label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. január 24.
Építőteleppé válhat a legforgalmasabb központi útszakasz
Egyetlen cég – egy belgiumi vállalat – jelentkezett arra a versenytárgyalásra, amelyet a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a Kossuth Lajos (1989 December 21.) és az Unió (Memorandumului) utca alatt haladó aluljáró megtervezésére hirdetett meg. Valószínű, hogy az Arcadis Gedas NV lehet a versenytárgyalás győztese. Ehhez már csak az szükséges, hogy a licitbizottság rábólintson a belgák ajánlatára. A különféle – megvalósíthatósági, topográfiai, stb. – tanulmányok elvégzéséért, a technikai és egyéb projektek, valamint a kivitelezési részletek, illetve az építők kiválasztásához összeállítandó munkafüzet kidolgozásáért a pályázó 315 ezer eurót kér – valamivel kevesebbett, mint annak az összegnek a felső határa, amit a városháza hajlandó megadni, és a pályázati feltételként megszabott legtöbb egy éves határidőnél 10 nappal rövidebb időt ajánl. A belgák elképzelésének azonban van egy igen komoly hátránya is, amin akár el is bukhat a projekt.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Influenza-start Romániában
A szezon első igazolt influenza eseteit jelezték Romániában: az AH1N1 törzs, vagyis a Salamon-szigetek törzs által okozott megbetegedéseket diagnosztizáltak a fővárosi Cantacuzino Intézet influenza kutató központjában. Bukarestben hat esetet regisztráltak, négyet-négyet Iaşi és Constanţa megyében, kettőt Galaţi megyében. A 16 beteg közül kilenc szorult kórházi kezelésre, közülük négyet utaltak a fővárosi kórházakba.

[Napirenden] Tăriceanu a foci EB-hez igazítja a választásokat
Nem áll szándékában a nyárra tervezett helyhatósági választásokat elhalasztani Călin Popescu Tăriceanunak, az egyetlen szempont az, hogy ne essenek egybe a futball Európa Bajnoksággal – jelentette be a miniszterelnök a tegnapi kormányülést követően.

[Napirenden] Boc: Tăriceanuék lefékezték a gazdasági fejlődést
A helyhatósági választások időpontjának mielőbbi kiírását követeli a kormánytól Emil Boc, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) elnöke. Pártja álláspontja szerint a megmérettetésre – a törvényes rendelkezések értelmében – május 25-e és június 9-e között kellene sort keríteni. Boc a választók bizalmával való visszaélésnek minősíti a helyhatósági választások őszre halasztását, értesülései szerint a liberálisok és a szociáldemokraták ugyanis ezt fontolgatják.

[Napirenden] Brüsszelben tiltakoznak Voiculescu törvénytervezete ellen
Az Európai Bizottsághoz (EB) fordult a Magyar Demokrata Fórum (MDF) europarlamenti képviselője, mivel Romániában az állampolgárság elvesztésével büntetnék a román nyelvismeret hiányát. Az ügy pikantériája, hogy az EB részéről feltehetően épp Leonard Orban többnyelvűségért felelős biztosnak kell reagálnia.

[Napirenden] Új klímavédelmi terv Brüsszelből
A jelenlegi 17,8-ról 24 százalékra kell növelnie Romániának a megújítható energiaforrások részesedését az energiafogyasztásban 2020-ra, a széndioxid-kibocsátását ezzel szemben 19 százalékkal növelheti – áll az Európai Bizottság tegnap elfogadott részletes környezetvédelmi tervében, amely még a tagországok egyéni jóváhagyására vár. Ez a terv a tavaly márciusban rögzített elveket alkalmazná, tagállamonként megszabva a megújuló energiaforrások részesedését és a széndioxid-kibocsátást (tekintettel fejlődő gazdaságukra, az új tagállamok növelhetik kibocsátásukat).

[Napirenden] Homályos szerződéseket kapcsolnak a Nokia-ügyhöz
A Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) ellenőrzése alá került még tavaly, egy névtelen e-mail alapján, a Nokiával kötött szerződéshez kapcsolódó olyan ügy, amely a Kolozs Megyei Tanácsra, pontosabban annak elnökére, a liberális Marius Nicoarăra irányította a figyelmet. Az igazgatóság ugyanis azt próbálta kivizsgálni, hogyan rendelt el egy elő-megvalósíthatósági tanulmányt illetve ehhez kapcsolódó tanácsadási szerződést a megyei tanács, amely a repülőtér bővítésére vonatkozott, és amelynek kapcsán felmerült az a gyanú is, hogy a tanács elnöke üzlettársait hozzásegítette bizonyos szerződésekhez. A nemeszsuki beruházáshoz kapcsolódik nem csupán a közművesítés megvalósítása, autóutak kiépítése, egyéb fejlesztési munkálatok elvégzése a helyi hatóságok által, hanem többek között a repülőtér bővítése is, amelyre a beruházó igényt tart.

[Kult-Túra] Elhunyt Kovács Ildikó
Nyolcvan éves korában tegnap elhunyt Kovács Ildikó rendező. Bábszínészként kezdte pályáját. 1950-től rendezéssel is foglalkozott. 1952-től a kolozsvári Bábszínház rendezője.

[Kult-Túra] Quasimodo Költői Verseny
A Salvatore Quasimodo Költői Versenyt 16. alkalommal rendezik meg idén Balatonfüreden, szeptember 4–7. között; egyben jubileumi év is a mostani, ugyanis 2008-ban lesz a Nobel-díjas olasz költő halálának 40. évfordulója. Salvatore Quasimodo 1961-ben járt Balatonfüreden, az ottani szívkórházban nyerte vissza egészségét, ő is ültetett emlékfát, és versekben fogalmazta meg a balatoni tájhoz és Füredhez fűződő érzéseit.

[Kult-Túra] Nagyenyeden is ünnepeltek
Szerény keretek között, emlékezéssel és reménységgel ünnepelték meg a magyar kultúra napját a Bethlen Gábor Kollégiumban az iskola tanárai – köztük nyugdíjasok is – és a diákok. Az ünnepség helyszíne az iskolai könyvtár volt, a házigazda pedig Ercsey Etelka könyvtáros.

[Kult-Túra] Ma is érvényes Kölcsey-gondolatok
Bensőséges, szinte családias hangulatban (és létszámban) ünnepelték meg Kolozsváron a magyar kultúra napját. Az evangélikus templomban megtartott ökumenikus ünnepség Horváth Zoltán orgonajátékával kezdődött. Fehér Attila egyházkerületi főtanácsos, evangélikus lelkész köszöntőjében kifejtette: e nem hivatalos ünnep alkalmával évezredes hagyományainkra, kulturális értékeinkre emlékezünk.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 525
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap