiúsuló verespataki aranybánya-beruházás tanulsága az, hogy környezeti érdekek igenis győzhetnek a pénztőke mohósága felett – jelentette ki Hegyi Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti képviselő pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A politikus utalt a gyulafehérvári bíróság elmúlt napokban hozott ítéletére, amely a helyi rendezési terv érvénytelenítésével gyakorlatilag ellehetetlenítette a környezetterhelő technológiával tervezett, természetromboló projekt megvalósulását Romániában.

[Napirenden] Băsescu nem engedélyez bűnvádi eljárást Barbu ellen
Úgy tűnik Traian Băsescu államfő kétféle mércét állított fel: Norica Nicolai egyik fiatalkori szakmai bakiját nem „bocsátotta meg”, ám elutasította azt a kérést, hogy bűnvádi eljárást kezdeményezzen Sulfina Barbu volt környezetvédelmi miniszter ellen, akit azzal vádolnak, hogy több tízmillió euróval károsította meg az államkasszát, tudósít a Ziua. A legfontosabb vádpont az, hogy Sulfina Barbu közbenjárására elengedték a környezetszennyeződést előidéző ipari egységek tízmillió eurót kitevő adósságait.

[Napirenden] Halálos fenyegetést kapott Norica Nicolai
Durvul a politikai „kötélhúzás”: Norica Nicolai szenátor a Realitatea hírtelevíziónak azt állította, hogy halálos fenyegetéseket kapott ismeretlenektől, emiatt négy nap óta testőrök ügyelnek a biztonságára. A szenátor elmondta: névtelen telefonhívásokat és leveleket kapott otthoni címére és a párt székházába, amelyben őt és családját megfenyegették. A tettesek kilétét képtelen beazonosítani, ezért nem is tett feljelentést a rendőrségen.

[Napirenden] Nyomást gyakorolnak a tanügyisek?
Nem jutottak semmilyen egyezségre a tanügyi szakszervezetek pénteken, amikor Cristian Adomniţei oktatásügyi miniszterrel tárgyaltak. „A kormány 6 százalékkal növelte volna a pedagógusok bérét április 1-jétől és további 5 százalékkal október elsejétől”, közölte a tárcavezető, aki szerint a kormány aligha növeli béremelési ajánlatát.

[Napirenden] A jelöltállítás módozatairól dönt az SZKT
Milyen kritériumok alapján állítson jelölteket a helyhatósági választásokra az RMDSZ? – várhatóan ez lesz az egyik legfontosabb téma a szövetség „miniparlamentjének” is nevezett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZTK) szombati marosvásárhelyi ülésén. Előválasztás vagy küldöttgyűlés? Erre a kérdésre keresik a választ majd a küldöttek, lehetséges, hogy ez a téma váltja ki majd a legnagyobb vitát. Némelyest megkönnyíti a dolgok menetét, hogy a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsán (TEKT) már a múlt héten elvi egyezség született: eszerint az RMDSZ a helyi szervezeteire bízza, hogy előválasztással (azaz titkos, állóurnás szavazással) vagy küldöttgyűlésen dönt a jelöltek személyéről. Az SZKT szombaton megválasztja az állandó bizottság tagjait, a három alelnököt és a három titkárt. A küldöttek ugyanakkor meghallgatják a szövetségi elnök és az ügyvezető elnökség beszámolóját is.

[Napirenden] Kelemen: Nem indokolt a rendkívüli kongresszus összehívása
Nem tartja megalapozottnak Kelemen Hunor ügyvezető elnök Eckstein-Kovács Péter szenátor azon állítását, miszerint az SZKT-t politikai kritériumok alapján kellene átszervezni, a földrajzi régiók szerinti felosztásnak pedig el kellene tűnnie. A kolozsvári szenátor szerint az SZKT-ban szociáldemokrata, kereszténydemokrata és liberális platformoknak kellene alakulniuk, amelyek mellett még egy „zöld” és egy ifjúsági szárny is elképzelhető. Eckstein javaslatát azzal indokolta, hogy a platformoknak vajmi kevés szerepük van a szövetségben és az SZKT életében. „Ahhoz, hogy a platformok jelentősége felértékelődjön, módosítani kellene az alapszabályzatot, ez pedig csakis rendkívüli kongresszus összehívásával lehetséges”, közölte Eckstein.

[Napirenden] A média felelősségére figyelmeztet a pápa
XVI. Benedek pápa dicsérte a tömegtájékoztatási eszközöket azért, hogy segítenek a demokrácia és a tudás terjesztésében, de egyúttal erkölcsi felelősségük nagyobb mértékű vállalására, egy igazságosabb világ szolgálatára szólította fel őket.

[Napirenden] Globalizációellenes tüntetés Davosban
A davosi Világgazdasági Fórum ellen tüntettek a globalizáció ellenzői péntekre virradóra Zürichben és Wintherthurban. Petárdákat dobtak a Sulzer gépipari konszern épületére, de nem okoztak jelentős anyagi károkat. Zürichben az indiai konzulátust és a Merrill Lynch amerikai befektetési bank fiókját rongálták meg radikális tüntetők. Baselban csütörtökre virradóra tartottak globalizációellenes megmozdulást. A gyújtogatások és egyéb rongálások miatt több százezer eurós kár keletkezett a városban. A csütörtök esti, utóbb vaklármának bizonyult berni bombariadónak azonban nem volt köze a davosi fórumhoz. Gyanús bőröndöt találtak egy utcán a parlament közelében, de később kiderült, hogy veszélytelen volt.

[Napirenden] Egyiptom lezárta a gázai határt
A Gázai övezettel közös határa ellenőrzésére szólította fel Egyiptomot Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter. Az egyiptomi biztonsági erők csütörtökön torlaszokat állítottak fel a Gázát Kairóval összekötő főúton annak megakadályozására, hogy a Rafahnál felrobbantott kerítésen áthatoló palesztinok eljussanak az egyiptomi fővárosba.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 418
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap