label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2007. november 05.
Román-ellenes hisztéria kerítette hatalmába Olaszországot
Az olasz hatóságok szombaton megkezdték a közbizton-ság szempontjából veszélyesnek tartott vagy bűncselekmé-nyeket elkövetett romániai bevándorlók hazatelepítését, és felszámolták azt a cigánytábort, ahol a Giovanna Reggiani meggyilkolásával gyanúsított Nicolae Mailat élt. Az akció keretében már több románt kiutasítottak, az olasz prefek-tusok pedig igyekeznek túltenni egymáson az újabb és újabb kitoloncolási rendeletek kibocsátásában. Az olaszok felháborodása xenofób megnyilvánulások sorozatát váltot-ta ki, amelyek a tettlegességig fajultak: péntek este 4 ro-mán vendégmunkást támadtak meg egy bevásárlóközpont parkolójában. Szélsőséges olaszországi szervezetek azzal fenyegetőznek: amennyiben a hatóságok nem térítik vissza hazájukba a romákat, maguk kezdenek a rendcsinálásba. Bukarest azt kéri az olasz hatóságoktól: szavatolják az Olaszországban törvényesen dolgozó román állampolgárok biztonságát. A román kormány ma rendkívüli ülésen vitat-ja meg a kialakult helyzetet.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Sógor nem lép vissza
Nem lép vissza a jelöléstől Sógor Csaba, az RMDSZ európarlamenti képviselőjelöltje. A lapunknak nyilatkozó szenátor a Magyar Polgári Egyesület (MPE) felhívására rea-gált. Az MPE szerint Sógornak nem csupán elhatárolódni kellene Frunda György és Kelemen Hunor Orbán Viktor elleni „kirohanásától”, hanem ”egyházi emberként, tanuk előtt adott becsületszavának megfelelően visszalépni”.

[Napirenden] Berzenkednek a székelyföldi románok
Elítéli a Kovászna és Hargita Megyei Románok Civil Fórumának vezetősége, hogy a kormány és a politikusok nem reagálnak az RMDSZ „Új honfoglalás” kampányára, mindez bátorítást, hallgatólagos cinkosságot jelent, vélik. Ioan Solomon, a fórum elnöke szombaton kijelentette: nem elsősorban az RMDSZ-t vádolják, hanem a bukaresti kormány tagjait, mivel megengednek egy ilyen kampányt. Ugyanitt Dan Voiculescu a Konzervatív Párt (PC) elnöke kifejtette: tisztában van azzal, hogy a Kovászna és a Hargita megyei románok kirekesztettnek érzik magukat. „Sajnálatos módon a politikai osztály nem áll önök mellett” – mondta Voiculescu a PC feltétlen támogatásáról biztosítva a székely megyék román lakosságát.

[Napirenden] Politikai összefogás Kolozs megye érdekében
Kolozs megye parlamenti képviselőinek a segítségét kérte Marius Nicoară (PNL) megyei tanácselnök azért, hogy a 2008-as állami költségvetésben minél nagyobb összeget sikerüljön elkülöníteni az olyan stratégiai fontosságú projektekre, mint a kolozsvári nemzetközi repülőtér kibővítése, a Tetarom III. ipari park kiépítése, továbbá a halaszthatatlan infrastrukturális fejlesztésekre (megyei utak, vízhálózat felújítása).

[Napirenden] Baleset a prefektúra előtt
Nem tartotta be a villanyrendőr tilos jelzését, és balese-tet okozott szombaton este a 22 esztendős Andrada Casian B. A Dacia gépkocsi vezetője a Kossuth Lajos (1989. De-cember 21.) út és a Postakert (Cuza Vodă) utca kereszte-ződésénél összeütközött a szabályosan közlekedő Hyunday márkájú terepjáróval.

[Napirenden] Liberális vádaskodások Kolozsváron
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) alapszabályzatának meg-szegésével vádolta tegnap Adrian Popa liberális kolozsvári alpolgármester Marius Nicoarăt, a PNL Kolozs megyei szerve-zetének és a Kolozs Megyei Tanácsnak az elnökét, aki koráb-ban kijelentette, hogy pártvonalon szankcionálhatja a városve-zetőt, amiért veszélybe sodorta a kolozsvári repülőtér fejlesz-tési tervét.

[Napirenden] Rendkívüli hideg, havaseső
A környezetvédelmi tárca tegnap az ország minden prefektusi hivatalának elküldte a sárga jelzésű figyelmeztetést a vár-ható hideg miatt. Az Országos Meteorológiai Intézet szerint ugyanis hétfőn 0 órától kedden 21 óráig országszerte fokozatosan lehűl a levegő. Ma és holnap a hőmérsékletek a normálisnál 8–10 Celsius fokkal alacsonyabbak lesznek. Ma csapadék várható, főként havazás formájában Erdélyben és Moldvában, eső és havaseső formájában az ország déli részein. A szél a keleti és a dél-keleti részeken erősödik fel, a hegyvidéken pedig hóviharokra lehet számítani.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Letéptem ezt a hangaszálat / Már tudhatod az ősz halott / E földön többé sose látlak / Ó idő szaga hangaszálak / És várlak téged tudhatod.

[Kult-Túra] MAINAP
NÉVNAP: Imre. A germán Amarlich névből származik, je-lentése: az Amálokhoz (gót királyi család) tartozó és hatalmas, híres, nevezetes.

[Kult-Túra] Erdély és Kolozsvár reneszánsza
Kalotaszentkirály-Zentelkét választotta helyszínül a Kolozsvár Társaság a Kolozsvár Reneszánsza elnevezésű rendez-vénysorozat stratégiájának kidolgozására az elmúlt hétvégén. A tanácskozáson részt vettek a Kolozsvár Társaság, az Erdélyi Közművelődési Egyesület (EMKE), az RMDSZ, a helyi önkormányzat, a kolozsvári helyi tanács, a Kolozs megyei tanács képviselői, az Amaryllis Társaság, a KMDSZ, valamint a kolozsvári egyetemisták képviselői.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 767
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap